خیتاب

 مواد لازم:

خمیر اَردک (برای دیدن خمیر خیتاب اینجا کلیک کنید برای تهیه یک عدد خیتاب اندازه مواد گفته شده را نصف کنید)

سبزی مخصوص خیتاب مثل غاز یاغی یا تره کوهی یا شور پِنجَر....................نیم کیلو

کره......................................................................................................50 گرم

نمک ،فلفل و زرد چوبه.................................................................... به مقدار لازم

زرده تخم مرغ و کنجد و بادام برای رویه.....................................................دلخواهی

 

طرز تهیه:

بعد از اینکه خمیر رو درست کردید و گذاشتید تا خمیر ور بیاید تو این فاصله مغز خیتاب رو درست کنید 

ابتدا سبزی را خوب پاک کنید بعد شسته و سپس خرد کنید بعد درون تابه ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا آبش خوب کشیده شود

سپس سبزی را به همراه کره و ادویه ها در تابه ریخته و حدود 4 الی 5 دقیقه تفت دهید تا خوب نرم شوندبعد کنار بگذارید تا کمی خنک شود

فر را از15 دقیقه قبل گرم می کنیم بعد ظرف مورد نظر را چرب کنید من از  قالب 25 سانت استفاده کردم

حالا خمیر را در دست مثل گلوله گرد می کنیم بعد آن را صاف کرده و از مایه سبزی درون آن می گذاریم و طوری خمیر را روی آن بر می گردانیم که سبزی درون آن قرار بگیرد و پیدا نباشد 

سپس خمیر را درون قالب می گذاریم و با دست صاف می کنیم تا اندازه آن در همه جای قالب یکسان شود

و در مرحله آخر زرده تخم مرغ را روی آن مالیده و روی آن کنجد و بادام می پاشیم و در فر 210 درجه سانتی گراد به مدت 25 الی 30 دقیقه می پزیم

 

         

                                           قلب   اینهم از داخل خیتاب قلب

سوال نکات مهم :

  1. درجه فرتان را خودتان تنظیم کنید درجه و حرارت فرها متفاوت است
  2. اگر خواستید می توانید ضخامت خیتاب را کم کنید
  3. در قدیم خیتاب را درون تنور می پختند برای همین ضخامت آن را کم می کردن تا خمیرش خوب پخته شود
  4. این نان معمولا بعد از اینکه کاملا خنک شد مصرف می شود
                           تعجب    اینهم شکل تنوری خیتاب که کم ضخامته تعجب
                                 خوشمزه    اینهم برش خورده اش  خوشمزه

/ 7 نظر / 330 بازدید
اسراء

سلام سئویل جان....وای که من دلم خیتاب میخواد، هر روز مامانم میگه خمیر کنیم خیتاب درست کنیم اما من وقت نمیکنم. اینجا دیدم حتما باید درست کنم[چشمک] مرسی عزیزم[قلب]

طاهره

بسی بسیار لذت بردیم و هوس کردیم امتحان کنیم [ناراحت] نوش جانتون عزیز دلم آپم خانمی[گل]

رایحه

سلام خانم وبلاگ جالبی داری اموزش اشپزی من کلی وبلاگ و سایت اشپزی تو سیستم برا خودم ذخیره کردم [قلب] وبلاگ شما رو هم همین طور امیدوارم بتونم بیام و ازش استفاده کنم

رویا

سلام مرسی خیلی خوشحالم که این دستوررویادگرفتم اخه عروس تبریزیهاشدم کلابا خیتاب مشکل داشتم همسرم خیلی دوست داره درست کردم ولی یه کم توش خمیرشده بود به هرحال ممنونم

یک خاتون

سلام خانم دست شما درد نکند دنبال خیتاب می گشتم پیدا کردم و دارم توی وبلاکتون می گردم. چه غذاهای خوشمزه ای. اما من این سبزی هائی که نوشتید نمی توانم تهیه کنم. می توانم از سبزی های معطر دیگر استفاده کنم؟

یک خاتون

سلام خانم دست شما درد نکند دنبال خیتاب می گشتم پیدا کردم و دارم توی وبلاکتون می گردم. چه غذاهای خوشمزه ای. اما من این سبزی هائی که نوشتید نمی توانم تهیه کنم. می توانم از سبزی های معطر دیگر استفاده کنم؟

کتی

سلام خانومی بازم دستت طلا نگفتی اهل کجایی من ارومیه زندگی می کنم وما به شور پنجر سالمانجا می گوییم که دو نوع هست یکی قابل خوردن ودیگری نیست خیلی خوشحالم وبلاگتو پیدا کردم هر روز بهت سر می زنم ومن 32 سالمه چون پدر بزرگ ومادر بزرگ من تو ده زندگی می کردن همه ی این سبیزجات رو می شناسم کمتر کسی رو دیدم اولیح رو بشناسه اگه ممکنه خودتون رو بیشتر معرفی کنید ببینم اهل کدوم شهر هستید قربانت