نان خرمایی (1)

مواد لازم:

آرد سفید................................................نیم کیلو (حدود 3.5 پیمانه)

کره گیاهی...............................٢۵٠گرم (حدود یک و یک چهارم پیمانه)

ماست.......................................٢۵٠گرم (حدود یک و یک چهرم پیمانه)

نمک ................................................................یک قاشق چایخوری

بیکینگ پودر.......................................................یک قاشق مرباخوری

خرمای بدون هسته..............................................................نیم کیلو

پودر مغز گردو و بادام پسته و کنجد................از هرکدام دو قاشق غذاخوری

دارچین................................................................یک قاشق غذاخوری

زعفران آب شده....................................................یک قاشق مرباخوری

زرده تخم مرغ برای رویه نان ها..................................................یک عدد

 

طرز تهیه :

 کره را کمی روی حرارت آب میکنیم

 ماست را با بیکینگ پودر و نمک و زعفران و کره ی آب شده مخلوط می کنیم.

 آرد را پس از الک کردن کم کم به همراه وانیل به مخلوط بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم.

 خمیر را خوب ورز می دهیم

تا خمیری نرم و نچسب به دست آید

 خمیر را در یک ظرف که درب آن را پوشانیده ایم، خارج از یخچال(جایی که نه زیاد سرد و نه زیاد گرم باشد) به مدت 2-5/1 ساعت قرار می دهیم

هسته های خرما را در آورده و دارچین را روی آن می ریزیم

 

سپس خرمای بدون هسته را له می کنیمو یا چرخ می کنیم

پودرمغز گردو و بادام  و کنجد را به خرمای چرخ شده اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم

تا به شکل زیر در آید

 بعد از خمیر به اندازه یک گردو بر می داریم

و آن را صاف می کنیم

داخل آن را با خرمای له شده و پودر مغز بادام و گردو و پسته پُر می کنیم.

 و دوباره به شکل گرد در می آوریم

یا شیرینی ها را می توانید به هر شکل که دوست دارید، درست کنید

روی تخته یک نایلون فریزر پهن کنید خمیر را به شکل مربع به ضخامت ٣ میلی متر  روی نایلون پهن کنید

سپس در یک طرف خمیر مقداری از خرما را به صورت نوار باریکی روی خمیر پهن کنید

سپس بوسیله نایلون فریزر زیر خمیر , خمیر را رول کنید

بعد خرمای رول شده را با چاقو به تکه های ٣ سانتی برش می دهیم

توی سینی فر کاغذ روغنی انداخته و نان خرماها را توی آن چیده و و رویش زرده تخم مرغ مالیده و کنجد می پاشیم

 و در فر از فبل گرم شده به مدت 25-20 دقیقه، در درجه حرارت 340 درجه فارنهایت یا 170 درجه سانتیگراد در طبقه ی وسط فر قرار دهید

این هم داخل نان

 

 سوال نکات مهم:

  1. مغز گردو و بادام و ...اختیاری است
  2. به جای تخم مرغ می توانید در 3 قاشق غذاخوری شیر کمی زعفران ریخته و روی نان ها بمالید
  3. سعی کنید خرمای کمتری در درون نان ها بگذارید
  4. دلیل ترد بودن این نان استفاده از مقدار زیاد کره می باشد
  5. غلظت ماست باید متوسط باشد نه شل و نه سفت
  6. این نان یک عصرانه خیلی مقوی می باشد

 

 

/ 8 نظر / 93 بازدید
مریم

عید شما مبارک همراه با بهترین ارزوها[قلب]

آرزو

دستت درد نکنه عزیزم[گل]

آرش

اگه از شیرینی سنتی پزی‌های شهر کرمانشاه این نان خرمایی رو تهیه کنید می بینید که فقط لایه‌ی نازکی از آرد، دور خرما رو گرفته؛ از خرماهای مرغوب برای تهیه‌اش استفاده می‌کنن و با دستگاه هسته‌گیر خرما، هسته‌ها جدا می‌شن. اگه زمانی قصد خرید داشتید، نان برنجی پزی شکرریز که توی چند نقطه از شهر شعبه داره، بهتره بدونین معروف ترینه تو کرمانشاه. بسته بندی‌‌هاش هم خیلی شیکه.

آرش

در ضمن، مرسی برای این مطلب.

ایلا

سئویل عزیز سلام از اسم سایتتون خیلی خوشم اومد و از دستورات خوب منم ترک هستم ودوستدار شما موفق باشی دوست گلم

نسیم

سلام .یه سوال داشتم میشه نان خرمایی رو توی فر پخت؟

شیوا

سئویل عزیزم ممنون از این شیوه کامل که گذاشتی فقط میخوام تشکرکنم چون چندبار درستش کردم عالی شد بازم ممنون