باسلوق (راحت الحلقوم)

مواد لازم:

شکر...................................................................2 پیمانه

پودرنشاسته معمولی یاهمون گندم...........................1 پیمانه

آب.....................................................................1.5 پیمانه

گلاب................................................................ نیم پیمانه

کره یا روغن ...............................................1قاشق چایخوری

پودر نارگیل و گردو یا خلال بادام یا پسته......................... مقداری

 

طرز تهیه:

نشاسته و آب را باهم مخلوط میکنیم

سپس آن را از صافی رد می کنیم

شکر را به مایع قبلی اضافه کرده و طعم آن را می چشیم اگر ترش بود مقدار دیگری اب به آن اضافه می کنیم

سپس آن را روی گاز با حرارت ملایم ترجیحا روی شعله پخش کن می گذاریم  ومرتب هم می زنیم تا سفت شود

که یواش یواش شروع می کند همچین بسته شدن 

زمانی که با قاشق روی آن خط کشیدیم و خط باقی ماند گلاب را به آن اضافه می کنیم

وقتی به جوش آمد و کمی سفت شد 

و کره یا روغن را اضافه کرده و هم می زنیم تا زمانی که وسط قابلمه جمع شود 

سپس روی تخته یا سطحی صاف پودر نارگیل و کمی آرد تفت داده شده می پاشیم سپس مواد سرد شده را روی آن ریخته و صاف میکنیم

.وسط آن را به درازا مغز گردو می چینیم و آنرا لوله می کنیم

سپس  درون یخچال گذاشته و کمی بعد آن را با چاقو حلقه حلقه می کنیم

و یا به اندازه گردو از مواد برداشته و وسط آن گردو یا هر خلالی که داشتیم میگذاریم و در پودر نارگیل و آرد تفت داده شده غلطانده و به صورت شکل دلخواه مربع یا مستطیل و... در می آوریم و رویش خلال پسته  می گذاریم

 

 

 

سوال نکات:

  1. مخلوط صاف شده و شکر باید حرارت مناسب ببیند و گرنه باسلق بوی خام می دهد
  2. می توان از رنگهای خوراکی دلخواه در باسلق استفاده کرد و زمان اضافه کردن رنگ بعد از صاف کردن نشاسته و آب است من بعدا اضافه کردم
  3. می توان به جای گلاب از اسانسهای دیگری نیز استفاده کرد 
  4. من در وسط باسلق گردو گذاشتم و چون خلال پسته نداشتم روی آن را با بادام تزیین کردم
/ 66 نظر / 1384 بازدید
نمایش نظرات قبلی
سنا

سلام به نظرم این دستور مشکل داره! شکر خیلی زیاده . باید با نشاسته برابر باشه.باسلوق من خراب شد یهنی وحشناک شد! دستورات مو به مو اجرا شد .و یه ساعت هم رو حرارت ملایم هم زدم! امیدوارم دیتورات درست رو اینجا بذارید

فرشته

سلام من طبق دستور شما درستش کردم ولی متاسفانع بعد از اینکه از یخچال درش آوردم خیلی آب انداخته بود، چرا؟

فاطمه

مررررررسی عزززززیییییییییییییییییززززززممممم

فاطمه

مررررررسی عزززززیییییییییییییییییززززززممممم

بهناز

سلام من با همین روش درست کردم ولی انسجام خوبی نداشت ...مثل باسلق های آماده نشد... که با توضیحات شما به این نتیجه رسیدم که زمان حررات دادنش کم بود... از موقعی که روی حررات گذاشته میشه تا موقعی که وسط قابلمه جمع میشه حدودا چند دقیقه باید بمونه؟؟؟ ممنونم

سیما

سلام خیلی ممنون بابت آموزش عالیتون. واقعا دستتون درد نکنه. من پریروز درست کردم طبق دستور، فقط جای نشاسته گندم از نشاسته ذرت استفاده کردم، گلاب هم نداشتم که بریزم. خیلی خوب شد فقط هم کمی زیادی شیرین شده بود، هم بعد یه روز دیدم کلی آب انداخته و کلی شیره تو ظرفش جمع شده! :( مشکل کارم کجا بوده؟؟؟؟

سیما

سلام با تشکر از آموزش عالیتون! من چند روز پیش طبق دستوراتتون درست کردم ولی آب انداخت. البته نشاسته ذرت استفاده کردم. میشه بگین مشکل کارم کجا بوده؟ ممنون.

سیما

سلام با تشکر از آموزش عالیتون! من چند روز پیش طبق دستوراتتون درست کردم ولی آب انداخت. البته نشاسته ذرت استفاده کردم. میشه بگین مشکل کارم کجا بوده؟ ممنون.

ملیحه

سلام خ ممممممممنووووون

سمانه

من نمیدونم از کی روی حرارت بذارم.لطفا راهنماییم کنید