نان کماج فانتزی

مواد لازم:

آرد سفید .....................750 گرم (ممکنه تا ۱۰۰گرم هم اضافه تر ببره )/حدود ۵/۵ لیوان

آب ........................................۳۰۰ سی سی /یک لیوان ویک پنجم

شکر........................................۱۸۰ گرم/یک لیوان سر خالی

تخم مرغ....................................سه عدد ویک عدد زرده تخم مرغ برای روی نان

روغن مایع ..................................۱۰۰ گرم/یک دوم لیوان

خمیر مایه....................................یک ونیم قاشق غذا خوری

نمک.........................................دو سوم قاشق چای خوری

کنجد .......................................................برای تزیین

مواد لازم برای داخل خمیر در صورت تمایل

کره........................................................15 گرم

گردو ریز خورد شده.......................سه قاشق غذا خوری

دارچین ......................................یک قاشق چای خوری

شکر ............................................دو قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

ابتدا حدود ۲۰۰سی سی آب ولرم (یعنی حدود ۳۸-۳۹ درجه ویا به عبارتی آبی که نه دست را بسوزونه ونه سرد باشه .)را با ۵۰ گرم شکر  وخمیر مایه مخلوط می کنیم وحدود ۱۰۰ گرم آرد را هم به آن اضافه می کنیم ودر یک جای گرم می گذاریم تا حجم آن دو الی سه برابر بشه .این علامت اینه که مایه خمیر سالمه وخوب عمل می کنه .

 

آرد را یک بار الک می کنیم وبا شکر ونمک مخلوط کرده ودر ظرف بزرگی می ریزیم .بعد تخم مرغ ها ومابقی شکر ،آب وروغن راروی آن می ریزیم وهمینطور مایه خمیر عمل کرده را هم اضافه می کنیم .

 

ابتدا با یک قاشق مواد را با هم مخلوط می کنیم .وسپس با دست شروع به ورز دادن می نماییم .در این مرحله در ریختن آرد اضافه لطفا عجله نکنید واگه خمیر چسبنده بود خیلی به تدریج آرد را به آن اضافه کنید .وسپس حدود ده دقیقه خمیر را ورز دهید وبعد از آن روی آن را بپوشانید ودر جای نسبتا گرم قرار دهید .مدت ور آمدن خمیر حدودا یک ساعت ونیم هست که البته برای مطمئن شدن از ور آمدن خمیر آن را امتحان می کنیم باید داخل خمیر شبیه خونه زنبور شده باشه وجای انگشت هم روی خمیر بمونه .

 

که بعد از پف حجمش اینقدر میشه

در این فاصله مواد لای نون را درست می کنیم .(البته من برای بار اول درست کردم و بعدا فقط بدون مغز درست کردم)به این صورت که کره را در هوای بیرون قرار می دهیم تا ذوب بشه وبعد با گردو ودارچین وشکر خوب مخلوط می کنیم . ودر در بعضی از اشکالی که زیر توضیح دادم می توانید این مواد را ابتدا در وسط نون قرار بدهید (حدود یک قاشق سوپ خوری )وبعدش به آن شکل بدهید .

 

حالا می رسیم سر مرحله جالب وان هم شکل دادن به خمیر هست .اشکال متعددی می تونیم درست کنیم که البته چند نمونه آن را من پیشنهاد می دهم .شکل ها ی دیگر را هم شما بفرمایید .میتونیم سه تا لوله باریک وبلند ازخمیر درست کنیم .

 

بعد آنها را مثل گیس ببافیم .

 

و یا ابتدا وانتهای ان را به هم وصل کنیم 

یا 5 تا چونه کوچولو درست کنید ومثل گل به هم بچسبانید .

 

ویا اینکه نان را مثل نون باگت شکل بدهید وبعد با چاقو اطراف آن را به صورت یکدرمیان برش بزنید 

حتی می تونید انرا به شکل حلزون درست کنید


ویا اینکه اگه وقت کافی ندارید همه نون ها را به صورت یک شکل وهمبرگری درست کنید.

سپس نون ها را در سینی فر که کمی چرب شده می چینیم .در این موقع مجددا نیم ساعت به نون ها استراحت می  دهیم .با زرده تخم مرغ روی ان را رنگ می کنیم .وکنجد می پاشیم .

 

حالا نون ها را در حرارت 160 درجه سانتی گراد به مدت بیست دقیقه در طبقه وسط قرار می دهیم تا پخته بشه .خیلی خوبه که یک کاسه آب هم کف فر قرار بدهیم تا محیط فر مرطوب بشه .البته مدت پخت بستگی به حرارت فر داره وباید مرتب زیر نون ها را چک کنید تا نسوزه .اگه روی نون ها برشته نشد حدود 4- 5 دقیقه گریل را روشن کنید (سینی را کف فر قرار می دهیم .)تا روی نون ها هم خوشرنگ بشه .نون ها حاضره ....نوش جان.

مدل حلزونی

مدل همبرگری

مدل گل

مدل بافته شده

 و انواع شکلها

این هم داخل نان که خیلی لطیف و ترد هستش

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 سوالنکات مهم :

  1. این نان هم بدون مغز و هم مغز دار خوشمزه است ولی من بدون مغز را ترجیح میدهم
  2. این نان را می توانید در درون ظف دربسته تا 5 الی 6 روز درون یحچال بدون بایت شدن نگه دارید
  3. من خودم همیشه گریل را روشن می کنم و آب هم کف فر نمی گذارم

 منبع : مطبخ رویا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ 22 نظر / 420 بازدید
نمایش نظرات قبلی
الهه

سلام وبلاگ بسیار جالب و زیبایی دارین به من هم سر بزنید خوشحال میشم با اجازه لینکتون میکنم

پاپریکا

سلام دوست هنرمندم لینکتون کردم سراشپز پاپریکا !

فاطمه

سلام. سایت بسیار خوبی بود و از کاراتون واقعا لذت بردم. من تازه با این سایت آشنا شدم ولی از این به بعد حتما سر میزنم. راستش داشتم دنبال شف شیوا می گشتم که با سایتتون آشنا شدم. شما با ایشون ارتباط دارین؟ یه مدتیه سایتشون ارور میده نمیره. ممنون میشم خبری از این سایت برای من پیدا کنید.

شیوا

سلام سئویل عزیز من درستش کردم خوشمزه بود ولی خیلی زود سفت شد نونش چیکار باید بکنم

نسیم

سلام سویل عزیز.. من بعد از یک سال دوباره اومدم.. این خمیر رو من درست کردم.. ولی ورز نمیاد! تازه به دست هم میچسبید.. خیلی هم آرد اضافه کردم.. ولی بازم به دست میچسبید..آخرشم بیخیالش شدم همونجوری چسبنده گذاشتم که ورز بیاد[ناراحت][ناراحت][قلب]

نسیم

هورااااااااااااااا درستش کردم و حسابی خوشمزه شد عکسشم فرستادم.. راستی خمیرم هم ور اومده بود و حسابی پوک شده بود من زود قضاوت کردم.. مررررررسی[گل]

elham

باسلام و خسته نباشید روزه و نمازتون قبول باشه تو خونه ما فقط دو نفر هستیم و این مقدار برای دو نفر خیلی زیاد هست میشه لطفا مقدار مواد اولیه رو که میتونم برای دو نفر درست کنم بهم بگیرد ممنون میشم . راستی میخواستم بپرسم که این نون شیرین هست چون من نونهای شیرین رو خیلی دوست دارم .

حدیث

سلام خسته نباشید من وقتی خمیر مایه اضافه میکنم و میزارم کنار تا پف کنه پف نمیکنه هر چی هم وایمیسم درست نمیشه چکار باید بکنم؟

سمیه

با تشکر از سایت بسیار خوبتان بعد از اینکه خمیر را شکل می دهیم در. طول استراحت دوم شکلش را از دست می دهد؟