طرز تهیه زعرح (برزک سیاه) برشته و پودر شده

مواد لازم:

برزک........................................به میزان لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا برزک  سیاه را خوب پاک کرده تا سنگریزه و ...نداشته باشد 

 سپس شستن این قسمتش باید یه کم زرنگ باشید یعنی هم باید خوب بشورید و هم و هم نذارید که خیس نشود یعنی آب درون برزک ها نفوذ نکند وگرنه کش میاید و مایع لزج ژلاتین مانندی ترشح می ود که زحمتتان را چند برابر می کند اید بگید که اگر خوب پاک کنیم یک دور دور آب روش می ریزیم و بس ولی برزک طوری هستش که سنگریزه ها و .. ازش جدایی ناپذیرند و فقط هنگام شستن ته نشین می شود 

حالا بعد از شستن زود دست به کار میشیم و درون یک تابه خیلی بزرگ ومال من چون زیاد بود درون تشت بزرگ با حرارت متوسط خوب تفتش می دهیم تقریبا مثل بو دادن طوری که باید بوی خوشش بلند شود و سبک شود ولی مواظب هستیم که نسوزد و هی هم می زنیم چون برزک زود می سوزد

بعد از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم تا خنک شود 

بعد درون الک ریخته و خوب الک می کنیم تا مواد اضافی ازش جداشود که سوختند

این هم از زیر الک

اینهم برزک تفت داده شده و الک شده

بعد درون دستگاه آسیاب کن یا میکسر مخصوص آسیاب می ریزیم و خوب پودرش می کنیم

 سپس درون الک ریخته و الکش می کنیم و درشت هاش را دوباره به آسیاب برمی گردانیم

حالا پودر ما آماده است  برای تهیه حلوا و مربا و کاچی و ... در ضمن چون برزک دارای روغن هستش زود بیات می شود بنابراین برای مصرف کوتاه مدت درون یخچال نگهدارید و برای طولانی مدت درون فریزیز که در ظرف دربشته پلاستیکی و یا کیسه فرزیری گذاشتید چون باید رطوبت نباید به داخلش نفوذ کند

اینهم حلوا (تره)و کاچی برزک

 

سوال  نکات مهم:

  1. این پودر درون فریزر چندین ماه و حتی بیشتر از یکسال ماندگاری دارد
  2. می توانید این پودر را را به مقدار زیاد تهیه و و به مقدار خیلی کم در دفعات متوالی برای تهیه مربا ازش استفاده کنید  
  3. رنگ پودرتون باید این رنگی باشد یعنی اگر زیاد تیره بود حتما زیادی تفتش دادید و سوزندیدش و اگر روشن بود حتما خام هستش 

 

/ 10 نظر / 7142 بازدید
مهدی

درود..خسته نباشید...همیشه گفته ام زنان و دختران آذربایجانی نهایت نهایت تمام عیار یک زن کدبانو و هنرمند هستند...ساغ یاشیسیز....

ف . د

با تشکر پست را با دقت نگاه کردم موقعی که درون آسیاب ریختید شبیه زیره کرمان است ولی ابتدای پست که تصویرش را دیدم سر آن کمی سفیداست که شبیه به زیره نیست حالا نمی دانم آیا همان زیره کرمان است یا نه ؟ ممنون منو ببخشید خیلی مایلم بدونم چیست ؟

من

سلام منظورتون از برزک همونتخم کتانه؟ آخه ما به اون می گیم برزک به ظاهر که همون میاد

حمی شف

واااااااای اول فکر کردم چیه این خدا؟ بعد دیدم عشق قدیمی و همیشگی خودم زرحه ممنون از آموزش خوبتون برام نوستالژی داشت [ماچ]

اسراء

سلام سئويل جان,اين اسمش بزرک(bazrak) هست نه برزک

اسراء

سلام سئويل جان,اين اسمش بزرک(bazrak) هست نه برزک

طرزتهیه نوشته نشده

آیسل

می پسندم ولی کاش ادامه می دادین

معصومه

lممنونم خیلی عالیه.

لیلا

کاش مقادیر شکر و آب وزعرح را برای هر مقداری مشخص می کردید