شیرینی لوز زعفرانی

مواد لازم:

بادام.................................................. 150 تا 200 گرم

شکر............................................................ 1 پیمانه

آب.......................................................... نصف پیمانه

زعفران دم کرده غلیظ ........................1 قاشق سوپخوری

پودر قند..................... 2 قاشق سوپخوری معادل 20 گرم

پسته کوبیده ....................................................مقداری

طرز تهیه:

برای این شیرینی نیاز به پودر بادام داریم، یا میتونید آماده تهیه کنید، ولی  من توصیه میکنم خودتون اینکار رو انجام بدید، چون کیفیتش خیلی بهتره.

برای تهیه پودر بادام، اینجا کلیک کنید یا  بادام خام رو توی آب خیس کنید و پوستش رو بگیرید و یک روز بگذارید تا خشک بشه بعد آسیاب کنید و بعد از الک ریز رد  کنید. پودر بادام باید خیلی نرم باشه و زیر دندون احساس نشه. پودر قند رو با پودر بادام مخلوط کنید و کنار بگذارید.


شکر و آب رو با هم مخلوط کنید و بگذارید روی حرارت تا بجوشه و قوام بیاد، باید مثل مربا شیره کشدار بشه.

بگذارید شیره حسابی خنک بشه.بعد با هم زن برقی شروع به هم زدن کنید، حدود ده الی پانزده دقیقه باید هم بزنید تا مایع سفید و کشدار بشه.

 

زعفران رو بهش اضافه کنید.( دقت کنید که زعفران باید غلیظ باشه تا فقط یک قاشقش به مایع خوب رنگ بده. چند دقیقه دوباره هم بزنید.


پودر بادام رو کم کم به مایع اضافه کنید و هم بزنید.


پودر بادام باید آنقدر اضافه بشه که مایع شیرینی به شکل خمیر دربیاد و به دست نچسبه.

داخل قالب مستطیل رو کاغذ روغنی بندازید و مایع شیرینی رو توش بریزید و پهن کنید و پسته ها رو روش بپاشید و با پشت قاشق صاف کنید.

 

بعد یه نایلونی یا کیسه فرزیری روی لوز بکشید و با وردنه دو سه بار رو نایلون یکشید تا پسته ها به خورد لوز بره و زیباتر بشه 

نصف روز توی یخجال بگذارید تا شیرینی کاملا منسجم بشه، بعد برش بزنید. که معمولا به صورت لوزی برش میزنند

 

  

 

 

  

 

 

سوال   نکات مهم:

  1. این شیرینی یکی از شیرینی های سنتی و سوغاتی های خوشمزه تبیریز می باشد
  2. رنگ این شیرینی بیشتر متمایل به نارنجی می باشد که در این عکس ها بیشتر به زرد میزنه
  3. اندازه این شیرنی تقریبا به اندازه نوقا می باشد و به ضخامت تقریبی 2 الی 3 سانت 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ 24 نظر / 483 بازدید
نمایش نظرات قبلی
زندگی از آ...تا...ی

سلام دوست کدبانو و هنرمندم امروز در زندگی از آ...تا...ی اینا رو گذاشتیم طرز تهیه کیک بستنی با کیت کت، سالاد سیسیلی، سالاد سیب زمینی ایرلندی، تشخیص و درمان بیماری وسواس، نکات مربوط به نگهداری از گیاهان زینتی، پرورش بامبو، دکوراسیون اتاق خواب کوذک

avachef

سلام....وبلاگتونو دیدم...موفق باشید...لینکتون میکنم

از اینکه تجربیاتتون رو در اختیار ما میگذارید واقعا ممنونم.مخصوصا که با عکس و به صورت واضح مینویسید.

از اینکه تجربیاتتون رو در اختیار ما میگذارید واقعا ممنونم.مخصوصا که با عکس و به صورت واضح مینویسید.

آشپزون

سلام دوست عزیز وبلاگ بسیار خوب و مفیدی دارید. خوشحال میشیم به وبسایت ما سربزنید و با هم تبادل لینک داشته باشیم. در صورت تمایل در آشپزون پیغام بگذارید. با تشکر موفق باشید

باران قاصدک

سلام عزیزم وب خیلی خوشمزه و آموزنده ای داری من شما رو لینک کردم من یه آشپزخونه شمالی دارم خوشحال پیشم بیای

زندگی از آ...تا...ی

از آ...تا...ی زندگی در زندگی از آ...تا...ی طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی و بین المللی، شیرینی پزی، خانه داری، درمان های خانگی،هنرهای دستی، بیماری های زنان و مشاوره ی خانواده و ازدواج در سایت زندگی از آ...تا...ی. با لینک کردن سایت برای همیشه به مفیدترین لازم برای زندگی دسترسی داشته باشید.

مریم

سلام .خیلی عالیه شده عزیزم .ممنون.