نخود فرنگی با برنج (بِزالیا بِالأرِز)

 مواد لازم:

برنج ...................................................... 4 پیمانه
هویج متوسط ......................................... 2 تا 3 عدد
گوشت چرخ کرده یا خیلی ریز شده ................ 150 گرم
ورمیشل(رشته فرنگی)...............................   1 فنجان
نخود سبزآب پز شده................................... 1.5 لیوان
روغن ....................................  به مقدار لازم(من یک ملاقه بزرگ استفاده کردم)
نمک و فلفل.....................................   به مقدار لازم
آب ....................................................... 1.5 لیتر(6  لیوان دسته دار)
دارچین............................................   به مقدار کم(من حذفش کردم)
 
طرز تهیه:

برنج را می شوییم و می گذاریم حداقل یک ساعت خیس بخورد.
گوشت را خرد کرده و می گذاریم تا نیم پز شود بعد به تکه های کوچک خرد می کنیم
هویج فرنگی را نیز نگینی خرد کرده و بخار پز می کنیم در حد نیم پز
رشته فرنگی را در روغن به اندازه ای تفت می دهیم تا رنگ آن قهوه ای شود.
درون رشته تفت داده شده گوشت را ریخته و در روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شود.
سپس هویج نگینی شده را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت داده

 
 
 
 
و بعد نخود فرنگی  را اضافه کرده
 
و سپس برنج را اضافه و  آب را به بقیه مواد اضافه می کنیم 
 
آب درون قابلمه باید یک بند انگشت، بالاتر از برنج و موادمان باشد.حالا نمک و فلفل
غذا را میزان کرده (اگر خواستید دارچین را هم اضافه کنید ) و آرام چند بار غذا را هم می زنیم تا مواد خوب باهم قاطی شوند

وقتی آب برنج خشک شد، و در واقع روی برنج چشمه چشمه شد حرارت را ملایم می  کنیم و دم کنی را می گذاریم تا برنج کاملاً دم بکشد.
 
 
 
 
در طول مدت پخت، برنج را چند بار هم می زنیم تا مواد با هم کاملاً مخلوط شود. بعد از حدود 20 الی 25 دقیقه غذای ما آماده است البته به نوع برنج هم بستگی دارد

سوال  نکات مهم:
  1. اگر از کنسرو نخود فرنگی استفاده می کنید و دوست دارید آب نخود فرنگی را هم درونش بریزید حتما به میزان نمک غذا توجه فرمایید چون کنسرو شور است
  2. میشه این غذا را هم با گوشت مرغ و هم گوشت چرخکرده و هم بدون گوشت درست کرد ولی باید 2 عدد قرص سوپ هم استفاده کنید 
  3. اگر دوست دارید آبی را که برنج را توش خیس کردید دور نریزید ولی حتما به میزان نمک دقت فرمایید
  4. حتما بعد از ریختن برنج قاشق را به آرامی درون قابلمه تکان دهید چون تند تند همزدن باعث خرد شدن برنج می شود 

منبع : مجله هنر آشپزی شماره 24 البته با کمی تغییرات
 
 
 
/ 7 نظر / 267 بازدید
فاطیما

سلام در طول این مدت _که رسپی جدید نمی‌ذاشتید_ مرتب به اینجا سر زدم و به تجربه‌های خوشمزه‌تون ناخنک زدم! ...انصافا پلوی خوشمزه و بی‌عیب و نقصی در اومد... پ-ن: لطفا غذاهای آذری و آشپزی ترکیه...

negin

نوش جون دوست من. این ایام رو بهت تسلیت می گم. آپم عزیزم.

سارا

درست کردم خوب شده بود ممنون http://vcsanat.org/Home/%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B2/lang/Fa.aspx

maedeh

من دوستش داشتم فقط بهش عصاره سبزیجات هم خودم اضافه کردم ممنون

پارمیدا

عالی بود

مریم

سلام عزیزم واقعا خوشمزه بود همه خوششون اومد فقط فکر میکنم اگه گوشتو با یکم پیاز تفت بدیم خوشمزه تر میشه،ممنون

مریم

سلام عزیزم واقعا خوشمزه بود همه خوششون اومد فقط فکر میکنم اگه گوشتو با یکم پیاز تفت بدیم خوشمزه تر میشه،ممنون