کوفته گوشت

مواد لازم:

گوشت گوسفند( یا گاوفرقی نمی کند)                                نیم کیلو

لپه نیم پز                                                   یک فنجان یا نیم پیمانه

پیازمتوسط                                                                    سه عدد

سبزی کوفته شامل تره و مرزه و ترخون و نعناع           یک چهارم پیمانه

رب گوجه فرنگی                                              دو قاشق غذاخوری

تخم مرغ پخته                                                              چهار عدد

نمک و زردچوبه و فلفل                                               به میزان لازم

زرشک خیس شده و گردو و پیاز داغ                                   به دلخواه

روغن                                                           سه قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

ابتدا گوشت را دوبار چرخ می کنیم بعد  دو تا از پیازها را هم چرخ می کنیم و سپس لپه را دو بار چرخ کرده و  همه مواد را درون یک کاسه بزرگ ریخته و همه مواد را با هم خوب ورز می دهیم تا مخلوط شوند بعد سبزی خرد شده را به آن اضافه کرده و نمک و زرد چوبه و فلفل  را به آن اضافه می کنیم حالا مخلوط حاضر شده را در یخچال می گذاریم و در این چند دقیقه سس کوفته را حاضر می کنیم برای درست کردن سس کوفته پیاز  باقی مانده را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم وسه لیوان آب جوش ریخته و رب را هم اضافه می کنیم و نمک و فلفلش راهم  میزان کرده و می گذاریم تا سس ما به جوش بیاید در این فاصله به اندازه یک نارنگی از مایع برداشته و وسط آن را صاف کرده و یک تخممرغ پخته و اگر خواستید از مخلوط زرشک وگردو وپیاز داغ درون آن گذاشته و سپس دوباره کوفته ها را در دستمان غلطانده و در سس مان می ریزیم و به این ترتیتب تا تمام شدن مایه کوفته اینکار را انجام می دهیم و حدود 30 دقیقه دیگر غذای ما حاضر است .

سوال  نکات مهم:

1.    وا رفتن کوفته مربوط به چربی زیاد گوشت می باشد اگر چربی گوشت به اندازه باشد کوفته وا نمی روند اگر احیانا گوشتتان پر چربی بود برای جلوگیری از وا رفتن کوفته ها  یک الی دو قاشق آرد و یا یک تخم مرغ خام به مایه کوفته اضافه کرده و یا روش جدید ش اینه که کمی گوشت مرغ چرخ شده به آن اضافه کنید

2.    اگر سبزی تازه نداشتید از سبزی خشک هم می توانید استفاده کنیدولی نعناع خشک عطر خوبی را به کوفته می دهد

3.    استفاده از تخم مرغ پخته و زرشک و پیاز داغ و گردو وآلو خشک یا قیسی دلخواهی است من در این کوفته ها از آلبالو خشک و  گوجه فرنگی خشک استفاده کردم

4.    کوفته ها را تا پایان پخت حرکت ندهید واگر هم خواستید توش آب جوش بریزید از بغل کوفته ها بریزید و هرگز روی کوفته ها نریزید

5.    من از برنج پخته شده استفاده نکردم چون بااضافه شدنش کوفته طعم آبکی می داد اگر خواستید به اندازه یک فنجان اضافه کنید

6.  این غذا را به همراه نان سرو می کنند آنهم از نوع لواش و آبش را هم به صورت تیلیت(یعنی توی آبش نان خرد می کنند و با قاشق می خورند) مصرف می کنند

 

 

 

 

/ 8 نظر / 86 بازدید
یادداشت: کوفته گوشت

llk,k

قندعسل

خیلی خوشحال شدم که با وبلاگتون اشنا شدم خیلی دوست داشتم که غذاهای محلی رو یادبگیرم که ازاین بابت ممنونتونم دربین شیرینیهاتون ایا نان خرمایی هم دارید ممنون میشم که اموزش بدید .

فریبا

سلام خیلی خوشحالم از اینکه با شما آشنا شدم ما سال گذشته به تبریز رفتیم واونجا کوفته خوردیم اونقدرخوشمزه بودکه هنوز طعم اون زیر دندونامه خیلی دوست داشتم اونا یاد بگیرم امیدوارم بتونم به خوشمزگی شما درست کنم دستتون درد نکنه درضمن آیا می تونم شما را لینک کنم ؟

رویال

سلام و تشکر:من امروز این مدل کوفته رو درست کردم ،چند تا سوال برام پیش آمد اگر جواب بدید خیلی ممنون میشم:1-آیا این کوفته ها قبل از انداختن توی قابلمه نباید چند ساعتی توی یخچال استراحت کنن؟و بعدش نمیخاد سرخ شن؟2-کوفته های من توی قابلمه وا نرفتن ولی ترک خوردن میشه لطف کنین و بگین دلیلش چی بوده؟ خیلی ممنون . ضمنا دستور کوفته تبریزی رو نمیذارید؟با تشکر مجدد

عسل

سلام امیدوارم خوب باشید. من هم آدری هستم اما کوفته ی آذربایجان اولا درشت هستش دوما گوشتش زیاد میشه که سفت سفت باشه![لبخند]

kosar

باسلام خدمت شما دوست عزیز وخسته نباشید میگم بابت وب جالبتون فقط اگه میشه طرزتهیه انواع ترشی و خیار شور رو هم بذارین.

Maedeh

پیاز داغ میشه نزنیم؟! آخه من دوست ندارم اگر طعمش باید باشه تو غذا بجاش از عصاره پیاز استفاده میکنیم!

زلیخا

میشه بگید نیم کیلو گوشت چرخ کرده چند پیمانه یا کاسه آبگ.شت است؟