آش گوجه سبز (آلچه آشی)

مواد لازم:

نخود................................... یک چهارم پیمانه(خیس نخورده)

برنج...........................................نصف پیمانه(خیس نخورده)

بلغور ...........................................یک پیمانه(خیس نخورده)

روغن.......................................................2 ملاقه

سبزی آش............................................یک کیلو (پاک نشده)

گوجه سبز.............................................نیم کیلو

گوجه فرنگی ....................................نیم کیلو(3 عدد متوسط)

نمک و فلفل...................................................به میزان لازم

 

طرز تهیه:

اول از همه مقدمات آش را حاضر می کنیم

از شب قبل نخود را خیس می کنیم نکته ای که تو خیس کردن نخود هست هرگز نخود را تو آب داغ خیس نکنید چون خودش رو جمع میکنه و خوب خیس نمی خوره حالا نمی دونم تو فارسی بهش چی میگند ولی ما میگیم "سیریمسی" که اگر اینطوری بشه هر کاری کنید و هر چقدر هم بپزید باز نمیپزه پس باید تو آب گرم خیس کنید

بلغور و برنج را چند ساعت قبل خیس کنید  سبزی را پاک کنید و بشویید و خرد کنید

گوجه فرنگی ها را داخل آب جوش ریخته و چند دقیقه ای بجوشانید حالا آبکش کنید و روش آب سرد بریزید می بینید که به راحتی پوستش جدا میشه حالا درون مخلوط کن ریخته و پوره اش کنید 

 

حالا تو قابلمه بلغور و نخود را به همراه چند لیوان آب بریزید و و بذارید رو گاز و همین که جوش اومد روغن را بهش اضافه کنید و نمک و فلفلش را بریزیدو درش رو گذاشته و بذارید تا نخود نیم پز شود بعد برنج را اضافه کنیدتا همگی بپزد

حالا سبزی را بهش اضافه کنید و بذارید چند جوش بزند

در یک قابلمه کوچک کمی آب را جوش آورده و گوجه سبز ها را به مدت چند دقیقه توش می ریزیم تا چند قل بزند و گوجه سبز ها نرم شود  بعد آبکش کرده و به آش اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند و گوجه ها کمی نرم شود



حالا گوجه پوره شده را درون آش ریخته و حدود ده دقیقه بگذارید تا بجوشد و آش مان جا بیفتد یعنی طعم مواد به خورد هم برودو نمک و فلفلش را میزان کرده و از روی حرارت بر می داریم یعنی از کل زمانی که از ریختن سبزی ها تا حاضر شدن آش حدود 20 دقیقه طول میکشد

 

                                                            نوش جان

سوال  نکات مهم:

  1. طعم دوتا گوجه تو این آش فوق العاده است
  2. سبزی آش شامل تره و شوید و جعفری و گشنیز و اسفناج است
  3. از انواع گوجه سبز میشه تو این آش استفاده کرد ولی بهترین نوع آلوچه اصفهانی است که تیره رنگ و خیلی آبدار و ترش هست البته من تو آین آش از "بیویرک الچه سی = آلوچه کلیه" استفاده کردم که هسته هاش خیلی کوچیک و گوشت دار هست
  4. ما این آش رو تند و بدون ماست و کشک می خوریم پس اگر دوست نداشتید فلفلش رو کم کنید 
  5. می توانید به جای نمک از دو عدد قرص سوپ استفاده کنید البته نمکش رو میزان کنید 
/ 11 نظر / 560 بازدید
نمایش نظرات قبلی
تبریز دیلک‌لر شهری

سالاملار ده‌یرلی وبلاگینیز وار سیزین بیر نئچه یازی‌نیزی‘آذربایجان تورکجه‌سینه چئویردیم چکدیگینیز زحمت‌لر اوچون ساغ اولون

تبریز دیلک‌لر شهری

سالاملار ده‌یرلی وبلاگینیز وار سیزین بیر نئچه یازی‌نیزی‘آذربایجان تورکجه‌سینه چئویردیم چکدیگینیز زحمت‌لر اوچون ساغ اولون

طاهره

سلام سلام واااااااااااااااااااااااای دهنم آب افتاد واقعا معرکه بود دستت دردنکنه با این آموزش خوشمزه و خوشرنگت عزیزم نوش جانتون جای ما رو حسابی خالی کن :)

lمریم

خیلی عالی بود همشهری.الریز آقریماسین

مرجان

شمش طلا جایزه ببرید سلام دوستای خوبم 1. یک دونه عصاره زعفرون الیت بخربد 2. جلدشو به صندوق پستی 131851185 بفرستید 3. یک شمش طلا برنده بشید توی وب سایت من و الیت هم اگه عضو بشین هر ماه به 22 نفر جایزه نتبوک، تبلت، کتاب آشپزی سامان گلریز و بسته هدیه برنده می شین. برنده های قبلی رو ببینید:http://www.manoelite.com/index.php/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%82%D8%B1%D8%B9%D9%87-%DA%A9%D8%B4%DB%8C.html برای ثبت نام کیلیک کنید:http://www.manoelite.com/index.php/component/comprofiler/registers.html

مرجان

شمش طلا جایزه ببرید سلام دوستای خوبم 1. یک دونه عصاره زعفرون الیت بخربد 2. جلدشو به صندوق پستی 131851185 بفرستید 3. یک شمش طلا برنده بشید توی وب سایت من و الیت هم اگه عضو بشین هر ماه به 22 نفر جایزه نتبوک، تبلت، کتاب آشپزی سامان گلریز و بسته هدیه برنده می شین. برنده های قبلی رو ببینید:http://www.manoelite.com/index.php/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%82%D8%B1%D8%B9%D9%87-%DA%A9%D8%B4%DB%8C.html برای ثبت نام کیلیک کنید:http://www.manoelite.com/index.php/component/comprofiler/registers.html

رضا صدفی

از مطالب وبلاگ شما استفاده می کنم. ممنون

رامینا

آش یکی از پردردسرترین غذاهاست اگر دلتون آش خواست و موادشو نداشتین بهترین راه حل رفتن به مغازه و خریدن 1 بسته آش رشته الیته فقط باید با چند تا لیوان آب بریزین تو قابلمه و بذارین رو گاز! بعد از چند دقیقه آش تون حاضره! نوش جان