ترشی پیاز به سه روش

مواد لازم:

پیاز قرمز ریز ترشی.......................................... 2 کیلو

سبزی معطرشامل ریحان و نعناع تازه.............جمعا نیم کیلو

سرکه سفید............................................به میزان لازم

نمک......................................................به میزان لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا حدود چند ساعتی پیاز ها را درون آب خیس می کنیم تا خیس خورده و پوست کندنشون راحت بشه

بعد پوست کنده و رویشان نمک پاشیده و حدود 5 ساعت می گذراریم تا آب تلخششان جدا شودو نمک به خورد پیاز ها برود

بعد ظرف ترشی را آماده کرده یک لایه از سبزیجات معطر و یک لایه از پیاز ها تا موادمان تمام شود بعد سرکه سفید را ریخته تا جایی که روی پیاز ها را بپوشاند

بعد دو سه روز اول در دمای معمولی اتاق و سپس در جای خنک نگه می داریم که بعد از ده روز آماده خوردن است

 

روش دوم :


 

مواد لازم 2:

پیاز قرمز ریز ترشی ..............................دو کیلو

پودر نعناع خشک............................نصف پیمانه

نمک و سرکه معمولی ...................به میزان لازم

 

طرز تهیه 2:

ابتدا حدود چند ساعتی پیاز ها را درون آب خیس می کنیم تا خیس خورده و پوست کندنشون راحت بشه بعد پوست کنده و رویشان نمک پاشیده و حدود 5 ساعت می گذراریم تا آب تلخششان (تو ترکی بهش میگیم ساسیخ که مربوط به بوی پیاز هست که معادل فارسیش رو نمی دونم ) جدا شود و نمک به خورد پیاز ها برود

بعد نعناع ها را با پیاز ها خوب مخلوط کرده و درون ظرف موردنظر ریخته و رویش سرکه ریختهو دربش را گذاشته و حدود دو روز در دمای محیط و بعد به مدت 10 روز در جای خنک نگه می داریم تا آماده مصرف شود

 

بعد از آماده شدن 

 

روش سوم:

 


 

مواد لازم 3:

پیاز  قرمز ریز ترشی......................................2 کیلو

ریحان تازه.....................................یک دسته کوچک

نعناع خشک و زره خشک .......................نصف پیمانه

نمک و سرکه سفید............................به میزان لازم

 

طرز تهیه 3:

ابتدا حدود چند ساعتی پیاز ها را درون آب خیس می کنیم تا خیس خورده و پوست کندنشون راحت بشهبعد پوست کنده و رویشان نمک پاشیده و حدود 5 ساعت می گذراریم تا آب تلخششان جدا شودو نمک به خورد پیاز ها برود بعد در یک ظرف پیاز ها را ریخته و رویشان سرکه ریخته تا دو سه ساعت بماند

سپس  درون ظرف ترشی  یک لایه از سبزی خشک و ریحان و بعد پیاز تا موادمان تمام شود و رویش سرکه ریخته و دربش را گذاشته و حدود دو روز در دمای محیط و بعد به مدت 10 روز در جای خنک نگه می داریم تا آماده مصرف شود

بعد از ده روز 

 

 سوال نکات مهم:

  1. سبزی و سرکه ترشی اختیاری می باشد
  2. سرکه سفید باعث می شود تا رنگ قرمز پیاز تجزیه شده و رنگ زیبایی به پیاز و تری بدهد
  3. دلیل اینکه گفتم دو روز در دمای محیط  نگهداری شود باعث ترد شدن پیاز ها می شود
  4. این ترشی در کنار یک غذای قدیمی آذربایجان به نام "اریشته"که همون رشته برشته خانگی که مثل پلو دم می کنند بسیار خوشمزه است 

 

/ 14 نظر / 11003 بازدید
نمایش نظرات قبلی
آيلي

مرسي دوستم[گل] از پياز سفيد ريز ميتونيم استفاده كنيم؟

آيلي

[گل]

مریم

سلام . من هم دلم می خواهد یک وبلاگ درست کنم ولی نمی دانم اگر از دستور غذاهای شما غذائی را درست کنم و عکس بگیرم باز هم باید نام وبلاگ شما را ذکر کنم؟ چون من مادرم آشپز ماهری نبود و چیز زیادی برای یاد دادن به من نداشت ولی تمام دانسته های من از تلویزیون و کتابها و سایتها است. ولی اگر از هر وبلاگی یه غذا درست کنم و همه ی وبلاگها را نام ببرم به نظرم وبلاگم بیشتر میشه آرشیوی از وبلاگهای دیگر و دیگر کاری از من نیست. نظر شما چیه؟ البته اینم بگم که حتما اگر مثلا 10 دستور از وبلاگتون تهیه کنم در یکی دو مورد اسم وبلاگتون را ذکر می کنم و حق نشناس نیستم.خوشحال می شوم مشاوره ای به من بدهید.

مریم

سلام.من پارسال ترشی پیاز شما را درست کردم و خیلی خوشمزه شد . ازتون ممنونم. یه خواهشی هم داشتم اگر می تونید امسال ترشی گوجه را هم در ستور کارتان قرار دهید . من چند سال پیش با یه آقائی آشنا شدم که اهل میاندوآب بو و می گفت مادرش ترشی گوجه های خیلی خوشمزه ای درست می کند. قرار بود مادرشون به منم یاد بدهند ولی ما از هم جدا شدیم و من ماندم و چندین سال حسرت اینکه ترشی گوجه اونجا چه طعمی داشته و چه جوری بوده؟

سلام،خسته نباشین،منم عین شما درست میکنم،ترشی فلفل رو هم اگه اموزش بدین ممنون میشم،خیلی دوست دارم یاد بگیرم

با سلام معادل فارسی ساسیخ برابر است با زهم

:)

[ماچ] دوست داشتم

تالی

سلام میشه پیاز اول جوش داد ( نه اینکه له شه) برای اینکه زود تر برسه؟؟؟

به خاطر زحماتتون ممنون.و به خاطر کیفیت عالی عکسها واقعا سپاسگذارم.

ابی

یاشا اوستا