لبو دوشابی (دوشابلی بینه)

مواد لازم:

چغندر قندی یا قرمز.................................2 کیلو

دوشاب...............................................2 فنجان

 

این چغندر قند هست که رنگش سفید هست و شیرینه البته نوع قرمز رنگ اونهم وجود داره درست به این شکل که فقط رنگش قرمز معمولی هست و طعمش یک کم شور هست

اینهم همون چغندر قرمزی هست که شکلش عین چغندر قندی و رنگش قرمز معمولی هست و طعمش کمی هم شور هست و به چغندر گاوی معروف است که بیشتر برای خوراک دام ازش استفاده می کنندکه من عکسش رو از ویکی پدیا پیدا کردم 

اینهم چغندر قرمز دایره ای شکل هست که شیرین هست و وقتی می جوشه رنگش از بین میره و میشه عین چغندر قرمز و اون لبو قرمز که ترشی ازش تهیه می کنند رنگ و شکلش عین این هست و فقط بعد از پخت هم رنگش ثابت و قرمز هست و ازش برانی و ترشی درست می کنند و رنگ یک رنگ طبیعی خوراکی هست

اینهم چغندر قرمز که از جام نیوز برداشتم ازش لبو ترشی و برانی و رنگ خوراکی و سالاد و ... تهیه می کنند

من روش پخت هر دوتا رو گذاشتم

چغنر سفید یا قندی

ابتدا با برس آشپزخانه چغندر را خوب می شوییم و پوستش را می کنیم و رگ و ریشه اش را می گیریم

سپس به دلخواه تکه تکه می کنیم من مکعبی بزرگ خوردش کردم

سپس با درون قابلمه ریخته و رویش آب می ریزیم و می گذاریم تا بپزد البته از قابلمه بزرگ استفاده می کنیم یا هنگام پخت درب قابلمه را کمی باز می گذاریم تا سر نرود که حدود 5 الی 6 ساعت طول می کشد تا پخته شود

 سپس دوشاب را اضافه می کنیم

 و می گذاریم تا دوشاب بجوشد و به خورد لبو برود

 

که این شکلی شود

 اینهم مال چغندر بالاست

ابتدا چغندر را شسته و رگ وریشه اش را گرفته و پوستش را می گیریم

بعد درون قابلمه ریخته و درسته یا خورد شده و رویش آب می ریزیم تا بپزد که حدود 3 الی 4 ساعت طول می کشد اینن نسبت به بالایی زودپز هستش

بعد دوشاب را اضافه می کنیم و منتظر می مانیم تا دوشاب به خورد لبو برود 

که بعد از پخت اینجوری میشه

 بعد از برش دادن لبو

 

سوال  نکات مهم:

  1. اضافه کردن دوشاب اختیاری است که اگر دوست نداشتید لب شیرین می شود
  2. از انواع چغندر می توان برای پختن استفاده کرد
  3. اگر چغندر های دیگر هم در دسترس باشد حتما عکسش را خواهم گذاشت
  4. بهترین نوع چغندر چغندری هست که توش رگ و ریشه نداشته باشه و اینو هنگام خرید دقت کنید سطحش صاف باشه
  5. خوردن لبو برای درمان یبوست مفید است ولی اگر زیاده روی شود دچار اسهال شدیدی می شود
اینهم لبو قالب زده شده
                                    (رنگ تیره ای ها مال چغندر سفید هستش)


/ 14 نظر / 1560 بازدید
نمایش نظرات قبلی
دوست

سلام عزیزم .من تازه با وب تون اشنا شدم.واقعا عالیه.منم با چغندر قند درست کردم اما از شکر استفاده میکردم.میشه یه توضیح کوچیک درمورد دوشاب بدی؟اصلا چیه؟خودتون درست کردید یا باید اماده بخریم؟ممنون میشم پاسخ بدی.

دوست

سلام مجدد خدمت شما دوست عزیز.ممنون از اینکه جوابمو دادید.فقط دوسه تا سوال داشتم.دوشاب های دیگه مثل گلابی و .... که گفتید روشش با این روش دوشاب انگور فرق داره؟اگه فرق میکنن میشه هرموقع خواستید تهیه اش کنید.اموزشش رو توی وبلاگتون قرار بدید؟و سوال اخراینکه خاک دوشاب توی همه عطاری ها موجوده؟واقعا ممنون و سپاسگزار از شما دوست عزیزم

دوست

سلام مجدد خدمت شما دوست عزیز.ممنون از اینکه جوابمو دادید.فقط دوسه تا سوال داشتم.دوشاب های دیگه مثل گلابی و .... که گفتید روشش با این روش دوشاب انگور فرق داره؟اگه فرق میکنن میشه هرموقع خواستید تهیه اش کنید.اموزشش رو توی وبلاگتون قرار بدید؟و سوال اخراینکه خاک دوشاب توی همه عطاری ها موجوده؟واقعا ممنون و سپاسگزار از شما دوست عزیزم

دوست

سلام مجدد خدمت شما دوست عزیز.ممنون از اینکه جوابمو دادید.فقط دوسه تا سوال داشتم.دوشاب های دیگه مثل گلابی و .... که گفتید روشش با این روش دوشاب انگور فرق داره؟اگه فرق میکنن میشه هرموقع خواستید تهیه اش کنید.اموزشش رو توی وبلاگتون قرار بدید؟و سوال اخراینکه خاک دوشاب توی همه عطاری ها موجوده؟واقعا ممنون و سپاسگزار از شما دوست عزیزم

ISOUDA

با سلام خدمت شما مدير محترم از شما تقاضا داريم لينک ما را در وبلاگ خود قرار داده تا ما نيز لينک وبلاگ شما را در سايت خود قرار دهيم با تشکر www.isouda.ir مرجع آشپزي با آيسودا isoudaco@gmail.com

hesam

[شوخی]salam byayn hamdigaro link konim lotfan[چشمک][تایید]

ف . د

عزیزم سلام خداقوت ما برای اینکه چغندر رنگ قرمزش را حفظ کنه نزدیک پختن آن کمی سرکه انگور به آن اضافه می کنیم رنگ بسیار خوشرنگی پیدا می کنه و خیلی هم خوشمزه می شه اگر بخواهیم شکر هم اضافه می کنیم تا کمی شیرین شود و گرنه با همان سرکه خیلی مزه خوبی پیدا می کند . با تشکر

مریم

سلاملار او قیرمزی چغندر یا پانجاری ایراندا هانسی شهردن آلماق اولار.ساغ اولون استفاده ایله دیک.آخی من ملکاندا آختاردیم تاپامادیم.از کجا می تونم چغندر قرمز تهیه کنم .در کدوم شهر تولید میشه.استفاده کردیم.ممنون

مریم

سلاملار او قیرمزی چغندر یا پانجاری ایراندا هانسی شهردن آلماق اولار.ساغ اولون استفاده ایله دیک.آخی من ملکاندا آختاردیم تاپامادیم.از کجا می تونم چغندر قرمز تهیه کنم .در کدوم شهر تولید میشه.استفاده کردیم.ممنون

مریم

منظورم اونیه که از جام نیوز برداشته بودید.مرسی