کیک اسفجی

مواد لازم:

تخم مرغ...................................................................5 عدد

شکر...................................١۵۵ گرم (حدود ۶ قاشق غذاخوری)

آرد سفید..................................................................90 گرم

آرد ذرت.....................................................................60 گرم

بکینیگ پودر...........................................نصف قاشق چایخوری

وانیل و یا اسانس دلخواه.....................یک چهرم قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

ابتدا فر را روشن کرده و می گذاریم تا گرم شود زرده و سفیده تخم مرغ هارا از هم جدا می کنیم

شکر و وانیل را روی زرده ها می ریزیم

زرده ها را آنقدر با شکر هم می زنیم تا به رنگ کرم در بیاید

 

سپس سفیده را هم می زنیم تا کف کند و برف شود و نشانه کافی بودن هم زدن سفیده اینست که اگر ظرف را برگرداندیم سفیده تخم مرغ از ظرف جدا نشود و نریزد یا خط همزن از روی کف محو نشود

بعد سفیده برف شده را روی زرده  می ریزیم

و آرد سفید و آرد ذرت و بیکینگ پودر را روی مخلوط قبلی الک می کنیم

بعد به آرامی و به حالت دورانی آرد را مخلوط می کنیم

قالب گرد 25 سانتی متری را چرب کرده و آرد پاشی می کنیم یا کاغذ روغنی می اندازیم و مایع را درون قالب می ریزیم و در فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فر می گذاریم تا پخته شود سپس به مدت 5 دقیقه گریل را روشن می کنیم تا روی کیک نیز طلایی شود

سپس از قالب خارج کرده و روی پنجره سیمی یا چیزی شبه آن می گذاریم تا کیک سرد شود

 

 سوال نکات مهم:

  1. به جای آرد ذرت  نشاسته ذرت می توانید جایگزین کنید و اگرهیچکدام در دسترس نبود می توانید به جای آن از آرد سفید استفاده کنید یعنی در مجموع 150 گرم آرد سفید که تقریبا یک پیمانه سرخالی می شود
  2. به جای وانیل می توانید از یک قاشق غذاخوری رنده پوست پرتقال یا لیمو ترش استفاده کنید
  3. تخم مرغ ها باید به دمای محیط رسیده باشند یعنی نیم ساعت قبل از تهیه از یخچال خارج شده باشد
  4. هرگز قبل از اتمام زمان پخت در فر را باز نکنید مخصوصا این کیک که خیلی پف می کند
  5. برای زدن سفیده تخم مرغ به جای همزن برقی می توانید از همزن دستی یا از دو تا چنگال نیز استفاده کنید
  6. اگر فر در دسترس تان نبود می توانید از کیک پز و ... نیز استفاده کنید
  7.  180 درجه سانتیگراد معادل 350 درجه فارنهایت در فرهای با درجه بندی فارنهایت و شماره 4 در فرهای شماره دار می باشد

 

/ 10 نظر / 84 بازدید
درخندک

خانوم سئویل عزیز سلام سال نو بر شما وخانواده محترم گرامی باد[گل]

ضیافت

سال نو مبارک امیدوارم سال خوب و پربرکتی داشته باشید

سجاد پرتونیا

سلام با تو از خاطره ها سرشارم. جشن نوروز تو را کم دارم سال تحویل دلم می گیرد با تو تا اخر خط بیدارم . . . با یه دعا اول سالو آپ کرده ام

آزاده

سلام من تا حالا چندبار کیک ماست شما رو درست کردم که خیلی خوب بود اینبار هم اومدم سراغ این کیک برام عجیب بود که روغن یا شیر و ماست نداشت برای همین خودم نصف پیمانه شیر اضافه کردم و البته شکر رو هم بیشتر کردم به هر حال ممنون ضمنا چون ترازو دیجیتال ندارم لطفا با پیمانه مقادیر رو بفرمایید شب عید قربان سال 91

آزاده

سلام من تا حالا چندبار کیک ماست شما رو درست کردم که خیلی خوب بود اینبار هم اومدم سراغ این کیک برام عجیب بود که روغن یا شیر و ماست نداشت برای همین خودم نصف پیمانه شیر اضافه کردم و البته شکر رو هم بیشتر کردم به هر حال ممنون ضمنا چون ترازو دیجیتال ندارم لطفا با پیمانه مقادیر رو بفرمایید شب عید قربان سال 91

سعیده

سلام. چرا نمیتونم مطالب وبلاگتون رو کپی کنم؟ لازمه که عضو بشم جایی؟؟؟ لینکی نمی بینم که کمکی بهم بکنه!

سارا

من خیلی این کیک رو دوس دارم اما همیشه فکرمیکنم درست کردنش سخته امیدوارم بتونم درست کنم مرسییی [لبخند]

مری

سلام ممنون عالی بود دوست گلم[گل]

Maedeh

برای تزیین کیک هاتون میتونین از دسر های آماده فیت و فان استفاده کنید خیلی سریع هم آماده میشه