سؤوت شورباسی یا شُوربای شیر

مواد لازم:

شیر پر چرب................................................ 1.5 لیتر

پیاز ..................................................یک عدد متوسط

گوجه فرنگی .......................................دو عدد متوسط

لپه..................................................یک هشتم پیمانه

سیب زمینی ...............................2 الی 3 عدد متوسط

سبزی معطر...............................خرد شده نصف پیمانه

روغن ............................................4 قاشق غذاخوری

تخم مرغ.................................................2الی 3 عدد

نمک ،زردچوبه ،فلفل سیاه و فلفل قرمز........ به میزان لازم

*سبزی معطر شامل گشنیز و شوید و نعناع خوردنی و اگر خواستید کمی پیازچه است

 

طرز تهیه:

قبل از شروع پختن سبزی را شسته و خرد می کنیم پیاز و گوجه فرنگی را نگینی خرد می کنیم سیب زمینی را پوست کنده و از وسط نصف میکنیم و لپه را از قبل خیس کرده و یا نیم پز می کنیم

ابتدا روغن را در قابلمه ای ریخته و سپس پیاز را که نگینی خرد کرده ایم درونش ریخته و کمی تفت می دهیم تا سبک شوند و کمی طلایی شوند

سپس  گوجه فرنگی را که نگینی خرد کرده ایم را به پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت داده تا گوجه فرنگی ها نرم شوند و بپزند

بعد ادویه را بهش اضافه می کنیم همون نمک و فلفل و ... بعد سبزی معطر ولپه و سیب زمینی را اضافه می کنیم و حدود 10 ثانیه تفت داده و روش 2 الی 3 لیوان آب ریخته می گذاریم تا سیب زمینی و لپه پخته شود

در اواخر پخت سیب زمینی که آبش کشیده شده می توانیم تخم مرغها را توش بشکنیم بعد شیر را اضافه کنیم البته ما مدرنیزه اش کردیم و تخم مرغها را توی ظرف دیگه آبپز می کنیم و هنگام خوردن همراه سیب زمینی می خوریم

خلاصه هر کدوم از راههای پختن تخم مرغها را که امتحان کردید در مرحله آخر شیر را اضافه می کنیم البته برای جلوگیری از بریدن شیر باید شیر کمی گرم باشد و تند تند هم بزنیم تا شوربا غلیظ شد و بخار از قابلمه بلند شود و نباید قل قل بزند کمی که جوشید و غلیظ شد کافیست و البته اگر می خواهید با خیال راحت بگذارید بجوشد و شیر نبرد گوجه فرنگی را حذف کنیدو جاش زردچوبه اضافیمصرف کنید که رنگ شورباتون زرد خواهد شد که اونهم خوشمزه است

حالا شوربا را در کاسه ها می کشیم

و بعد از تریت کردن نان توی شوربا همرا پیاز و یا ترشی نوش جان می کنیم و مخلفاتش ( که تو ترکی بهش "دَندوش " میگیم ) را توی یک ظرف گود می ریزیم و با گوشت کوب خوب له اش می کنیم و همه را خوب مخلوط می کنیم تا به این شکلی در بیاد و با نان و نعناع داغ و یا نعناع تازه و یا خالی نوش جان می کنیم

 

سوال   نکات مهم:

  1. شوربای خامه مثل شوربای شیر هست فقط با این تقاوت که به جای شیر توش از خامه استفاده می شود و روغن کمی هم توش مصرف می شود
  2. اگر شیر پر چرب در دسترس نبو داز یک عدد شیر پاستوریزه 3 درصد و یک خامه 200 میلی لیتری25 درصد باهم استفاده کنید
  3. قدیما از قارچ و گل بابونه تازه هم توی شوربا استفاده می کردن که ما توی فصل بهار از قارچ و بابونه تازه که از باغ و کوه چیدیم هم توش استفاده می کنیم اگر عکس داشتم براتون میذارم که خیلی خوشمزه است
  4. می توانید این شوربا را بدون مخلفات مثل سیب زمینی و .. درست کنید و بدون نان هم مصرف کنید که مثل سوپ میشه
  5. از هر نانی می توان استفاده کرد ولی ما نان لواش را ترجیح می دهیم
  6. ما این غذا را کمی تند می کنیم چون اینجوری خوشمزه تر هست
/ 24 نظر / 305 بازدید
نمایش نظرات قبلی
negin

اپممممممممممممممم

دلمشغولی های یک مامان(آفتاب)

سلام عزیزم ما که دیگه نمک پرورده ی شما شدیم ونمی تونیم بهتون سر نزنیم شما هم لابد مارو دوست ندارین که نمی آین.آییییییییییی [دلشکسته]

علیرضا

آپلود دائمی عکس و فایل در آپلود سنتر نانو فایل. پسوند هاي MP3-MP4-CSS-FLV-SWF-ICO و تمامي تصاوير لينک مستقيم ميباشند. [گل][گل][گل][گل][گل] [گل]نانو فـــــــایل[گل][گل][گل][گل][گل] [گل]

ستایش

ممنون سویل جان خیلی جالب بود.من حتی فکرشم نمیکردم که چنین غذایی رو جایی درست میکنند.باید خوشمزه باشه.البته من فکرمیکنم با خامه بهتر باشه.چون با شیر زیاد رابطه خوبی ندارم.بازم ممنون.اون قوورماشورباسی رو هم لطفا بزار.مشتاقم ببینم چجوریه.

مریم

با سلام و باتشکر از سایت خوبتون سوت شورباسی غذای اذربایجان بخصوص اذزبایجان غربی که مادر بزرگ من واقعا خوشمزه درست میکرد ولی توش اصلا گوجه فرنگی نداره چون با شیر همخونی نداره وضمنا توش سینه مرغ هم میریخت چون با گوش مرغ واقعا خوشمزه میشه. متشکرم

مریم

با سلام و باتشکر از سایت خوبتون سوت شورباسی غذای اذربایجان بخصوص اذزبایجان غربی که مادر بزرگ من واقعا خوشمزه درست میکرد ولی توش اصلا گوجه فرنگی نداره چون با شیر همخونی نداره وضمنا توش سینه مرغ هم میریخت چون با گوشت مرغ واقعا خوشمزه میشه. متشکرم

مریم

با سلام و باتشکر از سایت خوبتون سوت شورباسی غذای اذربایجان بخصوص اذزبایجان غربی که مادر بزرگ من واقعا خوشمزه درست میکرد ولی توش اصلا گوجه فرنگی نداره چون با شیر همخونی نداره وضمنا توش سینه مرغ هم میریخت چون با گوشت مرغ واقعا خوشمزه میشه. متشکرم

مریم

با سلام و باتشکر از سایت خوبتون سوت شورباسی غذای اذربایجان بخصوص اذزبایجان غربی که مادر بزرگ من واقعا خوشمزه درست میکرد ولی توش اصلا گوجه فرنگی نداره چون با شیر همخونی نداره وضمنا توش سینه مرغ هم میریخت چون با گوشت مرغ واقعا خوشمزه میشه. متشکرم

راضیه

سلام عزیزم. من اجدادم آذری بودن ولی خودم متولد مشهدم. اینجا رو که خوندم و توضیحاتت رو که دیدم خیلی تجدید خاطرات شد. دلم هوای اون قدیما رو کرد که همه ترکی حرف میزدن و ما هیچی نمیفهمیدیم!!! ممنون از زحمتهایی که برای این پست و همه پستها میکشی و ما رو با خوراکهای لذیذ آذربایجان آشنا میکنی.