ترشی چغاله(چاقّالا تورشوسی)

مواد لازم:

چغاله...............................................نیم کیلو

سرکه سفید...................................نصف پیمانه

آب...................................................یک پیمانه

نمک.............................................به میزان لازم

سبزی معطر مثل ترخون ...................... یک دسته

 طرز تهیه:

ابتدا آب را با نمک می گذاریم تا بجوشد و بعد سرد شود سپس سرکه را به آن می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم

بعد چغاله ها را خوب شسته و می گذاریم تا خشک شود 

بعد ته ظرف شیشه ای ترخون را چیده و چغاله ها را درون ظرف ریخته و سپس مخلوط سرکه را رویش می ریزیم و دربش را می بندیم و در جای خنک مثل یخچال می گذاریم تا خوب جا بیفتد

                             خوشمزه  ترشی ما بعد از چند ماه این رنگی میشه  تعجب

 

 سوال   نکات مهم:

  1. این ترشی حتما باید در جای خنک نگهداری شود
  2. چغاله ها باید قبل از اینکه هسته (بادامهایشان) سفت شود برای ترشی انتخاب گردد
  3. از این ترشی می توان در خورشت و آش نیز استفاده کرد
  4. استفاده از آب در این ترشی به خاطر اینست که چون چغاله سفت است باعث تردی چغاله ها شود 
  5. تلفظ صحیح  چاقّالا = chaggala  می باشد
/ 4 نظر / 941 بازدید
khorshid

salam\ doros kardamesh doostam khoshmaze shod ama y kam khoshk shod noonesh b nazaret eshkalam koja bood?

فریده

سلام سئویل خانم ممنون از آموزش ترشیجات خیلی خوب بود[ماچ]

فریده

سلام سئویل خانم ممنون از آموزش ترشیجات خیلی خوب بود[ماچ]