قورمه (قُوورما)

مواد لازم :

گوشت گوسفند چربی دار.....................................یک کیلو

(کوشت استخوان دار هم باشه اشکال ندارد)

آب .....................................................................3 لیوان

نمک .................................................یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه :

ابتدا گوشت را تکه تکه میکنیم البته من چون زیاد چربی گوشت را دوست ندارم به جای اون ازیک پیمانه روغن استفاده کردم

سپس آب را جوش آورده و گوشت را درون آن ریخته و می گذاریم تا نیم پز شود همین که نیم پز شد آبش را جدا می کنیم

به این آب گوشت در این مرحله "بُز باش " می گوییم که ما توش نون خرد می کنیم و به صورت آبگوشت مصرف می کنیم خیلی خوشمزه است

بعد گوشت را روی اجاق گاز گذاشته و نمک ریخته و شروع به تفت دادن گوشت می کنیم و صبر می کنیم تا گوشت ها خوب سرخ شود چون گوشت من بدون چربی بود من در این مرحله روغن اضافه کردم

همین که رنگ گوشت ها به رنگ قرمز مسی در اومد  از روی حررت برداشته گوشت را درون ظرف ریخته و می گذریم تا خنک شودو سپس درون یخچال می گذاریم چون من خُم ندارم 

این شکل گوشت قورمه درون خُم هستش

 

 

سوال  نکات مهم :

  1. خُم به کوزه هایی بزرگ گفته می شود که ارتفاعش حدود 120 الی 130 سانتی متر و قطرش حدود یک متر بوده و جنسش سفال خیلی مرغوب بود که معمولا برای نگه داری گوشت و پنیر و و خنک کردن آب از آن استفاده می کردند چون باعث خنک نگه داشته شدن مواد غذایی می شد در ضمن خُم را در جای خیلی خنک نگه می داشتند
  2. ما در قدیم تمام غذاهای گوشتی مان را با قورمه درست می کردیم ولی الان در غذاهایی مانند کله جوش و قورما شورباسی (آبگوشت قورمه ) و آش تنور (تندیر آشی ) و .... استفاده می کنیم
  3. در قورمه از نمک زیادی استفاده می شود چون باعث نگه داشتن گوشت به مدت زمان طولانی می شود
  4. منظورم از چربی گوشت همون چربی هست که همراه گوشت هست نه دنبه و یا پیه 
  5. اگر از گوشت گاو هم استفاده کردید اشکالی دارد ولی گوشت گوسفند ترد و  خوشمزه تر است
  6. ما گوشت قورمه رو به تنهایی هم می خوریمخوشمزه خیلی خوشمزه است
  7. چون بوی قورمه خیلی خیلی خوبه و همه جا پخش میشه در قدیم در کاسه هایی بزباش ریخته و درون هر کاسه بزباش دو سه تا گوشت قورمه می اندختند و بین همسایه های اطراف مثلا 7 تا همسایه پخش می کردند
/ 21 نظر / 1791 بازدید
نمایش نظرات قبلی

vay maman bozorge man azina doros mikard, 2-3 tike noone sangakam mindakht too roghanesh sorkh mishod, ma ham khali khali mikhordim, ba noon. ba nazare man behtarin noe doros kardane goosht bood

samaneh

وااااای خیلی خوشمزه بنظر میاد بااینکه تازه ناهار خوردم اما دهنم حسابی اب افتاد.اخه من تو رژیمم معمولا گرسنه هستم.بچه که بودم ازبس گوشت دوست داشتم مامانم میگفت تو باید زن یه قصاب بشی اما من میگفتم کوزه گر از کوزه شکسته اب میخوره بهتره زن یه ادم پولدار بشم که گوشت خوب برام بخره.[لبخند]

samaneh

چه تفاهمی!!!!!![پلک]

غمزه

سلام عزیز واقعا دربه در دنبال طرز تهیه قوورما بودم بالاخره به لطف شما پیدا کردم فقط یه سوال مقدار روغن و نوع روغنش چی باشه منظورم اینه که با روغن مایع یا نیمه جامد هم میشه درست کرد فراوان فراوان ممنون

مامان اميرعلي و نسترن

ممنون كه قرمه كردن گوشت را گذاشته بودي چند سال پيش يكي از دوستانم تعريف مي كرد وميگفت رفته بوديم پارك يك خانواده مهمان نوروزي هم آمده بودند ماماكاروني به اونها تعارف كرديم و اونهاهم به ما گوشت قورمه شده و انقدر خوشمزه بود كه نگو از اون زمان تاحالا دوست داشتم بدونم اصلا قورمه كردن گوشت يعني چي كه به لطف شما موفق شدم ممنونم

علیرضا

سلام.این قوورما منو یاد قدیما و دوران کودکیم انداخت .مرسی علیرضا از گوگان

فاطمه

سلام. کلی گشتم تا دستور قورمه را پیدا کردم. نمی دونم چرا شوهرم اینقدر حساسه رو طعمش برای همین همیشه می گه ببریم خونه برادر شوهرم تا اون درست کنه و این حرفش مساوی فحش و ناسزا به من. امیدوارم اگه مو به مو دستور را اجرا کنم نتیجه بگیرم. حال من الان سیلاب خروشانی ست که روی آن رگه های نفتی شعله ور و شناورند!

فاطمه

سلام. کلی گشتم تا دستور قورمه را پیدا کردم. نمی دونم چرا شوهرم اینقدر حساسه رو طعمش برای همین همیشه می گه ببریم خونه برادر شوهرم تا اون درست کنه و این حرفش مساوی فحش و ناسزا به من. امیدوارم اگه مو به مو دستور را اجرا کنم نتیجه بگیرم. حال من الان سیلاب خروشانی ست که روی آن رگه های نفتی شعله ور و شناورند!

مرسی!

توشنامئیتی

سلام ما هم توی استان خودمون قورمه گوشت درست می کنیم اما یک کم طرز طبخش با شما فرق داره ولی موادش هموناست + زردچوبه محلی باز دهنم آب افتاد خوشحال میشم بهم سر بزنی[گل]