قِیقاناق(GHEYGHANAGH)

مواد لازم:

تخم مرغ                                 7عدد

آرد                       7 قاشق غذاخوری پر

بیکینگ پودر              1 قاشق غذاخوری

شکر                                     2 پیمانه

آب                                     یک پیمانه

گلاب                          یک چهام پیمانه

روغن                       2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

ابتدا تخم مرغ ها را در یک ظرف می شکنیم

بعد تخم مرغها را کمی هم می زنیم

سپس آرد را همراه بکینگ پودر به تخم مرغ های زده شده اضافه می کنیم

آرد و تخم مرغ ها را خوب هم می زنیم تا مایه صافی بدست آید

روغن را در ماهیتابه داغ کرده و مایه را به یکباره توی ماهی تابه می ریزیم و درب ماهی تابه را گذاشته و می گذاریم با شعله کم سرخ شود

سپس رویه بالایی که بسته شده را برمی گردانیم تا آن طرف نیز سرخ شود

در این فاصله شربت را آماده می کنیم یعنی آب و شکر را در یک قابلمه کوچک ریخته و می گذاریم تا کمی بجوشد نه در حد قوام آمدن شربت باید کمی رقیق باشد

سپس به دلخواه قالب می زنیم و در تابه می ریزیم

بعد شربت را روی قیقاناق ها می ریزیم ومی گذاریم تا به خوردشان برود البته باید مواظب باشیم شکرک نزند

در آخر گلاب را روی شیرینی ریخته وشعله اجاق را خاموش می کنیم

 

 سوالنکات مهم:

  1. مقدار مواد را می توانید نصف کنید و مقدار کمتری بپزید
  2. دستور اصلی این شیرینی بیکینگ پودر ندارد
  3. برای راحتی کار می توانید رویه شیرینی در فر بسته شود بعد برگردانید
  4. می توانید به جای گلاب وانیل به اندازه یک دوم قاشق چایخوری در هنگام اضافه کردن آرد بریزید و یا دارچین اضافه کنید
  5. من زردچوبه استفاده نکردم ولی در دستور اصلی زرد چوبه وجود داشت و یا کمی زعفران اضافه کنید
  6. می توان از 4 قاشق غذاخوری ماست یا شیر نیز  استفاده کرد.
  7. این شیرینی را در قدیم بیشتر در مراسمی که در روز هفتم پس از زایمان برگزار می کردند می پختند
/ 14 نظر / 133 بازدید
نمایش نظرات قبلی
*کباب ترش*

به به عجب چيزيه دهنم آب افتاد ياد كلوبيج نونه خودمون افتادم بايد حتما امتحانش كنم

طناز

خوشم اومد حتما درستش میکنم . [نیشخند] ازشما هم ممنونم .[گل]

نيما

سلام. ممنون از مطالب خوبتون. دوست عزيز ما قيقاناق رو با دوشاب درست مي كنيم كه خيلي خوشمزه تر ميشه. در واقع اصلش با دوشابه ،نه شكر.

خیلییییییی خوشمزه بود[بغل]

روشنا

سلام. من اینو درست کردم اما خیییییییییلی بوی زحم تخم مرغ میده، چه کار کنم که این بو رو نده؟

رقیه

خیلی ممنون از آموزش قیقاناقتونو،منو به یاد دوران کودکیم بردید وقتی مامانم خدا بیامرز برامون قیقاناق می ÷خت خیلی خوشحال می شدیم. یاشاسن آذربایجان

مارال

عالی بود اگه ممکن از این نوع شیرینی هایی که بدون فر درست میشن بیشتر درست کنید و بیشتر بذاریدتا دیدن کنیم و یاد بگیریم ممنون

مارال

سلام خسته نباشی با این هم شیرینی خوشمزه که دهنم اب افتاد بازم ازاین شیرینی هایی که آذری و قدیمی هستن بذارید تا هم استفاده کنیم وهم فراموش نشه ممنون

الهام

می خواست ماندگاری این شیرینی رو بدونم اخه می خواهم برا عید درست کنم.من ایمیل ندارم اگه زحمت نیست به این شماره واسم بگید اطفا

الهام

می خواست ماندگاری این شیرینی رو بدونم اخه می خواهم برا عید درست کنم.من ایمیل ندارم اگه زحمت نیست به این شماره واسم بگید اطفا09146271016