شله زرد و کار با شابلون مخصوص شله زرد

مواد لازم:( برای حدود 20 کاسه متوسط)

برنج آش..................................................1 کیلو

شکر  ................................................ 2.5 کیلو

زعفران..................................................دو گرم

خلال پسته و بادام ............................ یک پیمانه

گلاب  .................................................2 پیمانه

عرق شاهسترن.........................در صورت دلخواه

دارچین .........................برای تزیین روی شله زرد

کره.....................................................200 گرم

پودر گل سرخ خشک...................کمی برای تزیین

طرز تهیه:

چهار ساعت قبل از پخت  (یا از شب قبل) برنج را خیس می کنیم تا مدت زمان پخت کوتاه شود اگر هم عجله داشتیم برنج خیس خورده را چند دقیقه قبل از اینکه بریزم توی قابلمه یا دیگ با دو دست برنج ها را خوب بسابیید و چنگ بزنید تا خوب خورد شوند سپس برنج خیس خورده را با آب می گذاریم تا آنقدر بپزدکه به صورت حلیم در آید نکته مهم دیگر اینکه اگر تا پایان پخت برنج دیگ رو هم نزنید برنجتون اصلا ته نمی گیره ولی اگر یکبار هم هم بزنید دیگه مجبور میشید هی هم بزنید تا از ته گرفتن برنج جلوگیری کنید

بعد کره را اضافه می کنیم البته اختیاری است

شکر را به برنج حلیم شده اضافه می کنیم

و بعدخلال بادام را داخل قابلمه روی شکر می ریزیم و می گذاریم تا چند دقیقه بجوشد و نرم شود و شکر خوب حل شود

سپس زعفران را که قبلا در نیم پیمانه آب دم کردیم را روی آن می ریزیم( اگر خواستید نیت کنید فکر کنم هم زدن تو این قسمت بهتر باشه امیدوارم حاجت همه برآورده بشه)

 

 بعد در آخر گلاب و شاهسترن را می ریزیم

و خیلی زود زیر قابلمه را خاموش کرده و در ظرفهای نذری می کشیم کمی که وقت گذشت روی شله زرد ها را با خلال بادام و دارچین و پودر گل سرخ به دلخواه تزیین می کنیم من در اینجا نوشتن با شابلون های مخصوص شله زرد رو می گذارم که سوال خیلی از شماست

اول شله زرد را در کاسه نذری می ریزیم بعد می گذاریم تا کمی خنک شده و رویه نازکی ببندد

بعد شابلون را روی شله زرد می گذاریم

سپس دارچین را درون نوشته به آرامی می ریزیم و صاف می کنیم

سپس به آرامی شابلون را از جای مخصوصش گرفته و شابلون را بلند می کنیم 

نوشته زیبایش ظاهر می شود

 سوالنکات مهم:

  1. در شله زرد کره نمی ریزن من چون خودم طعم کره را دوست داشتم اضافه کردم
  2. من برای نوشتن  روی  شله زرد از قالب های مخصوص شله زرد که داشتم استفاده کردم
  3. استفاده از شاهسترن اختیاری است
  4. اگر خواستید مقدار کمتر یا بیشتری آش بپزیدمواد را به نسبت کم یا زیاد کنید
  5. استفاده از برنج آش به دلیل زود پختن و حلیم شدن آن است اگر خواستید از سایر برج ها می توانید استفاده کنیدفقط زمان پخت زیادی لازم دارد
  6. استفاده از مواد تزیینی به غیر  از دارچین دلخواهی است
  7. بهتر است در کشیدن آش به کاسه ها عجله کنیم چون زودشکل می بندد و خیلی غلیظ می شود و کشیدن آن به کاسه ها سخت می شود

                                                

                                                        نذرتون قبول


 

 

                                         

/ 8 نظر / 892 بازدید
شهین

سلام خیلی ممنون از آشپزی خوبتون غذاهاتون یکه

سپیده

ندرت قبول باشه عزیزم خیلی زیبا درست کردی بووووووووووووووووووووس

اسراء

نذرتون قبول خانومی، خیلی خوشرنگ شده شله زردتون مطمئنم خیلی هم خوشمزه است.[زبان]

سعید

با سلام خدمت شما با توجه به اینکه وبلاگ شما در زمینه آشپزی فعالیت دارد یکی از ابزار هایی که میتواند برای وب شما کاربردی باشد ابزار تبدیل درجه سانتیگراد به فارنهایت و بلعکس میباشد برای دریافت کد این ابزار به ادرس زیر مراجعه کنید http://sma-2010.blogfa.com/post-106.aspx

پاریس برلیان

سلام,خیلی عالیه اگر دوست داشتی وب منو لینک کن,این آدرسه منه http://parisbereliyan.persianblog.ir/[قلب]

زهرا

عالی

سارا

سلام خیلی خیلی ممنون از آموزش خوب و دقیقتون:-*

مهشید

واقعا ممنونم نذرتونم قبول باشه[قلب]