لبخند     عید قربان مبارک     لبخند    

 

 با سلام به مناسبت عید قربان قصد دارم  تو اولین پست کوفته را بذارم چون تو منطقه ما رسمه که حتما برای ناهار روز عید قربان کوفته داشته باشیم تعجب اونهم از گوشت قربانی تازه اینهم طرز تهیه اش:خوشمزه

 

 

 


مواد لازم:

گوشت گوسفند( یا گاوفرقی نمی کند)                                نیم کیلو

لپه نیم پز                                                   یک فنجان یا نیم پیمانه

پیازمتوسط                                                                    سه عدد

سبزی کوفته شامل تره و مرزه و ترخون و نعناع           یک چهارم پیمانه

رب گوجه فرنگی                                              دو قاشق غذاخوری

تخم مرغ پخته                                                              چهار عدد

نمک و زردچوبه و فلفل                                               به میزان لازم

زرشک خیس شده و گردو و پیاز داغ                                   به دلخواه

روغن                                                           سه قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

ابتدا گوشت را دوبار چرخ می کنیم بعد  دو تا از پیازها را هم چرخ می کنیم و سپس لپه را دو بار چرخ کرده و  همه مواد را درون یک کاسه بزرگ ریخته و همه مواد را با هم خوب ورز می دهیم تا مخلوط شوند بعد سبزی خرد شده را به آن اضافه کرده و نمک و زرد چوبه و فلفل  را به آن اضافه می کنیم حالا مخلوط حاضر شده را در یخچال می گذاریم و در این چند دقیقه سس کوفته را حاضر می کنیم برای درست کردن سس کوفته پیاز  باقی مانده را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم وسه لیوان آب جوش ریخته و رب را هم اضافه می کنیم و نمک و فلفلش راهم  میزان کرده و می گذاریم تا سس ما به جوش بیاید در این فاصله به اندازه یک نارنگی از مایع برداشته و وسط آن را صاف کرده و یک تخممرغ پخته و اگر خواستید از مخلوط زرشک وگردو وپیاز داغ درون آن گذاشته و سپس دوباره کوفته ها را در دستمان غلطانده و در سس مان می ریزیم و به این ترتیتب تا تمام شدن مایه کوفته اینکار را انجام می دهیم و حدود 30 دقیقه دیگر غذای ما حاضر است .

سوال  نکات مهم:

1.    وا رفتن کوفته مربوط به چربی زیاد گوشت می باشد اگر چربی گوشت به اندازه باشد کوفته وا نمی روند اگر احیانا گوشتتان پر چربی بود برای جلوگیری از وا رفتن کوفته ها  یک الی دو قاشق آرد و یا یک تخم مرغ خام به مایه کوفته اضافه کرده و یا روش جدید ش اینه که کمی گوشت مرغ چرخ شده به آن اضافه کنید

2.    اگر سبزی تازه نداشتید از سبزی خشک هم می توانید استفاده کنیدولی نعناع خشک عطر خوبی را به کوفته می دهد

3.    استفاده از تخم مرغ پخته و زرشک و پیاز داغ و گردو وآلو خشک یا قیسی دلخواهی است من در این کوفته ها از آلبالو خشک و  گوجه فرنگی خشک استفاده کردم

4.    کوفته ها را تا پایان پخت حرکت ندهید واگر هم خواستید توش آب جوش بریزید از بغل کوفته ها بریزید و هرگز روی کوفته ها نریزید

5.    من از برنج پخته شده استفاده نکردم چون بااضافه شدنش کوفته طعم آبکی می داد اگر خواستید به اندازه یک فنجان اضافه کنید

6.  این غذا را به همراه نان سرو می کنند آنهم از نوع لواش و آبش را هم به صورت تیلیت(یعنی توی آبش نان خرد می کنند و با قاشق می خورند) مصرف می کنند