سلام خوب مرد وقولش نیشخند با حلوای زعرح در خدمت شما هستم چون به چند تا از دوستان قول داده بودم در خدمتتون هستم منتها قبلا تو پست کاچی زعرح اشاره کردم که زیاد باهم فرقی ندارند ما به کاچی سفت شده و غلیظ میگیم حلوا یعنی فقط تو اندازه مواد باهم فرق دارند و هم اینکه زیاد تفت داده میشه و غلیظ تر از روی حرارت بر می داریم به هرحال من به احترام دوستان دوباره میزارم اینم بگم که من بازم نفهمیدم که معادل فارسی "زعرح " چی میشه تخم بزرک یا تخم کتان خلاصه هرکس می دونه بیاد بگه و ما رو از این مجهولات برهاند زبان


موادلازم:

پودر برزک سیاه ................................................................ 3 قاشق غذاخوری

روغن مایع یا بهتر است حیوانی باشد (ساری یاغ).....................2 قاشق غذاخوری

آرد.....................................................................................2 قاشق غذاخوری

شکر...................................................................................3 قاشق غذاخوری

دوشاب(شیره انگور)..............................................................3 قاشق غذاخوری

گردو برای تزیین

 

طرز تهیه:

ابتدا آب را درون قابلمه یا شیر جوش ریخته بعد شکر را اضافه کرده و مخلوط می کنیم سپس دوشاب را نیز اضافه کرده و روی حرارت ملایم گذاشته تا بجوشد

در این فرصت:

روغن را درون قابلمه ریخته و می گذاریم در حرارت ملایم داغ شود سپس آرد را اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خوش آرد بلند شود ولی زیاد از حد تفت نمی دهیم تا تغییر رنگ  زیادی بدهد

حالا پودر بزرک را اضافه کرده و یک کم تفت می دهیم

بعد سریع مخلوط کرده  و دوشاب را آرام آرام اضافه کرده و هم میی زنیم تا کمی غلیظ شود و شیره به خورد حلوا برود و به اصطلاح وسط قابلمه یا تابه جمع شود حل.ای ما آماده است با گردو و نارگیل تزیین می کنیم 


 

 

سوال  نکات مهم:

  1. طعم این حلوا کمی به تلخی می زند مثل قهوه
  2. می توانید با کره یا روغن حیوانی تهیه کنید
  3. می توانیم این حلوا را به تنهایی با شکر و یا دوشاب و یا هر دو درست کنیم
  4. تفاوت حلوای زعرح با کاچی زعرح در غلظت و اندازه مواد هست