سلام شب یلدای همه تون مبارک و امیدوارم هیچکس این شب رو تنها سر نکنه حداقل اگر بنا به شرایطی در کنار خانواده اش نیست حتما کنار   همکاران و دوستان و همکلاسی ها و ...باشه  اینو به خاطر خواهرم یادم افتاد بگم خوب خواهر کوچیکه منم امسال تو خوابگاه هست و پیشمون نیست خلاصه خیلی غصه دار هست که یکی این شب عزیز تنها باشه این پست رو باید زودترمیزاشتم که نشد از این بابت ببخشید و اما "قوقا" که همون گندم برشته یا گندم بو داده شده است که تو منطقه ما ترکها جز آجیل و تنقلات شبهای دورهمی زمستان هست و البته شب یلدا که در کنار سنجد خشک و برگه زردآلو و توت خشک و گردو و انار و بادام بود داده و کشمش و لبو وهندوانه و میوه و انجیر خشک می خوردند اگر همه این خوراکیهای قدیمی رو یک جا پیدا کردم حتما ازش براتون عکس می گیرم  البته اینا که نوشتم جز محصولات کشاورزی خود  منطقه ما هست  که خودشون تهیه می کردند یعنی از تولید به مصرف بود قوقا همون گندم بو داده است که فقط چند تا نکته داره و تهیه اش خیلی آسون هست

آهان یادم رفت بگم در قدیم که سردخانه و حمل و نقل به این آسونی نبود از قدیم تا چند سال اخیر هندوانه را درون کاهدان و بین کاه نگه میداشتند برای شب یلدا 



مواد لازم :

گندم  به میزان دلخواه

نمک به میزان دلخواه

روغن مایع (برای نوع دوم ) یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

نوع اول :

ایتدا گندم رو خوب پاک می کنیم چون سنگریزه توش هست پس با دقت پاک کنید بعدش خوب بشویید یعنی دو سه بار بشویید تا گلی چیزی نمونه

 

بعد تابه را روی اجاق گاز گذاشته تا گرم شود بعد گندم شسته شده را و درون تابه ریخته و رویش نمک پاشیده تا به خودش جذب کند بعد شروع به تفت دادن و همزدن1 گندمها می کنیم و فقط هم می زنیم تا در حینی که تفت داده میشند نسوزند برای یکنواخت شدن گندمها از یک دستمال به جای قاشق استفاده می کنند تا هم یکجا هم زده شوند و همدستمون نسوزه من از دستمال حوله ای استفاده کردم  همین که شروع به پرش کردند یعنی قوقا حاضر هست 

نوع دوم :

این نوع که توش روغن ریخته میشه باعث تردی بیشتر گندمها میشه ابتدا روغن را درون تابه ریخته بعد از گرم شدن گندمهای شسته شده را می ریزیم و شروع به تفت دادن گندم می کنیم همین که شروع به پرش کرد یعنی  قوقا حاضر هست  بعد روی دستمال یا کاغذ حوله ای می ریزیم تا روغن اضافی اونا گرفته شود