با سلام و تبریک حلول ماه ربیع الاول به همه شما عزیزان خوب با مربای گل محمدی خشک  شده در خدمتتون هستم این مربا برای من یادآور دوران دبیرستانم هست که مامانم صبح زود فوری و فوتی این مربا رو تهیه می کرد و ما به عنوان صبحانه همراه کره گیاهی و نون سنگک تازه و گاها گردو ونان لواش نوش جان می کردیم  البته بگم این نوع مربا خیلی خیلی درخواست داشت ولی شرمنده همه دوستان هستم  که دیر شد حالا تقدیم همه دوستان می کنم البته برای این مربا چند روش وجود دارد که روش مامان من از همه شون راحت تر و مطمئن تره پس باهم بریم طرز تهیه مربا


مواد لازم:

گل خشک شده محمدی مرغوب ....................... 2 پیمانه

شکر...............................................................2 پیمانه

آب................................................................ 2 پیمانه

جوهر لیمو............................................یک چهارم ق چ 

 

طرز تهیه :

اول از همه گل خشکها رو یه دور از چشم می گذرونیم تا تمیز باشه در واقع پاکش می کنیم مثل پاک کردن حبوبات 

بعد در یک تابه خشک میریزیم و می گذاریم روی حرارت ملایم گاز

و با شعله ملایم خوب تفت می دهیم و تند تند هم می زنیم تا گلهامون نسوزه ولی خوب خشک و ترد بشه


بعد می گذاریم تا کمی خنک بشود

بعد درون یک صافی مثل سبد یا همون آبکش برنج می ریزیم و از صافی رد می کنیم تا پودر بشوند

در یک قابلمه آب و شکر را باهم مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا خوب قوام آید البته در این فاصله جوهر لیمو را هم با کم آب حل کرده و به شیره اضافه می کنیم تا با شیره بجوشد 

بعد حرارت را خاموش کرده بلافاصله پودر گل ترد شده رو بهش اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا گلها ته نشین شوند در واقع شیره را به خود جذب کنند

و بعد دم کنی را گذاشته و می گذاریم تا 24 ساعت به همین منوال بماند تا شیره جذب گلمان شود 

بعد از یک روز مربای ما آماده است

با کره گیاهی و گردو و نون تازه نوش جان کنید

 

سوال نکات مهم:

1. منظور از گل سرخ مرغوب خشک اگر خودتان خشک کنید که بهتره  ولی اگر از بیرون خریداری می کنید حتی گلهای خشک تازه و پر رنگ رو انتخاب کنین البته من نوع مخملیش رو پیشنهاد میدم که رنگش قرمز مایل به بنفش هست اگرم خواستید خودتان خشک کنید یه پست میزارم حتما براش

2. جوهر لیمو علاوه خاصیت ضد شکرک زدن مربا رنگ اون رو هم خوشرنگ می کنه همون خاصیت تجزیه رنگ گل و ..ولی مواظب طعمش باشید چون زیادیش باعث ترشی مربا میشه

3. تفت دادن گلها باعث تردی گلها میشه و در نتیجه جذب شیره رو آسون میکنه

4. گل محمدی انواع مختلف دارد و رنگ مخملیش از همه مرغوب تر و گرونتر هست و مثل اینکه در منطقه کوهستانی مثل منطقه ما گل سرخها تلخی کمتری دارند ولی در نواحی گرمسیری کمی تلخ تر هست  

5. مکمل مربای گل سرخ کره و گردو هست یعنی یه طعم نوستالژی