سلام امیدوارم حال همه خوب باشه و وروزهای پاییزی زیبایی رو به خوبی و خوشی سپری کنیدالبته بگم این روزها بنا به مشکلاتی اصلا حوصله درست و حسابی ندارم اما چون به دوستی طرز تهیه دلمه کلم رو این هفته قول داده بودم پس الوعده وفا و با دلمه کلم خیلی خوشمزه در خدمتتون هستم اول از همه بگم که قبلا هم اشاره کردم که اصل دلمه مال ما آذریهاست و تو دلمه برگ مو به معنیش هم اشاره کردم حالا اینوع دلمه کلم برگ که ما می پزیم به دلمه کلم بقیه جاها فرق داره در این روش ما از مرغ و سرکه شیره استفاده می کنیم چون بیشتر مزاج کلم با گوشت سفید سازگار هست پس ترکیب کلم برگ و مرغ و سرکه و شیره فوق العاده خوشمزه و به یادماندنی هست توشیه می کنم حتما درست کنید بریم طرز تهیه :


مواد لازم:

کلم برگ خوب .........................یک عدد متوسط

لپه.................................................نیم پیمانه

برنج...............................................یک پیمانه

سینه مرغ..............................یک عدد متوسط

پیاز.........................................دو عدد متوسط

نمک فلفل زردچوبه ......................به اندازه لازم

سرکه............................................نیم پیمانه

شکر..............................................یک پیمانه

 

طرز تهیه :

اول از همه لپه و برنج را هر کدام جداگانه در ظرفی گذاشته و می گذاریم تا نیم پز شود بعد کلم برگها رو آماده می کنیم به این طریق اینم بگم که در هنگام خرید کلم برگ دقت کنید که کلم برگی که می خرید روی برگهاش زیاد پیچ نداشته باشه و همه صاف باشند تا در پیچیدن دلمه ها دچار مشکل نشیم 

برای صاف در آوردن برگها و جداسازیش من اینطوری عمل می کنم :

ابتدا کلم رو از وارونه کرده و ته کلم رو با احتیاط بریده و جدا می کنیم سپس از بیرونی ترین برگ شروع می کنیم به جدا سازی اگر این کار برای شما مشکل بود حتما به مدت نیم تا یکساعت کلم برگ را درون آب سرد گذاشته تا برگها از هم باز شود 

سپس در یک قابلمه بزرگ آب را رو به جوش آورده سپس درونش زردچوبه ریخته و بعد کم کم برگهای جدا شده را درون قابلمه آب جوش ریخته وحدود 5 تا 10 دقیقه می جوشانیم تا برگها در حد معمولی نرم شود سپس آبکش می کنیم و می گذاریم تابرگها سرد شده و برای پیچیدن حاضر شود


در این فاصله مواد درون دلمه رو حاضر می کنیم :

پیاز رو خرد کرده و با روغن کافی شروع به تفت دادن آن می کنیم 

سپس سینه مرغ را که به تکه های کوچک خرد کردیم درون پیاز تفت داده شده می ریزیم و خوب تفت می دهیم تا مغز پخت شود

لپه و برنج نیم پز شده رو که قبلا پختیم را به مخلوط پیاز و مرغ اضافه کرده و فلفل و زردچوبه و نمکش را نیز میزان کرده و از روی حرارت بر می داریم و آماد می شویم برای پیچیدن دلمه ها

برای پیچیدن به صورت بقچه ای ابتدا یک برگ را برداشته و کف دست به شکل زیر پهن نگه می داریم طوری که رگبرگهای برجسته برگها درون دلمه قرار گیرد وبالای کف دست ما باشد بعد از مواد به اندازه کافی برداشته و درون برگ گذاشته و شروع به پیچیدن به شکل زیر می کنیم 

حالا برای اینکه دلمه ها نسوزد باید ته دیگ بزاریم که میشه از بشقابهای فلزی تخت و یا درب قابلمه هم استفاده کرد یا مثل من از رگبرگهای ضخیم برگها که مانع از پیچیدن برگها میشد نیز استفاده کرد که فوق العاده خوشمزه میشه و شروع به چیدن مرتب دلمه درون قابلمه می کنیم منتها به صورت بر عکس یعنی قسمتی که برگها روی هم جمع میشه باید زیر قرار بگیره

بعد در آخر از یک شی سنگین مثل بشقاب چینی یا درب قابلمه برای گذاشتن دلمه ها استفاده می کنیم که دو دلیل داره یکی اینکه به هنگام آب ریختن مستقیم روی دلمه ها ریخته نشه و هم اینکه شی سنگین باعث منسجم شدن برگها میشه و برگها پیچیده شده باز نمیشه

بعددر قابلمه را گذاشته و  می گذاریم با حرارت ملایم بپزه که حدود یک و نیم ساعت طول میکشه بعد از اینکه دلمه پخت در یک ظرف شکر را با سرکه مخلوط کرده و می گذاریم بجوشد و بعد روی دلمه ها ریخته و منتظر می مانیم تا بجوشد و غلیظ شود بعد از روی حرارت برداشته و بستنه به میلتان سرد یا گرم سرو می کنید

سوال نکات مهم:

من تمامی نکات رو توی تهیه اش نوشتم پس لطفا دقت بفرمایید

1. می شود از مرغ پخته نیز استفاده کرد

2. می توان دلمه ها را به شکل رولی نیز پیچید