سلام امیدوارم حال همگی خوب و خوش باشه منم فعلا سرگردان پایان نامه هستم خدا هیچ بندش رو سرگردان نکنه نیشخند بریم سراغ ترشی لیته که مخصوص تبریزی هاست و اینجوری درست می کنند و من خودم اندازاه مواد رو از سایت دوست تبریزیم دنیای اسرا یادگرفتم و ازش تشکر می کنم چون صدف جون خواسته بودند منم میزارم ما اینجا وقتی بهمون میگند ترشی لیته  خوشمزه فورا آبگوشت یامون می افته چون اکثرا لیته رو کنار آبگوشت دارم و خوشمزه است در ضمن من قبلا یه نوع دیگه ترشی لیته با عنوان ترشی لیته بادمجان کبابی گذاشتم که اونم خوبه و متنوع بریم طرز تهیه:


مواد لازم:

بادمجان............................................... 2 کیلو

هویج ....................................................1 کیلو

فلفل دلمه ای ......................................750 گرم

گل کلم متوسط ......................................یک عدد

سبزی معطر(نعناع، مرزه، گشنیز، تلخون نصف سایر سبزی ها) نیم کیلو

کروز.................................................... نیم کیلو

سیر.................................................... 200 گرم

فلفل تند (فلفل سبز)............................... مقداری

گوجه فرنگی ..........................................نیم کیلو

نعنا خشک............................................. 3 قاشق

پودر تخم گشنیز........................... 1 قاشق چایخوری

سرکه و نمک ......................................به میزان لازم

 

طرز تهیه:

بادمجانها رو پوست بکنید.

 

کروز را روی بامجانها بریزید و با کمی آب بگذارید تا بادمجانها بپزه. من آب کروز داشتم استفاده کردم اینم عکس سبزی کرووز که ظاهرش شبیه جعفری هست و طعم و بوش شبیه کرفس

اگه کروز در دسترستون نبود میتونید حذفش کنید. 

ته گوجه فرنگی را با چاقو یک بعلاوه بزنید. 

وقتی بادمجانها پخت گوجه فرنگی ها را روی بادمجان بچینید و بگذارید تا یکی دو جوش بزنه. بعد از پخت بادمجان نباید بیشتر از یک فنجان آب داشته باشه.

 

با اینکار پوست گوجه فرنگی به راحتی جدا میشه. 

گل کلم رو ریز خرد کنید.

  

سبزیجات رو بشورید و بذارید تا آبشون کشیده بشه.هویج و سیر رو پوست میگیریم.



کروزها رو دور میریزیم و بادمجان و هویج و گوجه فرنگی و سیرو فلفلها رو داخل چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید.

 

سبزی های معطر رو ساتوری کنید.نعنا خشک و سبزیجات ،پودر تخم گشنیز و گل کلم رو به بقیه مواد اضافه کنید. 

 

 

نمک رو روش بریزید. و بچشید تا نمک اندازه باشه یعنی در حدی که کمی شور باشه. تو این ترشی از سیاه دانه استفاده میشه ولی من دوست نداشتم نریختم

این مواد رو بگذارید تا چند ساعت بمونه. اینکار باعث میشه آب سبزیجات خوب خارج بشه و سرکه کمتری ببره.

بعد سرکه رو داخل مواد میریزم و ترشی رو توی شیشه تمیز و خشک میریزم و در جای خنک میگذاریم تا ترشی برسه.

 

 

 

نکات مهم :

 

1. سبزیجات رو بعد از شستن حتما بگذارید تا خشک بشن و آب نداشته باشن تا ترشی کپک نزنه.

2. این ترشی بعد از دو هفته آماده میشه.

3. مقدار سرکه رو نمیشه گفت جون میزان ترشی و غلظت سرکه ها متفاوته. اما حدودا برای این مقدار ترشی 2 لیتر سرکه لازمه.

4. من با حدود یک سوم مواد این ترشی رو درست کردم، دو تا از این شیشه ها شد.