سلام و وقت بخیر امروز با این پست ساده و البته ضروری به نظر خودم در خدمتتون هستم چون تو غذاهای زیادی ازش استفاده میشه مثل آش تنور (تندیر آشی) ،انواع خورشتها و بعضی سالادها خلاصه فلسفه تهیه گوجه فرنگی خشک این بود که قدیما که این همه امکانات مثل حمل و نقل و گلخانه و کنسرو نبود پس بهترین روش برای نگهداری و داشتن گوجه فرنگی خشک کردن اون بود الان هم برای خشک کردنش روشهای زیادی وجود دارد مثل خشک کردن در فر و یا هوا پز و یا دستگاه خشک کن و یا روش قدیمی خشک کردن با آفتاب که ما همون روش قدیمی رو ترجیح میدیم جدیدا گوجه پرورده هم مد شده که وقت شد براتون پست میزارم  


مواد لازم:

گوجه فرنگی تازه و سالم

نمک

 

طرز تهیه :

اول قشنگ گوجه فرنگی را شسته و مدل دلخواه قاچش می کنیم یعنی 4 قاچ یا دو نیمه و یا به صورت عرضی دایره ای

 

بعد در طبق یا سینی چیده و جلوی نور آفتاب می گذاریم تا کمی آبش کشیده بشه و خشک بشه که در آفتاب تابستان دوروز طول میکشه

بعد گوجه ها رو نمک پاشی کرده و می گذاریم تا کامل خشک شوند باید مواظب باشیم گوجه ها بیش از حد جلوی نور آفتاب نماند چون رنگش سیاه میشه و بدرنگ

اگر به صورتی که من گفتم رعایت کنید گوجه خشک هاتون رنگ قرمز خوشرنگی خواهند داشت می توانید برای اطمینان گوجه ها را در ظرف خشک دربسته گذاشته و یا درون زیپ لاک و به مدت طولانی در یخچالذ نگهداری کنید

  سوال نکات مهم :

  1. اگر نمک رو در مراحل اولیه روی گوجه ها بریزید رنگشون کمی سیاه میشود
  2. نمک پاشی به خاطر نگداری گوجه ها ست اگر خواستین بدون نمک هم میشود خشک کرد
  3. اگر گوجه خوب خشک نشوند احتمال کپک زدنش هست
  4. اگر بیش از حد جلوی افتاب بماند رنگش سیاه میشود
  5. ما از گوجه خشک در درون کوفته تبریزی هم استفاده می کنیم یعنی با قیچی سبزیجات خوردش می کنیم و بعد درون آب خیس کرده و سپس استفاده می کنیم به عنوان مواد میانی کوفته البته
  6. همیشه چند ساعت قبل از استفاده از گوحه خشک حتما آن را درون آب ولرم خیس کنید