سلام و وقت بخیر خدمت تمامی دوستان عزیزم امیدوارم نماز و روزه هاتون مورد قبول حق تعالی قرار گرفته باشد و ما را هم فراموش نکنید در مورد این مربا که هرچی راجع به این مربا بهتون بگم کمه حالا نمی دونم شما به چه طریقی این مربا رو درست می کنید ولی وقتی اسم این مربا میاد منو می بره به خاطرات دوران کودکیم چون مامانم  این مربا رو بیشتر در اواخر فصل بهار درست می کرد و تو یخچال می گذاشت و چون هوا کمی گرم بود وقتی می خوردیمش خنکی و شیرینش که با بوی دارچین قاطی میشد واقعا می چسبید از یه طرف هم سرکه بهش طعم ترش و شیرین میداد دیگه خودتون بچشید ببنید من چی میگم واقعا خوشمزه و دلپذیر استخوشمزهخوشمزه


مواد لازم :

بادمجان ترجیحا ریز و گر نه قلمی بدون تخم......................................... یک کیلو

شکر...............................................................................................یک کیلو

دارچین.........................................................................یک قاشق چایخوری پر

سرکه...............................................یک چهارم پیمانه (یا  نیم استکان  فرانسوی)

آب...................................................  سه پیمانه( یاسه لیوان دسته دار فرانسوی)

 

طرز تهیه :

بهترین نوع بادمجان برای تهیه این نوع مربا بادمجانهای ریز گل به سر که بنفش رنگ هستند یعنی تازه رشد هستند و قدشون نهایتا به اندازه یک انگشت دست باشه ولی از آنجا که دسترسیش کمی مشکله پس فرقی نمیکنه فقط از اون بادمجانها نباشه که تخم های بزرگ دارند حالا بریم برای تهیه مربا

کلاهک سبز بادمجان ها را جدا کرده سپس شسته

و در دو سوم یک قابلمه بزرگ آب را به جوش می آوریم حالا بادمجانها را درون قابلمه ریخته و حدود 4 الی 5 دقیقه می جوشانیم

سپس آبکش می کنیم (ما تو ترکی بهش اصطلاح پوشلندیمح =poashlandimah میگیم حالا نمی دونم تو فارسی معادل چی میشه)

سپس درون آبکش می گذاریم تا سرد شود و آبش جدا گردد

حالا با قیچی سبزیجات سر و دم بادمجانها را جدا کرده و از وسط دونیم می کنیم  باز دوباره اجازه میدیم

یک ربعی استراحت کند تا آب اضافی بادمجانها جدا شود البته اگر بادمجانهایتان بزرگ بود شما سه قسمتش کنید اندازه معمولی هر قسمت به اندازه انگشت دست می باشد

حالا در یک قابلمه دیگر آب و شکر را مخلوط کرده و می گذاریم روی حرارت تا بجوشد و کمی غلیظ شود چون نیاز داریم تا بادمجانها شیره رو جذب خودشون کنند

حالا بعد از غلیظ شدن بادمجانها را درون شیره می ریزیم و می گذاریم تا حدود  درون شیره بجوشد و شیره قوام آید

حالا مرحله طعم دادن به مربا هست یعنی ریختن دارچین و سرکه اول دارچین رو اضافه کرده و کامل مخلوط می کنیم  تا دارچین به خورد مربا برود

بعد سرکه رو اضافه می کنیم و حدود چند دقیقه دیگر مربا را می جوشانیم تا شیره مربا به قوام آید

حالا از روی حرارت بر می داریم و می گذاریم تا خنک شده در ظرف دربسته ریخته و درون یخچال می گذاریم وولی اگر برای مدت طولانی خواستید نگهدارید حتما درون فریزر نگهدارید 

 

 

 

 

 

 سوال  نکات مهم :

  1. این مربا نیازی به جوهر لیمو دارد چون سرکه همان نقش را دارد و از شکرک زدن جلوگیری کرده و طعم ملس خوبی به مربا می دهد 
  2. شیره این مربا به خاطر ترکیب دارچین و بادمجان کش میاید بنابراین تعجب نکنید
  3. می توانید بادمجانها را به شکلهای مختلفی مثل حلقه و رز و .. در بیارید ولی این شکل سنتی مربا زیباست
  4. می توانید از این مربا به عنوان دسر استفاده کنید
  5. من زمانی که به عنوان دسر استفاده می کنم و تعداد  زیاد است هر برش را به چهار قسمت تقسیم می کنم 
  6. این مربا به صورت قرار دادن در آهک نیز که ترد می شود نیز تهیه می شود ولی من این نوعش را ترجیح می دهم