با سلام خدمت دوستان عزیزم این مربا یکی از طعم دارترین مربا ها است و در لیست مربا هایی قرار می گیرد که یک تلخی و یا به عبارتی تندی خوشایندی دارد و خوشمزه است البته این نکته مهم را هم بگم که کسانی به زنجبل حساسیت دارند از پختن این مربا صرف نظر کنند چون خودم ندانسته دچار این بلا شدم یعنی زمانی که زنجبیل را می جوشاندم تا تلخیش برود اصلا متوجه نبودم ولی دو روز بعد زیر چشم راستم چنان ورم کرد و قرمز شد که بعد از رفتن به دکتر و ...تازه فهمیدم که بخار حاصل از جوشاندن رنجبیل ها حساسیت داده خلاصه خیلی خیلی بده انگار زنبور نیش زده باشه حالا اینو جدی بگیرید البته من یه بار نوع رنده شده این مربا رو از بیرون خریدم دیگه این خیلی تند بود و دهان رو می سوزاند 


مواد لازم:

زنجبیل تازه .................................................یک کیلو

شکر................................................1000-1200 گرم

جوهر لیمو.....................................یک قاشق چایخوری

آب.................................................................3 لیوان



طرز تهیه : 

اول توضیح بدم که این مربا مربوط به چند سال قبله به همین خاطر ازمراحلش عکس ندارم و اینکه اون موقع ها زیاد وارد نبودم عکسها بد شده

پوست زنجبیل ها رو بگیرید بعد به هرشکلی خواستید خرد کنید من خلالی خرد کردم بعد 8 ساعت داخل آب سرد بذارید ، بعد ابش رو دور بریزید. تو قابلمه آب رو بذارید بجوشه زنجبیل ها رو بریزید توش یه ساعتی بزارید رو حرارت ملایم بجوشد ، بعد ابش رو خالی کنید و این عمل رو مجددا تکرار کنید . تعداد این عمل بستگی به جنس زنجبیل و سلیقه خودتان دارد و زیادی می سوزوندولی من طبق دستور سایت ها 5 بار جوشاندم  طعم خیلی خوبی داشت . وقتی طعمش به میزان دلخواه خودتون رسید برای یک کیلو زنجبیل ، یک کیلو و 200 گرم شکر رو با سه لیوان آب و یه کوچولو جوهر لیمو مخلوط کنین بزارین روی حرارت گاز وقتی جوش اومد حرارت رو کم کنین تا شربت قوام بیاد. 

 

 

سوالنکات مهم :

  1.  آب اولین جوشوندن زنجبیل رو دور نریزید این مایع بسیارمناسبه برای طعم دادن به گوشتهای سفید و همچنین برای سرماخوردگی و دردهای عضلانی و مفصلی هم خیلی مفیده . 
  2.  اگه آلرژی دارین این مربا رو نپزین! جون بخاری که تو آشپزخونه جمع میشه کاملا آلرژی زاست با اینکه مربای خیلی خوشمزه و متفاوتیه .
  3. می تونید به جای درسته زنجبیل ها را رنده کنید ولی اینطوری خیلی تند میشه

 منبع :فکر کنم سایت تزیین بود زیاد یادم نیست مال 2 الی 3 سال پیش باشه