ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) پیشاپیش مبارک

با سلام و تبریک روز تولد حضرت فاطمه زهرا (س) و همچنین روز مادر و روز زن بر تمام مادران فداکار و زنان این سرزمین امیدوارم سالی سرشار از شادی و موفقیت وپیش رو داشته باشید این شیرینی خوشمزه رو تقدیم می کنم به تمامی مادران و زنان  که زودتر برید بپزید و در این روز فرخنده شیرین کام شوید این شیرینی مخصوص شهر تبریز هستش و کمی هم قیمتش نسبته به بقیه شیرینی های سنتی کمی بالاست ولی از یه طرف هم خوشمزه است حالا چرا این شیرینی رو گذاشتم جند روز پیش تو شبکه یک تلویزیون تو برناممه شیرین بهار کهتکراری هست و  مال دو سه سال پیش هست داشت آموزش این شیرینی را توی کارگاه میداد البته بدون ذکر اندازه مواد و فقط روشش رو که من یادم اومد پارسال از سایت دوست عزیزم اسرا جان یاد گرفته بودم و یکسال پیش درست کرده بودم به همین جهت دست به آرشیو زدم و به مناسبت این روز مبارک گذاشتم امیدوارم در کنار خانواده لحظات شیرینی داشته باشید در ضمن متنش رو عینا از سایت دنیای اسرا کپی کردم در ضمن طبق برنامه تلویزیونی شیرین بهار این شیرینی روشش و خودش عینا درسته درسته دست اسرا جون درد نکنه 

 


 

 


مواد لازم:

بادام.................................................. 150 تا 200 گرم

شکر............................................................ 1 پیمانه

آب.......................................................... نصف پیمانه

زعفران دم کرده غلیظ ........................1 قاشق سوپخوری

پودر قند..................... 2 قاشق سوپخوری معادل 20 گرم

پسته کوبیده ....................................................مقداری

طرز تهیه:

برای این شیرینی نیاز به پودر بادام داریم، یا میتونید آماده تهیه کنید، ولی  من توصیه میکنم خودتون اینکار رو انجام بدید، چون کیفیتش خیلی بهتره.

برای تهیه پودر بادام، اینجا کلیک کنید یا  بادام خام رو توی آب خیس کنید و پوستش رو بگیرید و یک روز بگذارید تا خشک بشه بعد آسیاب کنید و بعد از الک ریز رد  کنید. پودر بادام باید خیلی نرم باشه و زیر دندون احساس نشه. پودر قند رو با پودر بادام مخلوط کنید و کنار بگذارید.


شکر و آب رو با هم مخلوط کنید و بگذارید روی حرارت تا بجوشه و قوام بیاد، باید مثل مربا شیره کشدار بشه.

بگذارید شیره حسابی خنک بشه.بعد با هم زن برقی شروع به هم زدن کنید، حدود ده الی پانزده دقیقه باید هم بزنید تا مایع سفید و کشدار بشه.

 

زعفران رو بهش اضافه کنید.( دقت کنید که زعفران باید غلیظ باشه تا فقط یک قاشقش به مایع خوب رنگ بده. چند دقیقه دوباره هم بزنید.


پودر بادام رو کم کم به مایع اضافه کنید و هم بزنید.


پودر بادام باید آنقدر اضافه بشه که مایع شیرینی به شکل خمیر دربیاد و به دست نچسبه.

داخل قالب مستطیل رو کاغذ روغنی بندازید و مایع شیرینی رو توش بریزید و پهن کنید و پسته ها رو روش بپاشید و با پشت قاشق صاف کنید.

 

بعد یه نایلونی یا کیسه فرزیری روی لوز بکشید و با وردنه دو سه بار رو نایلون یکشید تا پسته ها به خورد لوز بره و زیباتر بشه 

نصف روز توی یخجال بگذارید تا شیرینی کاملا منسجم بشه، بعد برش بزنید. که معمولا به صورت لوزی برش میزنند

 

  

 

 

  

 

 

سوال   نکات مهم:

  1. این شیرینی یکی از شیرینی های سنتی و سوغاتی های خوشمزه تبیریز می باشد
  2. رنگ این شیرینی بیشتر متمایل به نارنجی می باشد که در این عکس ها بیشتر به زرد میزنه
  3. اندازه این شیرنی تقریبا به اندازه نوقا می باشد و به ضخامت تقریبی 2 الی 3 سانت