با سلام بعد از یک تاخیر طولانی اومدم راستش سرم تو این مدت خیلی شلوغ بود چون تو این مدت دو تا مراسم نذری تو خونه مون برگزار کردیم یکی روضه ویکی سفره حضرت رقیه(س)که اکثر پخت وپز های هر دو مراسم با خودم بود و آش و شله زرد رو مامانم پختندحالا یه پست رو بهش اختصاص میدم و فقط جای همه شما دوستان عزیزم خالی این دلمه مخصوص کسانی است که از بوی فلفل دلمه ای بدشون نمیاد و طعمش را دوست دارند با اینکه یک غذای کامل است ولی می تونید تو مهمونی هاتون به عنوان پیش غذا ازش استفاده کنید 


مواد لازم:

برنج .................................................. 50 گرم

لپه.................................................... 100 گرم

پیاز..............................................  یک عدد بزرگ

گوشت چرخ کرده................................... 300گرم

رب گوجه فرنگی.......................................2 ق غ

ادویه ...................................................مقداری

شکر ....................................................1 ق غ

آب لیمو..................................................2 ق غ

سبزی معطر تازه .................................. 300 گرم

(شامل تره_ پیازچه_ شوید _گشنیز _نعناع)              

نمک و فلفل و زرد چوبه........................به میزان لازم

فلفل دلمه ای بزرگ.............................حدو یک کیلو

 

طرز تهیه :

برنج را می گذاریم تا نیم پز شود

 

لپه را نیز در ظرف جداگانه نیم پز کرده و روی برنج می ریزیم

 

بعد پیاز را خرد کرده سرخ می کنیم بعد گوشت چرخ شده را درون پیاز ریخته کمی زردچوبه اضافه کرده و تفت می دهیم

 

 سبزی را که شسته وریز خرد کرده بودیم را روی آن می ریزیم همه مواد را باهم قاطی می کنیم 

 

بعد زرد چوبه و نمک و فلفل را میزان می کنیم من فلفل را کمی بیشتر ریختم

 

   بعد از اینکه مواد درون دلمه حاضر شدسس دلمه را حاضر می کنیم

درون یک قابلمه یا تابه گود رب و آبلیمو و ادویه و نمک شکر و حدود 2 لیوان آب و یک ق غ پیاز سرخ شده را باهم قاطی کرده و می گذاریم تا به جوش آید 

حالا شروع به خالی کردن درون  فلفل ها می کنیم

ابتدا با نوک چاقو سر فلفل دلمه ای را با احتیاط برش می دهیم چون بعدا به جای درب فلفل ازش استفاده می کنیم

بعد با دست به آرامی تخمهای فلفل را ازش خالی می کنیم

و با مواد درون دلمه درونش را پر کرده

سپس سپس دربش را گذاشته و درون سس دلمه می چینیم

و درب قابلمه را گذاشته و می گذاریم تا دلمه با حرارت متوسط بپزد که حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه طول می کشد

 

 

 

 سوال نکات مهم:

  1. استفاده از آبلیمو و شکر برای ملس کردن سس هستش
  2. میزان مواد را می توانید کم یا زیاد کنید و اختیاری است
  3. ارتفاع سس باید تا نصف فلفل ها باشد تا سس به درون فلفل ها نفوذ نکند
  4. برای محکم کاری می توانید درب فلفل ها را با خلال دندان محکم کنید
  5. می توانید یک ق غ رب به مواد داخل سس بزنید اختیاری است