با سلام و تشکر از همه دوستانی که واسه پست قبلی پیام گذاشته بودند و اسم  فارسیش زالزالک شد ممنونم از همه شما همراهان عزیز اول از همه بگم که من می خواستم این حلوا را دیروز به مناسبت سالروز شهادت جانسوز امام سجاد (ع) بذارم که قسمت نشد  حالا در مورد حلوا از نظر ما بهترین تر حلوا حلوایی است که خمیر نشه یعنی آرد به اندازه تفت دادهشده باشه و روغن و شکرش هم میزان باشه تا هر وقت تو دهنت میزاری راحت و روان حلوا از گلو بره پایین و احساس خفگی نکنی ، ما تو آذربایجان مثل بقیه جاهای ایران چند دسته حلوا داریم حالا اونهایی که من تو ذهنم دارم رو می نویسم حلواهایی که به صورت تر هستند و توش از آرد استفاده میشه و ما تو ترکی بهش میگیم " ترح =tarah " مثل تر حلوای برنجی که اینجا گذاشتم و ... و حلواهایی که فاقد آرد هستند مثل حلوای هویج ارومیه که گذاشتم یا حلوا شکری و گردویی و ... و حلوایی که توش از آرد استفاده میشه ولی مثل تر حلوا  نیستند مثل حلوای زنجبیلی و اوماج که آرد مخصوص "اوماج" خود را دارد و .. حالا بریم سراغ حلوای زعفرانی که من اندازه موادش رو چون چشمی اندازه می گیرم عینا از روی بهار سایت کپی کردم 


مواد لازم :

آرد سفید ............................................................۲ لیوان 

شکر..................................................یک و یک چهارم لیوان 

آب..........................................................   یک و نیم لیوان

روغن مایع ..........................................................یک لیوان

گلاب و زعفران........................................... رویهم نصف لیوان

 

طرز تهیه :

شربت حلوا:

 ابتدا شربت رو درست می کنیم . برای اینکار آب و زعفران آبکرده و شکر رو مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا مواد حل شده و چند دقیقه بجوشد .بعد گلاب رو اضافه می کنیم و اجازه می دهیم دو سه دقیقه دیگه هم بجوشد .

 

 آرد رو روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا بوی خامی اون بره . تقریبا"۴۰-۳۰ دقیقه طول می کشد

بهتره از شعله پخش کن استفاده کنید تا حرارت بصورت یکنواخت پخش بشه .

 روغن و کره رو اضافه می کنیم و مجددا" تفت می دیم تا رنگش قهوه ای کمرنگ بشه.

 

 از روی حرارت بر می داریم و شربت رو بهش اضافه می کنیم و حسابی هم می زنیم . اگه آرد بصورت گلوله گلوله و حلواتون شل بود نگران نباشید با هم زدن درست می شه . تقریبا" ۱۰-۵ دقیقه طول می کشه تا حلوا یکدست و سفت بشه .

 

 

اگه بعد از هم زدن حلواتون باز هم شل بود می تونید ۳-۲ دقیقه روی حرارت بذارید تا سفت بشه  که من اینکار رو کردم

 

 

سوال  نکات مهم: 

  1. منظور از لیوان همون لیوان دسته دار معمولی هستش
  2. می توانید از آرد سنگک هم استفاده کنید فرقش اینه که رنگش تیره تر می شه 
  3.  اگه حلوا رو با نان میکادو تزیین می کنید همین مقدار شکر رو استفاده کنید در غیر اینصورت یک لیوان کافیه 
  4.   اگه حلوا رو با نان میکادو تزیینش می کنید سعی کنید نصف لیوان روغن و ۱۰۰ گرم کره استفاده کنید و در غیر اینصورت همین مقدار روغن مایع جواب می ده 
  5. من از زعفران بیشتری استفاده کرد
  6. من چون زیاد از بوی کره خوشم نمیاد نصف روغن مایع و نصف روغن جامد ریختم 
  7. تفاوت این حلوا با حلوای آرد گندم معمولی خودمون فقط در مدت زمان تفت دادن آرد و زعفران است
منبع : بهار سایت