با سلام مجدد این غذا یا بهتره بگم دمی که مشاهده می کنید متعلق است به کشور سوریه که من در سال 85 از روی مجله هنر آشپزی یاد گرفتم و انصافا خیلی خوشمزه و سالم هستش البته میگم که مجله هنر آشپزی فکر کنم اکثر غذاهاش خوب از آب درمیاد چون من بعضی هاش را طبق دستور پختم خوب و خوشمزه شده البته نمی خواهم برای مجله تبیلغ کنم چون مجله اصلا خبر نداره اینو برای دوستانی میگم که پرسیده بودند کدوم مجله خوبه برای آشپزی و بعدش در مورد غذا اولا غذای خیلی سبکیه و زود هضم میشه و بعد خیلی سریع آماده میشه و هم اینکه من چند باری تو موادش دست بردم و حتی بدون گوشت هم درست کردم که واقعا خیلی خوشمزه شد


 مواد لازم:

برنج ...................................................... 4 پیمانه
هویج متوسط ......................................... 2 تا 3 عدد
گوشت چرخ کرده یا خیلی ریز شده ................ 150 گرم
ورمیشل(رشته فرنگی)...............................   1 فنجان
نخود سبزآب پز شده................................... 1.5 لیوان
روغن ....................................  به مقدار لازم(من یک ملاقه بزرگ استفاده کردم)
نمک و فلفل.....................................   به مقدار لازم
آب ....................................................... 1.5 لیتر(6  لیوان دسته دار)
دارچین............................................   به مقدار کم(من حذفش کردم)
 
طرز تهیه:

برنج را می شوییم و می گذاریم حداقل یک ساعت خیس بخورد.
گوشت را خرد کرده و می گذاریم تا نیم پز شود بعد به تکه های کوچک خرد می کنیم
هویج فرنگی را نیز نگینی خرد کرده و بخار پز می کنیم در حد نیم پز
رشته فرنگی را در روغن به اندازه ای تفت می دهیم تا رنگ آن قهوه ای شود.
درون رشته تفت داده شده گوشت را ریخته و در روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شود.
سپس هویج نگینی شده را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت داده

 
 
 
 
و بعد نخود فرنگی  را اضافه کرده
 
و سپس برنج را اضافه و  آب را به بقیه مواد اضافه می کنیم 
 
آب درون قابلمه باید یک بند انگشت، بالاتر از برنج و موادمان باشد.حالا نمک و فلفل
غذا را میزان کرده (اگر خواستید دارچین را هم اضافه کنید ) و آرام چند بار غذا را هم می زنیم تا مواد خوب باهم قاطی شوند

وقتی آب برنج خشک شد، و در واقع روی برنج چشمه چشمه شد حرارت را ملایم می  کنیم و دم کنی را می گذاریم تا برنج کاملاً دم بکشد.
 
 
 
 
در طول مدت پخت، برنج را چند بار هم می زنیم تا مواد با هم کاملاً مخلوط شود. بعد از حدود 20 الی 25 دقیقه غذای ما آماده است البته به نوع برنج هم بستگی دارد

سوال  نکات مهم:
  1. اگر از کنسرو نخود فرنگی استفاده می کنید و دوست دارید آب نخود فرنگی را هم درونش بریزید حتما به میزان نمک غذا توجه فرمایید چون کنسرو شور است
  2. میشه این غذا را هم با گوشت مرغ و هم گوشت چرخکرده و هم بدون گوشت درست کرد ولی باید 2 عدد قرص سوپ هم استفاده کنید 
  3. اگر دوست دارید آبی را که برنج را توش خیس کردید دور نریزید ولی حتما به میزان نمک دقت فرمایید
  4. حتما بعد از ریختن برنج قاشق را به آرامی درون قابلمه تکان دهید چون تند تند همزدن باعث خرد شدن برنج می شود 

منبع : مجله هنر آشپزی شماره 24 البته با کمی تغییرات