سلام ایام جانسوز ماه محرم و سوگواری آقا امام حسین (ع) و یارانشان را به همه شما عزیزان تسلیت عرض می کنم بالاخره بعد از چند ماه تاخیر اساسی دوباره برگشتم حالا دوستانی که منتظر بودند دیگه ببخشند که کلی زمان برای آپ کردن از دستم در رفت ان شاءالله زود به زود غذا میزارم  تا جبران شود حالا قضیه این رب چیه ما 2- 3 کیلو انار خریده بودیم برای خوردن که آنقدر ترش بود که هیچکس نخورد و باقی ماند گوشه یخچال حالا دیدیم که که اگه زیاد بمونه خراب میشه و اسراف پس دست به کار شدیم و رب انار پختیم که دیدیم بله خوب از آب در اومد حالا زودی رفتیم بازار میوه فروشان و 40 کیلو انار دیگه از همون ترش ها هم خریدیم و کلی رب بهداشتی و خوشمزه و خوشرنگ به دست آوردیم البته اینم بگم که ما چند وقت پیش حدود5سال پیش از کرمان رب انار فله ای درون دبه های یک کیلویی خریده بودند که واقعا از نظر بهداشتی افتضاح بود چون هم داخلش هی سنگریزه بود چون هی به دندون می خورد و هم ته اش سوخته بود حالا اگر خواستید به مقدار خیلی کم درست کنید


  1. مواد لازم:

انار....................................به میزان دلخواه(مال من 40 کیلو بود)

نمک..................................به میزان لازم

 

طرز تهیه:

 ابتدا انار ها را شسته و از وسط نصف می کنیم سپس با یک وسیله سنگین مثل گوشتکوب یا پشت قاشق به پوست انار ها ضربه می زینم تا انار ها دون شود و فقط پوست خالی انار باقی بماند

بعدانار های دون شده را درون یک قابلمه خیلی بزرگ نسبت به حجم دانه های انار می ریزیم حالاروی آن مقدار 2 الی 3 لیوان آب می ریزیم و روی اجاق می گذاریم تا کمی بپزد و آب دهد و نرم گردد

حالا زیر یک آبکش مناسب که سوراخهاش از دونه های انار کوچکتر باشد قابلمه بزرگی گذاشته و بعد قابلمه حاوی دونه های انار را درون آبکش می ریزیم تا آب انار ها از تفاله هاش جدا شود

در مرحله بعد با پشت یک قاشق یا دست دانه های باقیمانده رابه آبکش می سابیم و با دست فشار می دهیم تا گوتی روی دونه ها نماند و فقط تفاله باقی بماند

حالا آب بدست آمده را که درون قابلمه است روی اجاق گذاشته و منتظر می مانیم تا به جوش آید و کف روی آن را جمع می کنیم و مواظب هستیم تا غلیظ شود و در ضمن سریز نشود

حالا بعد از گذشت حدود 5 ساعت می بینیم که رب هم رنگش تغییر می کند و هم شروع به پریدن می کند که نشانه غلیظ شدنش هست پس از سر اجاق تکون نمی خوریم و هم می زنیم تا رب ته نگیرد و نسوزد و در ضمن مواظب دست و صورتمون هستیم تا رب نپرد 

بعد از اینکه رب به غلظت مورد نظرتون رسید رب را از روی اجاق برداشته و صبر می کنیم تا خنک شود حالا نمک را اضافه کرده و خوب قاطی می کنیم و درون شیه های ترجیحا کوچک می ریزیم رب ما آماده است

 

 

 

سوال  نکات مهم:

  1.  دلیل انخاب قابلمه بزرگ برای سر ریز نشدن رب است که اگر به جوش آیدو قابلمه کوچک باد دیگه نمی تونید جلو ش را بگیرید
  2. یک نکته تجربی هست که ما تو تهیه تمام رب ها رعایت می کنیم اینکه نمک را بعد از غلیظ شدن و خنک شدن استفاده می کنیم دلیلش اینه که نمک به خاطر واکنشهای شیمیایی باعث کدر شدن رب می شود
  3. من چون می خواستم رب را به مدت طولانی و بیرون از یخچال نگه دارم غلظت را بیش از حد معمول برداشتم 
  4. مدت زمان لازم برای من که 40 کیلو انار داشتم زیاد بود ولی برای مقدار کم به مراتب کمتر است
  5. ما از 40 کیلو انار حدود 5 کیلو رب بدست آوردیم البته غلیظش یعنی از هر 8 کیلو انار یک کیلو رب