با سلام گفتم تا فصل بهار تموم نشده بعضی از غذا های بهاری که تو آذربایجان از قدیم الایام پخته میشد رو بذارم مربای بابونه  یکی از زیباترین و خوشمزه ترین مربا های ما تو آذربایجان هست که علاوه بر طعم و زیبایی خواص دارویی زیادی نیز دارد مثل درمان درد معده و ... البته ما به غیر از مربا دمنوش بابونه را نیز درست می کنیم و تو شوربا هامون نیز می ریزم و خام نیز گلهاش رو می خوریم البته مربای بابونه باید گلش کم باشد و شربتش زیاد تا گلبرگهای بابونه باز باشد و نمایان شود تا زیبا به نظر رسد ولی چون حجم مربای من زیاد بود گلبرگهاش زیاد خوب دیده نمی شود



مواد لازم:

بابونه تازه..........................................................یک کیلو

شکر....................................... 750 گرم(تقریبا سه پیمانه)

آب ..................................................................2 پیمانه

اسانس ..........................................................به دلخواه

 

طرز تهیه:

ابتدا بادقت ساقه های گل بابونه را جدا می کنیم به طوری که فقط گلش باقی بماند

سپس در یک ظرف بزرگ آب ریخته و بابونه ها را در آن خیس می کنیم تا هر چی گل و لای درون بابونه است تمیز گردد سپس تو آبکش ریخته و چندین بار این کار را تکرار می کنیم تا بابونه به طور کامل تمیز گردد

سپس در یک قابلمه شکر و آب را ریخته و روی حرارت گذاشته تا قوام آید

بعد از روی حرارت برداشته و بابونه ها را داخل شیره قوام آمده می ریزیم و دم کنی را گذاشته تا شیره خوب به خورد گلها برود

و چند ساعت می گذاریم تا خوب دم بکشد البته نه روی حرارت

بوی این مربا مثل خود گل هست اگر دوست نداشتید می توانید چند قطره اسانس دلخواه بریزید 

 

سوال  نکات مهم:

  1. چون گل بابونه لطیف و ظریف است نیازی به جوشیدن و دم کشیدن روی حرارت ندارد
  2. اگر می خواهید مرباتون خوشگل بشه و شلوغ نشه از گل بابونه کمی استفاده کنید 
  3. میشه از دو نوع بابونه استفاده کرد هم زردش و هم سفید مال من بابونه سفید است و بابونه زرد همون بابونه که هم گلبرگها و هم پرچمش زرد است