سلام من قبلا چاقالا را معرفی کردم و گفتم منظورم از چاقالا همون چغاله زرد آلو هست که ما تو آذربایجان مختصر مفید میگیم چاقّالا و مثل خورشت چغاله بادام هست و من تا حالا خورشت چغاله بادام نخوردم ولی تو این خورشت به علت استفاده از چغاله و نعناع طعمش یه کم مایل به تلخی هستش ولی در کل خیلی خوبه البته اینم بگم که به علت سردی  هوای امسال آذربایجان هنوز تو باغهای ما چغاله زردآلو موجود هست و شیرین نشدند


مواد لازم :

چغاله زردآلو...............................................300گرم (حدود 15 عدد)

گوشت خورشتی................................................300 گرم (10 تکه)

پیاز.....................................................................یک عددمتوسط

نعناع و جعفری خردشده......................................دو قاشق غذاخوری

روغن ..............................................................سه قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی...................................یک قاشق غذاخوری سر خالی

نمک و فلفل و زرد چوبه..................................................به میزان لازم

آبلیمو................................................................یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

ابتدا از قبل گوشت را می گذاریم تا نیم پزشودپیاز را خورد می کنیم و سپس با دو قاشق از روغن گفته شده پیاز را سرخ کرده و سپس گوشت نیم پز شده را به آن به همرا زرد چوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم

 

 

در یک ظرف دیگر نعناع و جعفری را با یک قاشق باقی مانده روغن کمی تفت می دهیم

 

 

سپس سبزی ها را به گوشت تفت داده شده اضافه می کینم  

بعدمواد تفت داده شده را درون یک قابلمه ریخته و رویش آب ریخته و می گذاریم تا پیاز و گوشت و سبزی  کمی بجوشد و پخته شود بعد از حدود 20 دقیقه چغاله ها را نیز اضافه می کنیم 

 

چغاله ها باید کوچک باشد به طوری که هسته اش سفت نشده باشد و با دست به راحتی جدا شود 

 

حالا بعد از10دقیقه رب را اضافه کرده و بعد از یکی دو جوش که زد و آبش کشیده شد آبلیمو را اضافه کرده و بعد خورشت ما جا افتاده و آماده است

 

                  

 

 

 سوال نکات مهم :

  1. در هنگام پختن چغاله هادقت کنید که بیش از حد پخته نشوند وگرنه له شده و از پوست در می آیند
  2. از چغاله هایی استفاده می کنیم که هنوز هسته اش سفت نشده باشد و شکل نرم دارند