با سلام این نانی که می خوام امروز تو این پست قرار بدهم یک نان بسیار راحت وخوشمزه  است و هم اینکه ماندگاری طولانی هم دارد و زود بیات نمی شود من این نان را بیشتر در ماه مبارک رمضان درست می کنم در ضمن این نان همراه پنیر و چای داغ  خوشمزهخیلی می چسبد


مواد لازم:

آرد سفید               حدود 500 گرم(نیم کیلو)

تخم مرغ                                       2 عدد

روغن مایع                        یک چهارم پیمانه

شکر                              2 قاشق غذاخوری

شیر                                       نصف پیمانه

خمیر مایه                     یک قاشق غذاخوری          

آب ولرم                                   نصف پیمانه

پودر زنجبیل                   یک قاشق غذاخوری

زرد چوبه                      یک قاشق مرباخوری

نمک                   یک چهارم قاشق چایخوری

تقویت کننده آرد                                5 گرم

بیکینگ پودر در صورت نداشتن تقویت کننده      یک قاشق مرباخوری

برای رویه نان:

زرده تخم مرغ                   یک عدد

شیر                یک قاشق غذاخوری

کنجد                  یک چهارم پیمانه

طرز تهیه:

ابتدا دریک ظرف کوچک آب ولرم را میریزیم بعد شکر را همراه خمیر مایه درون آب ریخته و باهم مخلوط می کنیم و در یک جای گرم می گذاریم تا حجم خمیر مایه دو برابر شودبعد دریک ظرف گود بزرگ تخم مرغ ها را شکسته و با چنگال کمی می زنیم و روغن مایع و  شیر و زنجبیل و زرد چوبه و نمک را روی تخم مرغ ها اضافه می کنیم سپس خمیر مایه ور آمده را به آن اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم سپس آرد را که قبلا با بیکینگ پودر یا تقویت کننده الک کردیم را کم کم به مخلوط اضافه می کنیم در این مرحله با دست ورز می دهیم تا جایی که خمیر لطیفی بدست آید و به دست نچسبد سپس خمیر را در یک جای گرم مثلا کنار بخاری یا روی شوفاژ قرار می دهیم تا خمیر ور بیاید نشانه ور آمدن خمیر اینست که اگر با انگشت توی خمیر فرو کردیم فرو رفتگی بر نگردد و صاف نشود سپس به اندازه یک پرتقال بزرگ ازخمیر بر می داریم و گرد کرده و صاف می کنیم و با قلمو رویه آن را مالیده و کنجد پاشیده در سینی فر می چینیم و در فر 200 درجه سانتیگراد به مدت  15 دقیقه می پزیم        

طرز تهیه رویه:

زرده تخم مرغ را زده و شیر را به آن اضافه میکنیم

 

 سوال نکات مهم:

  1. تقویت کننده آرد همان بهبود دهنده آرد می باشد
  2. من با استفاده ازدسته  قاشق روی نان ها خطوط مورب ایجاد کردم
  3. من با استفاده از این مواد 5 تا نان درست کردم
  4. آرد را به این جهت حدود نوشتم که شاید آرد کمتر یا بیشتری لازم باشد تا خمیر به دست نچسبد
  5. اگر خمیرتان سفت شد کمی شیر اضافه کنید
  6. زمان پخت بستگی به فر شما دارد ولی از 25 دقیقه تجاوز نمی کند