با سلام خدمت شما دوستان عزیزم در این پست قصد دارم به معرفی چند نوع آلوچه که در منطقه ما وجود دارد بپردازم و اگر هم نوع و عکس های دیگری که دارم را پیدا کردم حتما اضافه خواهم کرد چون بعضی از عکس هایم پریدند البته من در اینجا فقط گوجه سبز را معرفی کردم و آلو بماند برای فصلش یعنی تابستان و پاییزو اینهم بگم که اندازه این آلوچه ها خیلی بزرگتر از این ادنازهای که تو عکس است هست ولی من تو اوایل اردیبهشت گرفتم این اندازه هستند وگرنه وقتی که اوایل تیر ماه هستیم و رسیدند اندازه شان دوبرابر است و شیرین شده اند

 


آلوچه سفید(آق الچه):

این نوع آلوچه اکثرا در همه باغها موجود است و کمیاب هم نیست و خود گونه پیوندی است و طعمش از نظر شیرینی نه ترش است نه شیرین و بیشتر به شیرینی مایل است بعد کمی آبدار است و رنگش سبز روشن متمایل به سفیدی است این نوع آلوچه وقتی رسده باشد خیلی خوشمزه است و بیشتر در خشکبار و خوردن به کار برده می شود البته می توان در خورشت و آش هم استفاده کرد و مربا نیز باهاش پخته می شود البته هم خشکش و هم نوع تر

 

آلوچه خَلَفی(khalafi):

این نوع آلوچه در منطقه ما مرغوبترین نوعش هست و خیلی خیلی خوشمزه است یعنی خیلی آبدار و ترد و طعمش ملس هست یعنی زیاد هم ترش نیست و گونه پیوندی است و رنگش از آلوچه سفید کمی سبز تر هستش و بیشتر برای خوردن خیلی خیلی مناسب هست و میشود در آش و خورشت و خشک کردن هم استفاده کرد 

 

آلوچه اصفهان:

ترش ترین نوع آلوچه ای که در منطقه ما وجود دارد به این نام مشهور است یعنی خیلی آبدار و ترش و رنگش از همه آلوچه ها تیره تر است یعنی سبز تیره و اندازه اش هم از همه شان بزرگتر است و بهترین گزینه برای آش آلوچه و خورشت گوجه سبز است البته تو خشک کردن هم ازش استفاده می شودو برای درست کردن لواشک هم خیلی خوب است 

 

آلوچه قرمز(قیرمیزی الچه):

این نوع آلوچه هم عین آلوچه سفید هست فقط رنگش خیلی قرمز هست و ترش و آبدار هست و ما بیشتر باهاش آش درست می کنیم و درختش خیلی خیلی زیباست وبرای لواشک هم گزینه خوبی به شمار می رود به غیر از اینکه در خشکبار هم به کار برده می شود البته تو این عکس رسیده اش است و با آلو قرمز هم فرق دارد 

 

آلوچه پاییزی(پاییز الچه سی):

این نوع آلوچه همانطور که از اسمش پیداست در فصل پاییز می رسد و زمان خوردنش این فصل است یعنی اواسط مهر ماه ولی در عوض خیلی خیلی مچسبد چون در این فصل دیگر گوجه سبزی نیست که بخوریم پس بهترین طعم را می دهد و طعمش ملس هست و بیشتر به ترشی مایل است و رنگش عین برگهای پاییزی از چند رنگ تشکیل شده است یعنی ترکیبی از زرد و قرمز و نارنجی و ..و بهترین گزینه اش خوردن همینجوریش هست

 

آلوچه کلیه(بویرک آلچه سی):

این نوع آلوچه هم یکی ز خوشمزه ترین نوه آلوچه ها است چون طعمش یرین و آبدار و هسته اش خیلی کوچک است و قسمت گوشتیش زیادتره و چون به کلیه خیلی شبیه است به این نام معروف است میشه تو آش و خورشت هم استفاده کرد ولی بهترین گزینه اش خوردن آن به صورت میوه هست

 

آلوچه ریز(ایت آلچه سی):

این نوع آلوچه خودرو است یعنی هیچ نوع پیوستی روی این نوع درخت انجام نشده است وبه همین جهت آلوچه هایش خیلی ریز در حد فندق هست و درختش خیلی پر بار هست و محصول زیادی ازش برداشت می شود و طعمش از ترشی به تلخی مایل است و" ایت " در زبان ترکی یعنی سگ که فکر کنم چون سگ زیاد توله به دنیا می آورد و محصول این نوع درخت هم زیاد است به این نام تشبیه کردند(البته این حدس خودمه) و بیشتر در خشک کردن ازش استفاده می شودکه در لواشک ازش استفاده می کنند 

و ...