با سلام امیدوارم خوب و خوش باشید یکی از خورشتهای ما آذری ها که بیشتر تو فصل زمستان پخته میشه این خورشت هست چون بیشتر خورشتهای مربوط به آذربایجان تو  فصل زمستان توش آلو هست حالا بماند که این خورشت با وجود زحمت کم و زود آماده شدنش خیلی خوشمزه هست و ترشی آلو یک طعم مطبوع و مطلوبی به  خورشت میده


مواد لازم:

گوشت خورشتی تکه شده ....................................300 گرم

هویج........................................................... نیم کیلو گرم

آلو خشک .....................................................حدود 20 عدد

پیاز ...........................................................یک عدد متوسط

رب گوجه فرنگی...................................یک قاشق غذاخوری پر

نمک ..............................................................به میزان لازم

روغن مایع................................................4 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

 ابتدا آلو را خیس می کنیم

بعد گوشت را می گذاریم تا بپزد

سپس هویج را نیز خلال می کنیم به اندازه سیب زمینی سرخ کرده و بعد با نصف لیوان آب می گذاریم تا بپزد البته در حد نیم پز

حالا پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم

بعد گوشتمان را که نیم پز شده است آبش را نگه داشته و خود گوشت را به پیاز سرخ کرده اضافه و کمی تفت می دهیم

حالا در یک قابلمه یا تابه گود هویج را با روغن تفت می دهیم 

سپس مخلوط گوشت و آلوی خیس خورده را به هویج اضافه کرده

و حدود  2 لیوان روی آن آب داغ ریخته و می گذاریم تا همه مواد طعمش به خورد هم برود و جا بیفتد(اگر اب گوشت باقی مانده باشد از آب گوشت استفاده کنید) که حدود 15 دقیقه طول میکشه

در انتهای پخت رب را در کمی آب حل کرده و به خورشت اضافه کرده و نمکش را میزان کرده و منتظر می مانیم تا آبش کشیده شود حدود نیم لیوان آب داشته باشد کافی است 

خورشت ما حاضر است بفرمایید نوش جان

سوال  نکات مهم:

  1. چون آلو ترش است بنابراین نیازی به آبلیمو ندارد اگر دوست داتید اضافه کنید
  2. 300 گرم گوشت تقریبا 10 الی 12 تکه گوشت خورشتی می شود و نیم کیلو هویج دو عدد هویج بزرگ است 
  3. این خورشت بیشتر به صورتی که به روغن بیفتد مصرف می شود اگر آبکی دوست داشتید قبل از کشیده شدن آبش از روی حرارت بردارید
  4. بهترین نوع آلو خشک آلویی به نام " آلو بخارا" است 
                                                      اینهم از نزدیک