با سلام  با یکی از تنقلات مخصوص زمستان که پایه اصلیش شب یلدا هستش در خدمتتون هستم اول می خواهم کمی در مورد چغندر بگم  به چغندر پخته لبو یا لب لبو میگند بعد من تا حالا 4 نوع چغندر دیدم یک نوع به رنگ سفید و سه نوع به رنگ قرمز که به نوع سفید چغندر قند میگند که شیرین هست و تو پختش نیاز به شکر نیست و به بقیه هم چغندر قرمز میگند که یکی از سه نوع قرمزش هم عین چغنر قند هست و فقط رنگش قبل از پختن فرق داره و بعد از پخت میشه عینه چغندر قند به چغندر قرمز دایره ای پخته لبو چرخی هم میگند و هم اینکه از برگ چغندر در آش و سبزی خورش و بورانی و ترشی استفاده می کنیم البته بگم که ما به انواع لبو در حین پختن دوشاب یا شکر اضافه می کنیم تا مثل شکلات شود در ضمن چغندر در زبان ترکی میشه " بینه=bina "



مواد لازم:

چغندر قندی یا قرمز.................................2 کیلو

دوشاب...............................................2 فنجان

 

این چغندر قند هست که رنگش سفید هست و شیرینه البته نوع قرمز رنگ اونهم وجود داره درست به این شکل که فقط رنگش قرمز معمولی هست و طعمش یک کم شور هست

اینهم همون چغندر قرمزی هست که شکلش عین چغندر قندی و رنگش قرمز معمولی هست و طعمش کمی هم شور هست و به چغندر گاوی معروف است که بیشتر برای خوراک دام ازش استفاده می کنندکه من عکسش رو از ویکی پدیا پیدا کردم 

اینهم چغندر قرمز دایره ای شکل هست که شیرین هست و وقتی می جوشه رنگش از بین میره و میشه عین چغندر قرمز و اون لبو قرمز که ترشی ازش تهیه می کنند رنگ و شکلش عین این هست و فقط بعد از پخت هم رنگش ثابت و قرمز هست و ازش برانی و ترشی درست می کنند و رنگ یک رنگ طبیعی خوراکی هست

اینهم چغندر قرمز که از جام نیوز برداشتم ازش لبو ترشی و برانی و رنگ خوراکی و سالاد و ... تهیه می کنند

من روش پخت هر دوتا رو گذاشتم

چغنر سفید یا قندی

ابتدا با برس آشپزخانه چغندر را خوب می شوییم و پوستش را می کنیم و رگ و ریشه اش را می گیریم

سپس به دلخواه تکه تکه می کنیم من مکعبی بزرگ خوردش کردم

سپس با درون قابلمه ریخته و رویش آب می ریزیم و می گذاریم تا بپزد البته از قابلمه بزرگ استفاده می کنیم یا هنگام پخت درب قابلمه را کمی باز می گذاریم تا سر نرود که حدود 5 الی 6 ساعت طول می کشد تا پخته شود

 سپس دوشاب را اضافه می کنیم

 و می گذاریم تا دوشاب بجوشد و به خورد لبو برود

 

که این شکلی شود

 اینهم مال چغندر بالاست

ابتدا چغندر را شسته و رگ وریشه اش را گرفته و پوستش را می گیریم

بعد درون قابلمه ریخته و درسته یا خورد شده و رویش آب می ریزیم تا بپزد که حدود 3 الی 4 ساعت طول می کشد اینن نسبت به بالایی زودپز هستش

بعد دوشاب را اضافه می کنیم و منتظر می مانیم تا دوشاب به خورد لبو برود 

که بعد از پخت اینجوری میشه

 بعد از برش دادن لبو

 

سوال  نکات مهم:

  1. اضافه کردن دوشاب اختیاری است که اگر دوست نداشتید لب شیرین می شود
  2. از انواع چغندر می توان برای پختن استفاده کرد
  3. اگر چغندر های دیگر هم در دسترس باشد حتما عکسش را خواهم گذاشت
  4. بهترین نوع چغندر چغندری هست که توش رگ و ریشه نداشته باشه و اینو هنگام خرید دقت کنید سطحش صاف باشه
  5. خوردن لبو برای درمان یبوست مفید است ولی اگر زیاده روی شود دچار اسهال شدیدی می شود
اینهم لبو قالب زده شده
                                    (رنگ تیره ای ها مال چغندر سفید هستش)