با سلام خدمت دوستان عزیز با یکی از ترشی های قدیمی در خدمتتون هستم که فوق العاده خوشمزه وخوش عطر هست البته ما به سه روش درست می کنیم که اختیار خودتان هست که کدوم را انتخاب کنید البته منظورم نوع سبزیجات و سرکه هست که من اینجا هر سه تاش رو نوشتم دوست داشتید امتحان کنید


مواد لازم:

پیاز قرمز ریز ترشی.......................................... 2 کیلو

سبزی معطرشامل ریحان و نعناع تازه.............جمعا نیم کیلو

سرکه سفید............................................به میزان لازم

نمک......................................................به میزان لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا حدود چند ساعتی پیاز ها را درون آب خیس می کنیم تا خیس خورده و پوست کندنشون راحت بشه

بعد پوست کنده و رویشان نمک پاشیده و حدود 5 ساعت می گذراریم تا آب تلخششان جدا شودو نمک به خورد پیاز ها برود

بعد ظرف ترشی را آماده کرده یک لایه از سبزیجات معطر و یک لایه از پیاز ها تا موادمان تمام شود بعد سرکه سفید را ریخته تا جایی که روی پیاز ها را بپوشاند

بعد دو سه روز اول در دمای معمولی اتاق و سپس در جای خنک نگه می داریم که بعد از ده روز آماده خوردن است

 

روش دوم :


 

مواد لازم 2:

پیاز قرمز ریز ترشی ..............................دو کیلو

پودر نعناع خشک............................نصف پیمانه

نمک و سرکه معمولی ...................به میزان لازم

 

طرز تهیه 2:

ابتدا حدود چند ساعتی پیاز ها را درون آب خیس می کنیم تا خیس خورده و پوست کندنشون راحت بشه بعد پوست کنده و رویشان نمک پاشیده و حدود 5 ساعت می گذراریم تا آب تلخششان (تو ترکی بهش میگیم ساسیخ که مربوط به بوی پیاز هست که معادل فارسیش رو نمی دونم ) جدا شود و نمک به خورد پیاز ها برود

بعد نعناع ها را با پیاز ها خوب مخلوط کرده و درون ظرف موردنظر ریخته و رویش سرکه ریختهو دربش را گذاشته و حدود دو روز در دمای محیط و بعد به مدت 10 روز در جای خنک نگه می داریم تا آماده مصرف شود

 

بعد از آماده شدن 

 

روش سوم:

 


 

مواد لازم 3:

پیاز  قرمز ریز ترشی......................................2 کیلو

ریحان تازه.....................................یک دسته کوچک

نعناع خشک و زره خشک .......................نصف پیمانه

نمک و سرکه سفید............................به میزان لازم

 

طرز تهیه 3:

ابتدا حدود چند ساعتی پیاز ها را درون آب خیس می کنیم تا خیس خورده و پوست کندنشون راحت بشهبعد پوست کنده و رویشان نمک پاشیده و حدود 5 ساعت می گذراریم تا آب تلخششان جدا شودو نمک به خورد پیاز ها برود بعد در یک ظرف پیاز ها را ریخته و رویشان سرکه ریخته تا دو سه ساعت بماند

سپس  درون ظرف ترشی  یک لایه از سبزی خشک و ریحان و بعد پیاز تا موادمان تمام شود و رویش سرکه ریخته و دربش را گذاشته و حدود دو روز در دمای محیط و بعد به مدت 10 روز در جای خنک نگه می داریم تا آماده مصرف شود

بعد از ده روز 

 

 سوال نکات مهم:

  1. سبزی و سرکه ترشی اختیاری می باشد
  2. سرکه سفید باعث می شود تا رنگ قرمز پیاز تجزیه شده و رنگ زیبایی به پیاز و تری بدهد
  3. دلیل اینکه گفتم دو روز در دمای محیط  نگهداری شود باعث ترد شدن پیاز ها می شود
  4. این ترشی در کنار یک غذای قدیمی آذربایجان به نام "اریشته"که همون رشته برشته خانگی که مثل پلو دم می کنند بسیار خوشمزه است