میلاد امام رضا (ع) مبارک   

 با سلام و تبریک و تهنیت به مناسبت میلاد امام رضا (ع) منبع خیر و برکت کشورمان امروز با یک دسر یا بهتره بگم کیک در خدمتتون هستم چون من این شارلوت را از تیلا خانم یاد گرفتم و ایشون هم از الهام جون(غذای متفاوت) که ظاهر شارلوت من با شکل شارلوت هر دوشون متفاوته چون روشم را کمی تغییر دادم و به جای شارلوت کیکش کردم ولی چیزی که توی همه روش ها یکیه فوق العاده خوشمزه بودنش هست به هر حال فرصتی شد تا دستور کیک شیفون را هم بذارم  به نظر خودم کیک شیفون میتونه گزینه مناسبی به جای کیک اسفنجی باشه چون روش تهیه اش خیلی راحت تر از کیک اسفنجی هست 


اول از همه توضیح بدم که من دوتا کیک شیفون پختم یکی ساده و دیگری کاکائویی پس شما دوبار از مواد پایینی استفاده کنیدو دوتا کیک 6 تخم مرغی درست کردم
 مواد لازم :

تخم مرغ ..................................................................4 عدد

آرد....................................................................... 190 گرم 

شکر ................................................................... 140 گرم 

بکینگ پودر....................................................1 قاشق مرباخوری

وانیل.................................................یک هشتم قاشق چایخوری

آب.........................50 میلی لیتر ( معادل یک چهارم پیمانه سرخالی )

روغن مایع ................50 میلی لیتر ( معادل یک چهارم پیمانه سرخالی )

پودر کاکائو.................1 قاشق غذاخوری پر (در صورت استفاده از پودر کاکائو ، 1 قاشق غذاخوری هم از آرد کم میکنیم) 

نکته : برای تهیه ی کیک شیفون 6 تخم مرغی به ازای هر تخم مرغ اضافه ، 25 گرم آرد و 25 گرم شکر اضافه کنین .

 

طرز تهیه کیک شیفون:

تخم مرغ ها و شکر و وانیل رو به مدت 6 دقیقه با همزن برقی میزنیم تا کاملا حجیم بشه ...

 

آرد و بکینگ پودر و کاکائو رو الک کرده و یک پیمانه اش رو به مایه  اضافه میکنیم .

سپس آب و روغن و در انتها مابقی آرد رو اضافه کرده و به شکل دورانی هم میزنیم تا یکدست بشه . 

یه قالب مناسب انتخاب کرده و توشو با کاغذ روغنی میپوشونیم 

اینهم بقیه مراحل کیک شیفون کاکائویی:(بعد از زدن تخم مرغها )

آرد رو با پودر کاکائو خوب مخلوط و الک می کنیم و بعد به مایه تخم مرغ اضافه می کنیم سپس روغن مایع و آب را اضافه کرده و بعد بقیه آرد مخلوط شده با کاکائو را اضافه می کنیم و خوب همزده درقالب می ریزیم

مایه رو تو قالب ریخته و به مدت 1 ساعت و ربع و با حرارت 170 درجه ی سانتیگراد ، تو طبقه ی وسط فر قرار میدیم تا بپزه . ( برای من 50 دقیقه طول کشید ، بسته به حرارت فر ، بعد از 40 دقیقه مرتب با خلال دندون یا چنگال تست کنین که پخته یا نه ) 

بعد از این که کیک رو از فر درآوردیم ، روش یه پارچه میندازیم و بعد از یکساعت از قالب در میاریم . 

حالا از این جا به بعد روش من فرق میکنه که به صورت کیک درستش کردم ولی تو خود دستور اینجوری بود:

(کاغذ روغنی رو ازش جدا کرده و به فاصله ی یک سانت از لبه ی کیک ، چاقو رو به عمق نیم سانت تو کیک فرو کرده و دور تا دورش رو برش زده و دوباره چاقو رو از زیر برش رد کرده و یه برش دیگه به شکل افقی بهش میدیم تا مثل یه قابلمه درش جدا بشه و بعد داخل کیک رو خالی میکنیم به نحوی که هم از کناره ها و هم از کفش یکسانت باقی مونده باشه و بعد با چند قاشق شیر کاکائو کیک رو مرطوب کرده و با موادی که برای وسطش آماده کردیم پر میکنیم ( نه پر پر ، یه نیم سانت خالی باشه که درشو میذاریم روش ، مواد بیرون نریزه ) و بعد درشو میذاریم و مابقی مواد رو و اطراف کیک میمالیم

حالا از خورده کیک هایی که از داخلش جدا کردیم ، مقداری برمیداریم ( به دلخواه ) و با مقداری از این مواد مخلوط کرده و داخل کیکی که خالی شده ریخته و یکنواختش میکنیم .

روشو پودر گردو و شکلات چیپسی ریخته و مابقی مواد رو روش میریزیم و در کیک رو میذاریم .

از موادی که اضافه اومده کل کیک رو باهاش میپوشونیم و به شکل دلخواه تزیین میکنیم )

 

روش من :

هر دو کیک را از وسط به دو قسمت برش می زنیم البته برش عرضی 

بعد روی طبقات کیک را با شیر کاکائو یا آبمیوه و یا شربت بار مرطوب کرده سپس از موادی که برای داخل شارلوت درست کردیم مالیده و بعد موز و گردوی خردشده و یک درمیان به همین صورت ادامه می دهیم من از یک برش کیک شیفون کاکائویی استفاده نکردم 

سپس با موادمان روی کیک را پوشانده و بقیه مواد را داخل یخچال می گذاریم تا کمی ببنده و کیک رو هم داخل یخچال می گذاریم 

سپس بعد از دو سه ساعت از یخچال در آورده با بقیه مواد باقی مانده را توی قیف ریخته و روی کیک را به دلخواه شکوفه می زنیم 

مواد لازم برای داخل شارلوت : (من برای داخل طبقات کیک و روی کیک استفاده کردم)

پنیر خامه ای .........................................................200 گرم

شکلات صبحانه.................100 گرم ( حدودا 2 قاشق غذاخوری پر )

شکلات چیپسی.............................................یک چهارم لیوان

خامه فرم گرفته شیرین.............................................200 گرم

شکلات تخته ای.............................................150 تا 200 گرم

پودر ژلاتین .................................................3 قاشق مرباخوری

پودر قند ................................................2 قاشق غذاخوری پر

 

طرز تهیه :

پودر ژلاتین رو با مقدار کمی آب سرد مخلوط کرده و به مدت 30 ثانیه تو ماکروویو یا روی بخار آب قرار میدیم تا شفاف بشه . ( رو حرارت غیر مستقیم این کارو انجام میدیم )

شکلات تخته ای خرد شده رو هم به مدت 3 دقیقه تو ماکرو ویو قرار میدیم و هر یک دقیقه همش میزنیم تا ذوب بشه ( یا اینکه رو حرارت غیر مستقیم این کارو انجام میدیم )

بعد پودر ژلاتین و شکلات ذوب شده رو با هم مخلوط میکنیم .

پودر قند و خامه ی فرم گرفته و پنیر خامه ای و شکلات صبحانه رو با همزن میزنیم و سپس مخلوط شکلات و ژلاتین رو بهش اضافه کرده و میزنیم تا یکدست بشه .

 

نمای بالایی کیک

اینهم برش خورده کیک

 

اینهم بافت لطیف کیک شیفون

 

 

 سوال نکات مهم:

  1. موادی که برای داخل شارلوت استفاده میشه ، فیلینگ مناسبی برای لا و پوشش کیک های تولده . نیازی نیست که حتما این همه وقت صرف خالی کردن کیک و ... بشه ... میتونین کیک رو به دو قسمت تقسیم کرده و از این مواد لاش بذارین و روی کیک رو هم بپوشونین .
  2. من برای کیک ها از دوتا قابلمه به قطر 20 سانت استفاده کردم
  3. من از خامه فرم گرفته (کرم شانتی) با طعم پرتقال استفاده کردم به همین جهت کرم کمی متفاوت هست