با سلام مجدد طبق قولی که داده بودم امروز اومدم با یک نوع عدس پلویی که بیشتر غذای زمان دانشجویی ما بود و از آنجایی که من به روش خودم خیلی دوست دارم اینو میذارم عدس پلو قبلی را می تونید اینجا ببینید


مواد لازم :

برنج .........................................................3 پیمانه

گوشت چرخ کرده ........................................نیم کیلو

پیازمتوسط.....................................................یک عدد

عدس ........................................................ 250 گرم

کشمش پلویی..............................................250 گرم

نمک فلفل زرد چوبه ................................به میزان دلخواه

روغن ...............................................4 قاشق غذاخوری

سیب زمینی .............................................2 عدد بزرگ

 

طرز تهیه :

از چند ساعت قبل برنج  و عدس را جداگانه خیس می کنیم 

حالا عدس ها را با یک لیوان آب می گذاریم تا پخته شود نه در آن حد که له شود و از پوستش در آید در حد نیم پز 

 

کشمش ها را در ظرف دیگری که کمی روغن ریختیم تفت می دهیم همین که کشمش ها باد کردند از روی حرارت بر می داریم 

در این مرحله پیاز را که نگینی خرد کردیم را سرخ کرده و کمی زرد چوبه بهش اضافه می کنیم بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و بعد تفت داده و سپس با کشمش که قبلا تفت دادیم مخلوط کرده و نمک وفلفل را میزان می کنیم

 

  برنج را آبکش می کنیم  فقط نکته ای که در اینجا وجود دارد اینه که 5 دقیقه مانده به آبکش کردن برنج عدس پخته شده را درون قابلمه ریخته و می گذاریم تا همراه برنج بجوشد و کمی طعم برنج را به خود بگیرد بعد برنج را آبکش می کنیم  

 

 

در این مرحله ته قابلمه مورد نظر ته دیگ مناسب مثل نان یا سیب زمینی انداخته ( به عنوان ته دیگ ) بعد یک لایه از برنج و عدس و یک لایه از موادمون و همینطور ادامه می دهیم تا برنج و مواد مان تمام شود در آخر هم روغن  را رویش می دهیم

 

سپس می گذاریم تا دم بکشد که حدود نیم ساعت طول می کشد در این مدت سیب زمینی ها را به اندازه حبه قند خرد کرده و سرخ می کنیم و بعد از دم کشیدن عدس پلو با پلو خوب مخلوط کرده و بعد نوش جان می کنیم

 

 بفرمایید نوش جان

 

سوال نکات مهم :

  1. می توانید به جای پختن عدس آن را از چند ساعت قبل خیس کنید
  2. به جای گوشت چرخ کرده از سینه مرغ قطعه قطعه شده می توانید استفاده کنید
  3. به جای کشمش می توانید از خرما و یا هردو استفاده کنید 
  4. عدس ضد عطش است به همین جهت پختن عدس در سحری ماه مبارک رمضان توصیه می شود
  5. از جمله خاصیت هایی که عدس دارد برای مادرانی که شیر کافی ندارند خوردن غذا هایی که شامل عدس است توصیه می شود یعنی عدس شیر را زیاد می کند ولی کسانی که به چاقی حساسیت دارند وبه اصطلاح در رژیم به سر می برند باید توجه کنند  متفکر که عدس خیلی زود باعث چاقی می شود
                                                 
                                                    عدس پلو از نزدیک