با سلام و تشکر از همه دوستان عزیزم که در این مصیبت با ما همراه بودند و تشکر از رهبر عزیزمان که حضور سرزده شان تسکین بزرگی بود بر آلام ما آذربایجانی ها مخصوصا مردم زلزله زده و اما در مورد بامیه که من اول ماه مبارک می خواستم بذارم ولی به دلیل روزه و بعدش هم زلزله نتونستم بذارم شاید تو این دو سه روز باقی مانده به دردتون خورد البته بگم که من بعضی وقتها به غیر از ماه مبارک درست می کنم البته به شکلهای مختلف و یک چیز دیگه در مورد بامیه خودم کشف کردم فکر کنم شکل و اسم شیرینی بامیه را از روی گیاه بامیه برداشتند چون هم کنگره هاش و هم اندازه اش شبیه گیاه بامیه است و نکته دیگه اینکه به نظر خودم بهترین بامیه اینه که خوب برشته شده باشه یعنی رنگش خوب باشه و دوم داخلش خمیر نباشه و شربت به داخلش نفوذ کرده باشه و بیرونش خشک و درونش نرم باشه


مواد لازم:(برای خمیر بامیه)

آرد ........................................................................یک پیمانه

آب معمولی.............................................................یک پیمانه

تخم مرغ ............................................................2 الی 3 عدد

شربت بار ...........................................2 الی 3 قاشق غذاخوری

روغن مایع یا جامد.......................................یک قاشق غذاخوری

مواد لازم برای شربت بامیه:

شکر ....................................................................نیم کیلو

آب...................................................................... یک پیمانه

گلاب ..........................................................یک چهارم پیمانه

جوهر لیمو.......................................یک هشتم قاشق چایخوری

زعفران غلیظ........................................1 الی 2 قاشق غذاخوری

چون شربت بامیه باید ولرم باشه اول شربتش رو درست میکنیم تا ولرم بشه

طرز تهیه:

ابتدا شکر و آب را درون قابلمه ریخته و هم می زنیم تا شکر  در آب حل شود بعد روی حرارت ملایم گذاشته تا بجوشد و کمی غلیظ شود البته نه در حد قوام آمدن بعد زعفران و گلاب و جوهر لیمو را اضافه کرده و می گذاریم تا یکی دو جوش نیز بزند و غلظت قبلی خودش را به دست آورد بعد می گذاریم تا ولرم شود

طرز تهیه خمیر:

طرز تهیه خمیر بامیه عین خمیر نان خامه ای است

اول آب را درون تابه تفلون می ریزیم و روی حرارت گذاشته روغن و شربت بار را اضافه می کنیم و می گذاریم تا حبابهای روی آب ظاهر شود یعنی زمانی که آماده جوش آمدن است

 بعد که همین که آب به جوش آمد آرد را اضافه می کنیم به یکباره و هم می زنیم تا بوی خامی آرد گرفته شود تا زمانی که خمیر در وسط تابه جمع شود که حدود 5 دقیقه طول میکشه 

حالا کارمون از اینجا شروع میشه چون اگر این مرحله رو به خوبی انجام ندهیم شربت به داخل بامیه نفوذ نمی کندخمیر جمع شده را با پشت قاشق درون تابه پهن می کنیم تا با این کار خامی خمیر را بگیریم که من حدود 10 دقیقه این کار را کردم در این میان اگر خمیر به تابه چسبید اشکالی ندارد این کار اجتناب ناپذیر است

بعد از روی حرارت برداشته و درون ظرف گودی گذاشته تا خمیر خنک شود

بعد تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم  و با همزن یا دست هم می زنیم و غلظت خمیر را بررسی می کنیم و اگر لازم بود تخم مرغ بعدی را اضافه می کنیم 

من خودم 2 تا تخم مرغ و نصفش را اضافه کرده چون دیدم غلظتش اینجوری برای قیف مناسبه که اینجوری میشه

روغن فراوان را درون قابلمه یا ظرف گود می ریزیم 

حالا خمیر را درون قیف با ماسوره کنگره دار یا شکوفه می ریزیم و قیف را فشار داده و به اندازه دلخواه با قیچی سبزیجات که لبه هاش را به روغن آغشته کردیم برش می دهیم تا زمانی که ظرف مان پر شود البته نباید زید پر شود چون بامیه بعد از سرخ شدن حجمشان دو سه برابر می شود که نباید جاشون تنگ باشه

بعد روی حرارت کم می گذاریم تا بامیه ها خوب برشته شوند 

و همانطور داغ داغ درون شربت ولرم می ریزیم و حدود 5 دقیقه می گذاریم تا شربت به خورد بامیه ها برود البته می تونید یکی از بامیه ها را نصف کنید و ببینید که شربت به خوردشان رفته یا نه ولی اگر زیاد توی شربت بماند بامیه نرم می شوند که من دوست ندارم   

حالا از شربت خارج کرده و درون صافی می گذاریم تا شربت اضافی گرفته شود

بامیه ها آماده است نوش جان

 

                            اینهم داخل بامیه که شربت کاملا نفوذ کرده

 

سوال  نکات مهم:

  1. در اضاف کردن تخم مرغ به خمیر بامیه دقت کنید ممکن است کمتر یا بیشتر لازم شود  باید به حدی باشد که به راحتی از قیف بیرن بیاید و نه شل و نه سفت  ولی اگر زیاد از حد باشد بامیه در هنگام برشته شدن ترک برمی دارند
  2. زعفران دلخواهی است و بیشتر برای خوشرنگ شدن بامیه
  3. شربت بار برای برشته شدن و براق شدن بامیه استفاده می شود یعنی سرخی رنگش را بهتر می کند
  4. برای کمتر مصرف شدن روغن از ظرف گود کوچک استفاده کنید
  5. من با این میزان شربت یکبار بامیه و یکبار زولبیا درست کردم
                                             اینهم بامیه در سایز های مختلف