با سلام و تبریک میلاد فرخنده کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) البته با یک روز تاخیرطبق قولی که داده بودم با آلبالو پلو اومدم یک غذای ترش و شیرین که به اصطلاح بهش میگیم ملس که طرفدار های زیادی داره و بیشتر سر سفره مجلس هامون جا داره البته بعضی ها هم هستند که غذای این طعمی دوست ندارند و بیشتر غذای یک طعمی مثل ترش یا شیرین دوست دارند خوب به هرحال امیدوارم درست کنید و برای افطار میل نموده و ما را از دعای خیرتان بی بهره نگذارید 


مواد لازم:

برنج......................................................................3 پیمانه

سینه مرغ....................................................... یک عدد بزرگ

مربای آلبالو.......................................5 الی 6 قاشق غذاخوری

آلبالو تازه........................................................... نصف پیمانه

زعفران دم کرده........................................یک قاشق غذاخوری

پیاز ............................................................یک عدد متوسط

نمک ...............................................................به میزان لازم

روغن.........................................................3 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

از قبل برنج را خیس می کنیم

هسته آلبالو تازه را در آورده و می گذاریم تا کمی آبش در بیاد که حدود 2 قاشق لازم داریم و حدود 2 قاشق شهد مربا هم لازم داریم که از قبل از شهد در می آوریم تا مربامون بدون شهد باشه برای دیدن طرز تهیه مربا اینجا مراجعه کنید

سینه مرغ را تکه تکه کرده باپیاز که چهار قاچ کردیم و زعفران و نمک و برگ بو یا یک عدد هویج می گذاریم تا بپزد و حدود نصف لیوان آبش باقی بماند

برنج را جوشانده و کمی زنده برداشته و آبکش می کنیم

بعد کمی روغن ریخته ته دیگ مورد نظر را چیده (فقط مواظب باشید هر ته دیگی که استفاده می کنید توجه کنید که شهد مربا باعث سوختن ته دیگ نشود من به همین جهت بیشتر از در قابلمه های کوچکتر که به ته قابلمه ام می خورد استفاده می کنم)

و  بعد به ترتیب کمی از برنج را ریخته  

بعد مربای آلبالو بعد مرغ پخته شده و بعد آلبالو تازه هسته گرفته و به این صورت ادامه می دهیم تا برنج و موادمان تمام شود

حالا آب مرغی را نگه داشته بودیم را به همراه روغن و کمی اآب آلبلویی که گفتم و شهد مربا را مخلوط کرده و روی برنج مان می دهیم 

 بعد من برای بهتر دم کشیدن یک کیسه فریزر رو باز کرده و روی پلو کشیدم و دم کنی را گذاشته و می گذاریم تا دم بکشه که حدود 45 دقیقه طول کشید

 

سوال  نکات مهم:

  1. بهترین برنج برای پلو ها برنج دانه بلند است
  2. می توانید آلبالو تازه را حذف کنید بنابراین آلبالو پلو شیرین خواهید داشت
  3. برگ بو و پیاز و یا هویج و یا یک شاخه کوچ کرفس برای گرفتن بوی زخم مرغ است
  4. به جای زعفران می توانید از زردچوبه اصل استفاده کنید
  5. این غذا اصولا با خلال پسته تزیین میشه من چون نداشتم با پودر پسته جایگزین کردم
  6. برای دم کشیدن ابتدا 5 دقیقه زیر شعله را زیاد کرده و سپس بعد از اینکه بخار بلند شد شعله را ملایم کرده و می گذاریم تا دم بکشد

                                           خوشمزه   نوش جان  خوشمزه