سلام امیدوارم خوب و خوش و سلامت باشید و نماز روزه هاتون مورد قبول درگاه الهی این حلوا مال شهر ارومیه است و من چندین دستور را برای پیدا کردن دستور اصلی امتحان کردم تا بالاخره طعم و قیافه اش شد این ، که طعم اصلی رو میداد البته من خیلی دنبال دستور تهیه این حلوا گشتم و فکر کنم همین مواد بوده اینو میگم که دوستان ارومیه ای نیاند بگند این نبوده در ضمن ما بیشتر تو شب یلدا از این نوع حلوا استفاده می کنیم که یکی از سوغاتی های معروف شهر ارومیه است 


مواد لازم:

هویج ..............................................5 عدد بزرگ(حدود نیم کیلو)

دوشاب (شیره انگور)..................................................یک پیمانه

مغز گردو.................................................................یک پیمانه

وانیل.............................................................یک هشتم ق چ

شکر.....................................................................یک پیمانه

 

طرز تهیه:

ابتدا هویج ها را با دست یا رنده درشت خرد می کنیم باید از رنده درشت خلالی استفاده کنید چون بعد از شکر پاشی آب پس داده و کوچک می شوند

بعد شکر پاشی کرده و به مدت یکساعت می گذاریم تا آب پس دهد

بعد درون تابه ریخته و روی حرارت ملایم گذاشته تا بجوشد و هویج ها بپزندو آبش کشیده شود من در طول پخت درب تابه رو گذاشته بودم

بعد از اینکه آبش کشیده شد گردو و دوشاب را ریخته و شروع به هم زدن می کنیم تا دوشاب نسوزد بنابراین از هم زدن حلوا دست نکشید و در آخر وانیل را اضافه کرده و وقتی دیدیم یکی دو قاشق از دوشاب ته تابه مانده از روی حرارت برمی داریم

حلوای ما آماده است بعد از سرد شدن میل فرمایید

من تو اینترنت دیدم که یک مدل برای حلوا غلطاندن حلوا تو پودر نارگیل بود بنابراین اینهم یه مدل برای خوردنش

 

سوال نکات مهم:

  1. من اینو از تو اینترنت پیدا کردم و یک کمی توش دستور بردم ولی هر چی گشتم منبعش رو پیدا نکردم اگر آشپز محترم این دستور رو دید اطلاع دهد تا منبعش ذکر گردد
  2. اگر دوست نداشتید گردو ها نرم شود گردو ها را هنگام برداشتن حلوا از روی حرارت اضافه کنید
  3. می توانید میزان دوشاب رو کم یا زیاد کنید