باسلام و تبریک حلول ماه مبارک رمضان خدمت شما دوستان عزیزم امروز با شربت آلبالو در خدمتتون هستم که هنوز تو شهر ما موجودیتش برقراره و شهر های دیگه را نمی دونم لزوم یادگیری این شربت برای کسانی که می خواهند مربای آلبالو را یاد بگیرند واجبه البته همه دیگه تو پخت شربت و مربای آلبالو استادند. چون مربا بعد از شربت گیری آلبالو درست میشه و چون نکات مهمی برای درست درآوردن رنگش وجود داره پس نکات را خوب به خاطر بسپارید


مواد لازم:

آلبالو.......................................2 کیلو

شکر........................................2 کیلو

 

طرز تهیه:

ابتدا آلبلوها را شسته و دمشان را می گیریم

بعد با هسته گیر هسته های آلبالو را به شکل زیر می گیریم

سپس درون یک قابلمه متناسب (باید سر قابلمه  کمی خالی باشد تا برای جوشیدن جا باشد و شربت سر نرود) با مقدار آلبالوها یک لایه آلبالو یک لایه شکر می ریزیم تا زمانی که البالو و شکر تمام شود 

بعد به مدت یک روز (24 ساعت) می گذاریم تا بماند و آبش را پس دهد البته این یکی دو ساعت بعد از شکر پاشی هست که کمی آب پس داده

سپس قابلمه را روی اجاق گاز گذاشته و با حرارت متوسط رمی گذاریم تا بجوشد و شربتش به قوام آید در مدت جوشیدن کف روی شربت را باکفگیر بر می داریم و نمی گذاریم تا سر برود

حالا شربت را وارسی ی کنیم تا ببینیم که شربت قوام آمده یا نه به این منظور زود درون یک بشقاب یا نعلبکی کمی از شربت را می ریزیم و صبر می کنیم تا کمی سرد شود و با دست به سرازیر می گیریم اگر به آسانی روان نشد شربت ما آماده است

حالا قابلمه را زمین گذاشته تا کمی ولرم شودسپس از یک صافی رد می کنیم به این صورت که با ملاقه درون صافی می ریزیم تا زمانی که شربت باقی مانده برای مربا کافی باشد تا مربا خشک نشود 

شربت ما آماده است ولی مربا کمی کار دارد که در پست بعدی توضیح می دهم

 

 سوال نکات مهم:

  1. هرگز در درست کردن شربت آلبالو از اب استفاده نکنید چون باعث کدر شدن رنگ آن می شود انگار که درون شربت کمی هم خاک ریخته باشید
  2. به قوام آمدن شربت دقت فرمایید چون اگر بیش از حد بجوشد باعث کدرشدن رنگ آن و  یک رنگ تیرگی به شربت می دهدو هم اینکه شربت شکرک می زند
  3. من از جوهر لیمو در میوه های ترش استفاده نمی کنم شما اگر نگران شکرک زدن شربت و مربایتان هستید می توانید اضافه کنیدچند دقیه به قوام آمدن
  4. من از این مقدار دو لیتر شربت به دست آوردم البته میزان شربت و شکر بستگی به ترشی آلبالو و آبدار بودن آن دارد و همچنین هر چقدر آلبالو ها بزرگ باشد مربا شکیل تر خواهد شد
  5. این مربا به مدت طولانی درون یخچال قابل نگهداری است مثلا خودمن بیش از دوسال نگهشون می دارم
                                                  خوشمزه   گوارای وجود خوشمزه