با سلام خدمت شما دوستان عزیز امروز با یک خورشت قدیمی ایرانی که متعلق به منطقه آذربایجان است در خدمت شما هستم البته الان این خورشت در همه جای ایران پخته می شود و دستور بعضی از آنها باهم متفاوت است به هر حال این خورشت خیلی خیلی خوشمزه است و باید بگم که تو خونه ما هفته ای حداقل دوبار پخته می شود در ضمن بگم که من در دو پست متفاوت تهیه خورشت رو گذاشتم چون ما برای مجالس به این روش تهیه می کنیم ولی برای ناهار یا شام خودمون به روش پست بعدی می پزیم تینا جان اگر دیر شد خیلی خیلی ببخشید 


مواد لازم:

گوشت.................................................... 300 گرم

لوبیا چیتی یا قرمز.....................................نیم پیمانه

سبزی خورشت (شامل تره ،گشنیز،شوید،شنبلیله،جعفری و اسفناج).........500 گرم

پیاز ...............................................یک عدد متوسط

نمک و زردچوبه ....................................به میزان لازم

لیمو عمانی...................................................4 عدد

روغن ............................................4 قاشق غذاخوری

رب...............................نصف قاشق غذاخوری(اختیاری)

طرز تهیه:

اول از همه لوبیا را چند ساعت قبل خیس می کنیم و بعد درون قابلمه ریخته و می گذاریم تا چند جوش بزند بعد آبکش می کنیم تا آب کدر و قرمز رنگ لوبیا خارج شود

حالا در ظرفی دیگر گوشت را که تکه تکه کردیم درون آب جوش ریخته و می گذاریم تا به جوش آید و کف روی آن را جمع می کنیم 

 بعد سبزی خورشت رو تهیه می کنیم یعنی پاک کرده و شسته و بعد خرد می کنیم البته من اول خرد کرده و بعد می شورم

سپس روغن را درتابه ریخته و بعد سبزی را درون آن تفت می دهیم تا سبزی ها نرم شوند (البته من اینجا از سبزی خورشتی فریزری استفاده کردم) 

بعد گوشت را که از آب آن جدا کردیم به همراه زردچوبه درون سبزی می ریزیم و تفت می دهیم 

مواد بالا را درون قابلمه ریخته و آب گوشت باقی مانده را به همراه لوبیا به محتویات قابلمه اضافه می کنیم 

و میگذاریم تا بپزدحالا چند عدد لیمو عمانی را سوراخ کرده و درون آب سرد گذاشته تا تلخی لیمو ها گرفته شود بعد از نیم ساعت درون خورشت می ریزیم

 سپس پیاز را در ظرفی دیگر تفت داده و پیاز داغ درست میکنیم و اضافه می کنیم 

بعد از اینکه خورشت ما پخت کمی رب و نمک بهش اضافه می کنیم و می گذاریم تا کمی هم بجوشد و جا بیفتد البته رب اختیاری است و می گذاریم تا آب خورشت کشیده شود

 

 

 

سوال  نکات مهم:

  1. من دوست ندارم تو غذا ها از روغن زیاد استفاده کنم شما اگر خواستید روغن روی خورشت نمایان باشد روغن اضافی استفاده کنید وکمی خورشتتان هم آبکی باشد و بیشتر بجوشد
  2. بهتر است لوبیا از چند ساعت قبل خیس شود و گرنه در هنگام پخت از پوستشان در آمده و زود له می شوند و یا چروک می شوند  
  3. من به جای نمک از یک قرص سوپ توی خورشت استفاده می کنم
  4. می توانید به جای لیمو عمانی درسته ،لیمو عمانی را بشکنید و تخمه هاش را جدا و از قسمتهای سیاه گوشتی لیمو استفاده کنیدیا آبلیمو استفاده کنید
  5. میزان سبزی به صورت پاک شده است یعنی من سبزی رو پاک کردم و قبل از شستن وزن کردم و شنبلیله 100 گرم ، تره 100 گرم  ،جعفری 100 گرم ، گشنیز 100 گرم  ، اسفناج و شوید هر کدام  50 گرم 
  6. البته شنبلیه من بدون ساقه بود و فقط برگهای لطیفش هست