با سلام خدمت همه دوستان عزیز در این  مدت می خواهم بعضی از غذاهای بهاری رو بذارم که حالا نوبت به چغاله می رسه البته من چغاله زردآلو را میگم که ما بهش میگیم چاقّالا یعنی تو زبان ترکی به اکثر میوه هایی که نرسیدند و در واقع کال هستند و شیرین نشدند اصطلاح چغاله (چاقّالا) به کار برده می شوند و برخلاف چغاله بادام که اکثرا خورشت آن را می شناسند ما بیشتر از چغاله زردآلو ترشی و بعضاً خورشتش را درست می کنیم و بیشتر به عنوان تنقلات تو زمستان می خوریم  و نمی دونم تو مناطق دیگه ایران وضعیت زرد آلوها چطوریه ولی چون اینجا منظورم شمال غرب ایران و بخصوص آذربایجان هوا سرده به غیر از دو روز اخیر که خیلی گرم بود هنوز درختان زردآلوی ما چغاله هستند و نرسیدند راستی تا یادم نرفته بگم که عکس سمت چپی شکوفه ها را که میبینید مال درخت زردآلو هستش


مواد لازم:

چغاله...............................................نیم کیلو

سرکه سفید...................................نصف پیمانه

آب...................................................یک پیمانه

نمک.............................................به میزان لازم

سبزی معطر مثل ترخون ...................... یک دسته

 طرز تهیه:

ابتدا آب را با نمک می گذاریم تا بجوشد و بعد سرد شود سپس سرکه را به آن می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم

بعد چغاله ها را خوب شسته و می گذاریم تا خشک شود 

بعد ته ظرف شیشه ای ترخون را چیده و چغاله ها را درون ظرف ریخته و سپس مخلوط سرکه را رویش می ریزیم و دربش را می بندیم و در جای خنک مثل یخچال می گذاریم تا خوب جا بیفتد

                             خوشمزه  ترشی ما بعد از چند ماه این رنگی میشه  تعجب

 

 سوال   نکات مهم:

  1. این ترشی حتما باید در جای خنک نگهداری شود
  2. چغاله ها باید قبل از اینکه هسته (بادامهایشان) سفت شود برای ترشی انتخاب گردد
  3. از این ترشی می توان در خورشت و آش نیز استفاده کرد
  4. استفاده از آب در این ترشی به خاطر اینست که چون چغاله سفت است باعث تردی چغاله ها شود 
  5. تلفظ صحیح  چاقّالا = chaggala  می باشد