با سلام و آرزوی خوبی و خوشی برای شما دوستان عزیزم امروز با یک آش قدیمی و سنتی آذربایجان در خدمت شما هستم این روزها زود زود غذاهای بهاری را میذارم که دوستان اگر خواستند غذاها رو درست کنند هنوز سبزی کوهی تو بازار موجود هست و بتونند تهیه کنندممکن نیست که فصل بهار بیاد و ما از این آش 6-5 درست نکنیم خیلی خوشمزه است جای همه شما خالی (راستی تا یادم نرفته بگم که ما تو ترکی به سبزی میگیم   " پِنجَر=penjar " و کلماتی مثل "گئوی ترجمه کلمه سبزی است نه معادل کلمه)


 مواد لازم:

بلغور...............................................................یک پیمانه

نخود.............................................................نصف پیمانه

برنج..............................................................نصف پیمانه

سبزی کوهی......................................................یک کیلو

 پیاز .......................................................یک عدد متوسط

روغن.............................................................نصف پیمانه

گوشت چرخ کرده ...................................300 گرم(دلخواهی)

پیاز برای کوفته قلقلی..................................یک عدد کوچک

نمک و فلفل .................................................به میزان لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا بلغور را با روغن و مقداری آب می گذاریم تا به جوش بیاید

وسپس نخود خیس خورده را اضافه می کنیم و می گذاریم تا حدود 5 دقیقه بپزدبعد پیاز را نگینی خرد کرده بعد به بلغور اضافه می کنیم و نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و می گذاریم تا نخود و بلغور نیم پز شود و سپس برنج را نیز ضافه می کنیم و می گذاریم تا همه مواد بپزند ولی له شوند در این حد

بعد سبزی را پاک کرده و شسته و خرد کرده ایم اضافه می کنیم و می گذاریم حدود یک ربع دیگر بپزد سپس کوفته ریزه را اضافه می کنیم و گرنه بعد از اضافه کردن سبزی باید حدود نیم ساعت بپزد چون سبزی کوهی کمی دیرپز است

پس اگر خواستیم کوفته قلقلی داشته باشد گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز که رنده کردیم مخلوط کرده و نمک و فلفل اضافه کرده و سپس در دست به صورت کوفته قلقلی در می آوریم و در کمی روغن سرخ کرده تا خوب برشته شوند بعد به آش اضافه می کنیم تا کمی بجوشد و عطر و طعم سبزی را بگیرد

                                  خوشمزه   آش ما حاضر است نوش جانخوشمزه

 

سوال  نکات مهم:

  1. من به دلخواه کوفته ریزه اضافه کردم
  2. شما می توانید به دلخواه مقدار مواد را کم یا زیاد کنید
  3. این آش با نعناع داغ و کشک و پیاز داغ خیلی خوشمزه می شود
  4. نخود که من گفتم مقدار خشک آن است بنابراین شما مقدار گفته شده را از شب قبل خیس کنید
  5. سبزی به کار رفته مثل تره کوهی  باعث لعاب آش می شود بنابراین لازم نیست برای لعاب آش از رشته استفاده کنید