با سلام و تسلیت شهادت امام علی النقی (ع) به شما دوستان عزیزامروز با دستور تهیه یک نوع نان سنتی مغزدار که مخصوص آذربایجان هستدر خمتتون هستم توی آذربایجان از هرکی که بپرسی خیتاب چیه جمله ای که در موردش بهت میگه اینه که : "نانی که توش سبزی کوهی میزارند" حالا بگذریم که توی روستا و شهرهای مختلف آذربایجان با خمیر و سبزی متفاوتی می پزند و همچنین توی تنور می پزند مثلا توی بعضی از جاها با سبزی هایی به نام تره کوهی و یا غاز ایاغی و ما خودمان با "شُور پِنجَر" درستش می کنیم به هرحال من خودم خیلی خیلی دوست دارم و فوق العاده خوشمزه است و یک کشف دیگه کردم که فکر کنم خیتاب همون کلمه قطاب باشد چون توی هر خمیر دو مغز میذارندو دیگه اینکه برای اطلاعات بیشتر در مورد سبزی های کوهی اینجا کلیک کنید


 مواد لازم:

خمیر اَردک (برای دیدن خمیر خیتاب اینجا کلیک کنید برای تهیه یک عدد خیتاب اندازه مواد گفته شده را نصف کنید)

سبزی مخصوص خیتاب مثل غاز یاغی یا تره کوهی یا شور پِنجَر....................نیم کیلو

کره......................................................................................................50 گرم

نمک ،فلفل و زرد چوبه.................................................................... به مقدار لازم

زرده تخم مرغ و کنجد و بادام برای رویه.....................................................دلخواهی

 

طرز تهیه:

بعد از اینکه خمیر رو درست کردید و گذاشتید تا خمیر ور بیاید تو این فاصله مغز خیتاب رو درست کنید 

ابتدا سبزی را خوب پاک کنید بعد شسته و سپس خرد کنید بعد درون تابه ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا آبش خوب کشیده شود

سپس سبزی را به همراه کره و ادویه ها در تابه ریخته و حدود 4 الی 5 دقیقه تفت دهید تا خوب نرم شوندبعد کنار بگذارید تا کمی خنک شود

فر را از15 دقیقه قبل گرم می کنیم بعد ظرف مورد نظر را چرب کنید من از  قالب 25 سانت استفاده کردم

حالا خمیر را در دست مثل گلوله گرد می کنیم بعد آن را صاف کرده و از مایه سبزی درون آن می گذاریم و طوری خمیر را روی آن بر می گردانیم که سبزی درون آن قرار بگیرد و پیدا نباشد 

سپس خمیر را درون قالب می گذاریم و با دست صاف می کنیم تا اندازه آن در همه جای قالب یکسان شود

و در مرحله آخر زرده تخم مرغ را روی آن مالیده و روی آن کنجد و بادام می پاشیم و در فر 210 درجه سانتی گراد به مدت 25 الی 30 دقیقه می پزیم

 

         

                                           قلب   اینهم از داخل خیتاب قلب

سوال نکات مهم :

  1. درجه فرتان را خودتان تنظیم کنید درجه و حرارت فرها متفاوت است
  2. اگر خواستید می توانید ضخامت خیتاب را کم کنید
  3. در قدیم خیتاب را درون تنور می پختند برای همین ضخامت آن را کم می کردن تا خمیرش خوب پخته شود
  4. این نان معمولا بعد از اینکه کاملا خنک شد مصرف می شود
                           تعجب    اینهم شکل تنوری خیتاب که کم ضخامته تعجب
                                 خوشمزه    اینهم برش خورده اش  خوشمزه