سلامی دوباره بعد از مدتها دوری خدمت دوستان عزیزم و خیلی خیلی ممنون که سراغم رو می گرفتید و با نظرات پر مهرتان جویای احوالم بودید امیدوارم دوباره با گذاشتن غذا های نا قابل لطفتون رو جبران کنم و اما در مورد ترشی شاید الان که این ترشی رو می بینید بگید که الان فصل ترشی درست کردن گذشته و دیگه داریم ترشیمون رو تموم می کنیم ولی به خاطر قولی که به بعضی از دوستان داده بودم این پست رو اختصاص به ترشی میدم البته اینهم بگم که ترشی مخلوط دیگه دلبخواهی شده و همه با توجه به ذائقشون موادی رو کم می کنند یا زیاد ولی این اختصاصی خودم هست یا مثلا ترشی مخلوط سئویل از خود راضی که امسال این طوری و متفاوت با سال قبل درست کردم امیدوارم بپسندید


مواد لازم :

گل کلم متوسط ................................حدود 3 کیلو

هویج .....................................................دو کیلو

بادمجان.................................................یک کیلو

کرفس.....................................................دو کیلو

فلفل دلمه ای..........................................نیم کیلو

پیاز ریز ترشی..........................................یک کیلو

مرزه و ترخون و شوید.................................نیم کیلو

خیار........................................................ یک کیلو

فلفل سبز(تند)...........................................100 گرم

سیر............................................................دو بوته

سیب زمینی ترشی......................................یک کیلو

کلم قرمز........................یک عدد کوچک(حدود نیم کیلو)

نمک......................................................به میزان لازم

سرکه.....................................................به میزان لازم

 

طرز تهیه:

از یک شب قبل کلم قرمز ها را داخل ظرف خورد می کنیم و رویش سرکه ریخته و می گذاریم تا صبح خوب رنگ کلم قرمز در آید

حالا درون یک قابلمه متوسط آب را جوش آورده کمی زرد چوبه درون آن ریخته و پوست بادمجان ها را گرفته و درسته درون آب جوش می ریزیم تا بجوشد و کم نرم شود سژس درون آبکش ریخته و شی سنگینی روی آن گذاشته تا کاملا آب آن گرفته شود بعد بادمجان ها را با قیچی یا چاقو به اندازه دلخواه یا مثل من خرد کنید و کمی نمک ریخته و کنار می گذاریم

فلفل دلمه ای را نیز خرد کرده و نمک رویش می پاشیم و می گذاریم تا آب تلخ آن نیز خارج شود

بعد  پوست پیاز ها  و سیر ها را می گیریم برای آسان شدن پوست گیری پیاز و سیر بهتر است چند ساعت قبل آن را درون آب خیس کنیم 

بعد کرفس و گل کلم و هویج و بقیه مواد را به اندازه دلخواه به شکل من خرد کنید از بین سبزی ها فقط شوید را خرد کنید و مرزه و ترخون به همون اندازه باشند

من برگهای لطیف کرفس را  همراه کرفس خورد کردم ما توی ترشی از یک سبزی به نام کرووز استفاده می کنیم یعنی توی آب می جوشانیم و فقط آبش را برمی داریم چون فصلش گذشته بود من از برگهای ضخیم کرفس که دور ریختنی بود استفاده کردم به این صورت که آب را در یک قابلمه حدود 4 لیوان آب را جوشاندم و برگهای کرفس را درون آب جوش ریختم سپس یک جوش که زد زیر گاز را خاموش کردم نباید زیاد رنگ سبز برگها قاطی آب شود (برای کرووز هم همین کار را می کنیم )

 

حالا همه مواد به غیر از آب کلم و کرفس را درون یک ظرف مثل تشتی یا چیزی گود می ریزیم و با هم خوب قاطی می کنیم

بعد  در یک ظرف دیگری آب کلم و کرفس و سرکه را مخلوط می کنیم و به میزان لازم نمک  مثلا کمی شور باشد درون آن می ریزیم چون مواد کمی نمک را جذب می کنند و نمک ترشی متعادل می شود و درون ظرف مخصوص ترشی می ریزیم و می گذاریم تا بعد از یک هفته مصرف می کنیم 

اینهم جا افتاده اش 

 

سوال  نکات مهم :

  1. ما  یعنی آذربایجانی ها از سرکه  به تنهایی درون ترشی استفاده نمی کنیم و همرا آب کرووز یا ... استفاده می کنیم اگر خواستید فقط از سرکه استفاده کنید
  2. اگر رنگ قرمز ترشی رو دوست نداشتید می توانید حذف کنید یا درون مواد از زردچوبه نیز استفاده کنید
  3. ما قبلا از سبزی بیشتر و لوبیا سبز و به و گوجه فرنگی نارس و ... استفاده می کردیم ولی الان دیگه از لیست مواد ترشی حذف شده اند
  4. توی شهر ما سیب زمینی ترشی به شلغم معروف هست که فکر کنم درسته چون سیب زمینی ترشی همون شلغم فرنگی هستش
                                  اینهم از نمای بالایی