سلام امیدوارم همیشه شاد باشید امروز با طرز تهیه کالباس خانگی که خیلی خیلی از دوستان تمایل داشتند طرز تهیه اش را ببینند در خدمتتون هستم و اما دلیل تهیه حدود یک سال و شاید بیشتر از اون زمانی که یکی از مسئولان سلامت کشورمان تو اخبار گفت که تو ایران حدود 86% کالباس و سوسیس های تولیدی آلوده هستند و بهداشت رعایت نمیشه ما هم از اون زمان به بعد لب به کالباس و سوسیس نزدیم و حتی تو ساندویج و پیتزا از جایگزین هاش مثل قارچ و مرغ استفاده می کردیم تا اینکه تصمیم گرفتم اینو درست کنم و باور کنید خیلی خیلی خوب شده بود و طعم کالباس بیرون رو میداد حتی تو پیتزا هم استفاده کردم نفهمیدند که کالباس خانگی هستش فقط یک فرقی داشت این بود که من دستگاه برش کالباس نداشتم ولی خوبیش این بود که با خیال راحت خوردیمش 


تعجب قبل از طرز تهیه بگم که من تو اینترنت خیلی دنبال تهیه کالباس گشتم و متاسفانه باید بگم که همه سایتها از روی هم کپی کرده بودند بدون اینکه منبعش را ذکر کنند حالا نمی دونم کدوم بیچاره ای اولین بار دستورش رو نوشته به همین جهت من برای این منبعی ذکر نمی کنم ناراحت


مواد لازم : ( من به اندازه یک سوم از مواد درست کردم)

گوشت مرغ بدون استخوان .......................................................... 1 کیلو 
سیر ........................................................................................ 3 حبه 
زرده ی تخم مرغ .........................................................................3 عدد 
آرد ............................................................................3 قاشق غذا خوری 
فلفل سیاه .......................................................... نصف قاشق مربا خوری 
نمک ....................................................................... 1 قاشق مربا خوری 
دارچین...........................................................یک سوم قاشق مربا خوری 
زنجبیل............................................................یک پنجم قاشق مربا خوری 
هل ......................................................................نصف قاشق مربا خوری 
میخک ........................................................................ اندازه ی یک عدس 
جوز هندی ..................................................................... اندازه ی 2 عدس 
روغن مایع ...................................................................2 قاشق غذا خوری 


طرز تهیه : 

گوشت مرغ را همراه سیر سه بار چرخ می کنیم

در یک ظرف تمام ادویه ها را باهم خوب مخلوط می کنیم 

آرد را در یک بشقاب الک کرده و تمام ادویه ها را به آن اضافه کرده و آن را خوب مخلوط می کنیم 

 و ادویه مخلوط شده با آرد ، را الک کرده و به مرغ اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم

تخم مرغ را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز می دهیم

 روغن مایع را اضافه کرده و آنقدر ماساژ می دهیم تا مانند خمیر در آید

فویل آلومینیم به عرض 60 سانت و طول یک متر را روی کابینت یا تخته آشپزخانه پهن کرده و مواد کالباس را روی آن گذاشته و خوب می پیچیم و دو سر فویل را مانند شکلات خوب می پیچیم

و به مدت یک ساعت آن را بخار پزمی کنیم  ( با در دستگاه بخار پز کرده قرار می دهیم )

بعد از این آن را در داخل یخچال می گذاریم تا خوب سرد شود

و بعد آن را به اندازه ی دلخواه برش می زنیم . نکته مهم اینکه  میزان ادویه ها حتما باید به اندازه ی گفته شده باشد 

 

سوال نکات مهم :

  1.  به جای میخک و جوز هندی می توان از نصف قاشق مربا خوری آویشن استفاده شود
  2. من از گوشت خالص مرغ استفاده کردم به همین جهت رنگش یک کمی سفیده شده چون شنیدم که تو مال بیرون از مخلوط گوشت قرمز چربی دار هم استفاده می کنند شما اگر خواستید از یک سوم گوشت قرمز استفاده کنید
  3. می توانید در تهیه کالباس مواد را به نسبت کم یا زیاد کنید مثلا من کل مواد را تقسیم بر 3 کردم و تهیه اش کردم
  4. تو اینترنت 3 نوع روش برای تهیه کالباس استفاده کردند که من اگر وقت کردم اون دوتای دیگه را هم تهیه خواهم کرد و نمی دونم روش اصلی کدام است ولی فکر کنم این باشه چون طعمش مثل کالباس بیرون بود
  5. می تونید از قارچ خرد شده یا خلال پسته هم در درون کالباس استفاده کنید یعنی در مرحله آخر قبل از از پیچیدن در فویل خلال را ریخته و کمی ورز داده سپس درون فویل می پیچیم